影視娛樂

跳至

首頁
34567...39

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

呢幾日假期開始煲 大決戰, 諗住會好悶的一套, 抱住睇歷史心態去睇, 點之出乎意料, 好好睇,個個演員都做得好好, 戰爭場面拍好真實, 值得一看

珍珠宮

回覆 kl1 的帖子

我以前成日奇怪點解好多人不停講上網煲劇點正點正, 覺得唔同文化, D藝員又唔認識, 好難有代入感. 直至疫情被迫好多時間留喺屋企, 加上TVB近年好多一線資深藝員走晒, 部份劇唔係咁好睇, 於是走去myTVSuper試下睇外購劇. 一睇"我的前半生"就鍾意到不得了. 靳東, 馬伊琍, 袁泉, 雷佳音, 吳越...做得非常好. 之後再睇"三十而已", "後宮甄嬛傳". 孫儷, 童瑤, 江疏影, 陳建斌...又係好吸引. 之後多謝BK JM介紹多個網站, 海量陸劇, 日日睇唔停. 有時多心同時想睇幾套, 開下呢套又開下嗰套, 傻咗.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

男爵府

如果近排嘅話,「陪你一起好好吃飯」好好睇

女主靚,男主女主演技在線,有cp感,無火辣場面,但令人感到慾慾的

子爵府

呢幾日斷斷續續睇咗一半「以家人之名」,被女主角嘅兩個非親生亞哥迷住咗,好羨慕女主角呀!

水晶宮

worthy 發表於 22-4-17 20:58
回覆 kl1 的帖子

我以前成日奇怪點解好多人不停講上網煲劇點正點正, 覺得唔同文化, D藝員又唔認識, 好難有 ...

由細到大已經比tvb訓練到我哋,覺得每套劇有熟口熟面演員先係正常,其實只要有演技就算唔認識嘅演員,套劇都會好好睇,陸劇演員好多都科班出生演技都有番咁上下,有咗對比之後就知咩叫做演技搞到好難睇番港劇,因為要求高咗

男爵府

回覆 kl1 的帖子

我以前成日奇怪點解好多人不停講上網煲劇點正點正, 覺得唔同文化, D藝員又唔認識, 好難有 ...

煲緊我的前半生,好好睇!

水晶宮

3333 發表於 22-4-17 21:13
呢幾日斷斷續續睇咗一半「以家人之名」,被女主角嘅兩個非親生亞哥迷住咗,好羨慕女主角呀!
...

凌霄大哥~宋威龍

子爵府

ddkaka 發表於 22-4-17 21:19
凌霄大哥~宋威龍

但係我又覺得小哥靚仔又溫暖,同佢生活一定日日開開心心笑。可以兩個都要埋就好啦!

禁止訪問

水晶宮

3333 發表於 22-4-17 21:21
但係我又覺得小哥靚仔又溫暖,同佢生活一定日日開開心心笑。可以兩個都可以要就好啦!
...

咁貪心

小哥都靚仔演技又好,呢套真係好好睇連兩個爸爸嘅互動都好正

伯爵府

回覆 kl1 的帖子

陸劇範圍太廣範又多選擇,我自己分咗唔同種類陸劇,我手頭上有成接近三百套陸劇,分別愛情小品、古裝武俠片、現代軍旅及警匪片、革命歷史片、古裝歷史片等等,好多都好好睇。唔好以為軍旅及警匪片好硬朗,入面都有輕鬆、攪笑、親情、愛情等生活元素在內,睇到內地劇組認真嘅態度,當中亦發現有啲演員英文水平比香港大學生高好多好多

侯爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

少年派1
將夜1
最美的青春***這套戲是講述新中國建立不久,當時的大學生及大專生去塞寒霸種樹,令這地方由乾旱無樹變成綠樹成蔭的事蹟,演員多數不出名,但真係拍得好好,D雪景好靚,好友文青feel ,D歌亦好聽。有別於一般的戲種。

大宅

zayma 發表於 22-4-17 19:24
剛煲完,全套劇我勁憎白百何,係臨尾幾集好少少

係討厭個角色,還是白百大何本人?

子爵府

ddkaka 發表於 22-4-17 21:28
咁貪心

小哥都靚仔演技又好,呢套真係好好睇連兩個爸爸嘅互動都好正

好羨慕呢個組合嘅家庭,女主角譚松韻居然29歲高齡去演十幾歲一直到二十五歲,嗰種精伶樣真係非常自然。尤其佢大哥放暑假佢一嘢跳上大哥身好似馬騮咁,自然唔令人反感,估唔到佢係90年出生嘅人。

水晶宮

3333 發表於 22-4-17 21:48
好羨慕呢個組合嘅家庭,女主角譚松韻居然29歲高齡去演十幾歲一直到二十五歲,嗰種精伶樣真係非常自然。尤 ...

係,尖尖大過大哥9年,但完全睇唔出佢1990年,而最細係大哥1999年,小哥1995年

大宅

我比較少時間睇,強推
三生三世、下一站是幸福、你是我的榮耀

伯爵府

Guaguamaman 發表於 22-4-17 12:34
慶余年,香蜜,琉璃,下一站是幸福,以家人之名,三十而以,東宮

[/smiley
好認同以上好看,近期推薦開端丶獵罪圖鑑丶雪中焊刀行。
舊劇三生三世丶 延禧攻略和太子妃升職記

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

我已經睇過超過100套陸劇

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我最近睇 親愛的小孩

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

BB-CLEVER 發表於 22-4-17 21:16
煲緊我的前半生,好好睇!

呢套我睇咗幾次

首頁
34567...39

尾頁

跳至