自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

我讚成停幼稚園woo,佢地太細個d又唔打得針既,真係唔好冒險好易出事,而且咁細個衛生常識好差。

伯爵府

cyyiu 發表於 22-3-24 13:04
支持你 之前真係超難約!
Bnt又好遲先開打!
謝謝你。大家打bnt 嘅都有呢個concern!

子爵府

開不了口 發表於 22-3-23 12:09
雖然我都好想面授,但係中學大專以上唔復課,要幼稚園同小學先復課係咩邏輯?
...

係囉, 仲有唔夠1個月時間政府認為小學幼稚園有條件能夠復課, 中學大學應該更早復課, 佢地更有自理能力識得保護自己, 之前停課都係中學大學復課先, 隔1個月左右先到小學幼稚園, 以家政府若果真係有數據支持, 係咪應該大學即刻全面復課, 中學就4月頭, 之後先到小學幼稚園??完全唔明點解要掉番轉頭黎做

子爵府

虎到金來勳章

theblue 發表於 22-3-22 23:28
施榮忻表示,目前來看4月20日兒童接種率仍不會太理想,假如勉強恢復面授課堂,學校有爆發疫情的風險,增加 ...

水晶宮

Adiezz 發表於 22-3-23 00:12
已經6成打咗第一針,加埋有一部分中咗可能有7成以上,淨番個批驚就打,或者唔好俾小朋友番。無可能要大多 ...

我仔K1,全班22人,已經最少中咗5個。
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

首頁

尾頁

跳至