自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

yy_chow1210 發表於 22-2-25 14:25
有冇人可以分享下方法?我仲日日以淚洗面,突然冇左個人係自己身邊好唔慣。 ...

扮靚d自己,重新振作,識過另一個比佢更好同更適合你嘅,好快就會覺得好彩甩得快。

伯爵府

yy_chow1210 發表於 22-2-25 16:21
我見有d人分左手幾年最終都係返埋一齊雖然我so far都未試過同ex復合過。其實我覺得同佢夾,但佢覺 ...

其實真係唔好諗復合,分過手即係一定點都有問題,好容易又會再分手。
佢咁決絕,分分鐘已經有第二個。

大宅

回覆樓主:

我唔係好同意識第二個去忘記, 我覺得唔需要刻意的自己去忘記佢, 越係咁做越係忘記唔到, 短時間忘記唔到係正常嘅,點解要逼自己呢, 將佢擺埋一邊慢慢忽略, 搵多啲嘢做,充實下自己嘅人生, 回想下以往有啲乜嘢想做又未做嘅親而家去做, 該食食,該瞓瞓,該笑笑,該喊亦都喊, 唔開心就喊, 人係有情緒, 我好鼓勵人發洩, 唔傷害自己唔傷害其他人任何方法都可以, 唔好迫自己越逼越難忘記, 慢慢地忽然之間有一日就會突然發覺自己已經忘記咗。

子爵府

yy_chow1210 發表於 22-2-26 01:08
上星期3分開左,未忘記到,仲成日諗住佢

好短時間咋WOO, 一定未忘記啦,深呼吸,分手傷心三幾個月好正常呀,依假係會好難,但以後睇番可能會笑自己,但人生有經曆才好,加油

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

深愛過既好難,點都忘記唔到

已刪除用户

男爵府

有冇人可以分享下方法?我仲日日以淚洗面,突然冇左個人係自己身邊好唔慣。 ...

除咗時間真係無其他方法,我細個初戀拍拖3年最後佢有第二個我哋分咗手,嗰時我都覺得我冇咗佢唔得,日日喊,工都番唔到,但時間慢慢咁過再諗番完全冇傷心,以家我結埋婚,分開左十幾年,我都無諗過佢會係我每年生日或者都會搵吓我傾下計,所以加油呀,慢慢就可以出返嚟

已刪除用户

子爵府

渣男一街都係,你肯拋個身出去,唔理好醜,總會有。

子爵府

yy_chow1210 發表於 22-3-1 03:49
我晚晚發夢都見到佢,有時擲醒左都會自己係度喊。我嘗試用佛法去引導自己走出去,但自己諗諗下又鑽返牛角尖 ...

你無特別呀,個個失戀都係GUM,只有時間是良藥,買副PUSSEL(串錯)砌吓.X'MAS我個幾十歲的朋友都係失戀,日日話自己好慘..依假無事啦

子爵府

萍pig 發表於 22-3-1 07:49
渣男一街都係,你肯拋個身出去,唔理好醜,總會有。

認同,不過樓主唔好呀,做人要珍惜自己.
如果要,GUM一定要揾個正的肌肉男(其實我想),諗都正

侯爵府

回覆樓主:

找個目標努力,例如減肥做運動、讀一個要考試既course、清屋做家務令屋企一塵不染⋯⋯
仲有得閒要揾朋友傾訴下

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

請你清醒,切勿分手後在回憶裡過份美化對方

真係咁好何須分手,多去諗下佢既扣分位,什麼作為導致分手

人生搵個伴侶著重於合適和溫暖,分得手肯定至少一樣或以上交唔出貨

對一個唔合適既人有咩好留戀,佢根本就係你既壞習慣,早撇早重生,留住個能令你唔快樂既男朋友唔係幸福既事

已刪除用户

侯爵府

yy_chow1210 發表於 22-3-1 03:17
我個腦做咩都諗起佢,所以好難專心做嘢。真係好辛苦。

時間會充淡一切的,聽下詩歌,千萬不要聽情歌,加油啊,記住找朋友傾訴下,清清內心既憂鬱

首頁

尾頁

跳至