自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

果時我有睇 造星2,當時都有留意佢同MC佢同mc呢D真正有實力有天份嘅人好彩無留係V台咋
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

珊瑚宮

cyhin 發表於 22-5-2 09:08
呢個世界係甘現實,當你無錢開飯,定政見緊要吖。

黃個班支持者真係酸, 係好肉酸呀

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cyhin 發表於 22-5-1 23:54
原來參加過全民造星,反而粒薑糖勝出,老實講粒糖可能勝在夠小鮮肉,唱功完全唔掂
...

爬文話都唔同屆

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

ic34 發表於 22-5-2 09:17
果時我有睇 造星2,當時都有留意佢同MC佢同mc呢D真正有實力有天份嘅人好彩無留係V台咋
...

其實我都未睇過造星,只係YouTube 睇過零星舊片段

瑪瑙宮

alicemic 發表於 22-5-2 09:06
其實喺viu台出嚟嘅唔一定個個畀人鬧到九彩, 又唔見AK畀人鬧? 主要係ak似返一個男人唔係乸型亦都唔係整容 ...

我識AK正正係因為佢俾人鬧串同黑面

琥珀宮

cyhin 發表於 22-5-1 23:54
原來參加過全民造星,反而粒薑糖勝出,老實講粒糖可能勝在夠小鮮肉,唱功完全唔掂
...

曾係造星工2,唔係同一屆

象牙宮

回覆樓主:

我一直都鍾意聽Mike嗰兩首歌,"我不如"同埋"我不是丘比特"! 點知而家首"初戀"發揮得更好, 好有才華,狂loop。

瑪瑙宮

s160656 發表於 22-5-2 01:56
呢度好多JM 都係睇聲生先知道Mike, 甚至第一次聽。

Mike 就算係參加過造星又如何。

梁詠琪都上viu唱歌拍劇,係咪無約自由身??

侯爵府

育兒性格勳章

SIUBKT 發表於 22-5-2 08:32
咪係囉,係香港一直有留意開曾比特,佢d無咁紅嘅新年快樂都好like,,可惜一直紅唔起,都好想佢紅,佢係tvb ...

並唔係一番大陸就代表支持
佢平時的演出真係不及“初戀”個表現咁耀眼。。。

子爵府

2024年龍年勳章

小星星1 發表於 22-5-2 00:17
我以為是假髮

佢跳舞時頭髮彈彈下,真係好似假髪
Be Happy

男爵府

s160656 發表於 22-5-2 01:51
那個viu 粉出晒名架啦。

佢點止鏡粉,黑暴時期,呢件屎味朱古力出哂名㗎啦

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

SandyKL 發表於 22-5-2 00:03
已將佢首《初戀》做電話鈴聲。

我都想要

子爵府

Eric Kwok 真係慧眼識英雄,否則我哋差啲就會錯過比特。
講真,與其只留係Viu,一定永遠都贏唔到個班勁多盲粉支持嘅二打六,不如去一個,識得欣賞佢才華嘅地方,咁先有得發展。
加油比特

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

原本唔識佢, 但一首初戀, 令我睇完一次又一次, 唔單只唱得好聽, 加埋唱歌咬字清楚 (初初以為佢係國內歌手, 不停讚佢廣東話叻) , 仲有佢嘅舞步, 有種大男孩得得意意個種感覺, 呢個好聽又好睇嘅表演, 真係遺失了很久很久。。。。。。。

侯爵府

至愛朱古力 發表於 22-5-2 01:55
我嘔,唔係比亞Mike, 比班假人。千華,算吧喇,等班大媽同佢跳大媽舞,呢個女人不是我杯茶。
個個post都 ...

原來你愛騎呢怪
kckammy

伯爵府

Rose^^ 發表於 22-5-1 23:33
我都係鍾意實力派多啲
佢今晚唱單車仲整喊咗我

係,一路聽一路喊,聽完距講自己爸爸好早就離開距,又喊多次

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cindy618 發表於 22-5-2 09:20
其實我都未睇過造星,只係YouTube 睇過零星舊片段

我以前有追睇 1同2 果時香港正常的所以V台果時節目好睇D
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

公爵府

回覆樓主:

我睇聲生不息前睇過一次曾比特都係係tvb,覺得呢個爆炸頭唱得幾好喎,宜家有幾億人識得佢啦!妖台加埋各黃廣告商幫手催谷果班高矮肥又點吖,最多得二百萬+1 觀眾!

大宅

SIUBKT 發表於 22-5-2 08:32
咪係囉,係香港一直有留意開曾比特,佢d無咁紅嘅新年快樂都好like,,可惜一直紅唔起,都好想佢紅,佢係tvb ...

我都一直有聽Mike, 咁老實講初戀係去到另一個層次,編曲舞台跳舞都大躍進。好多人唔係因為佢番大陸而支持,係第一次見識佢實力而支持

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

至愛朱古力 發表於 22-5-2 01:59

我從來無講亞 Mike的不是,佢係Viu成日上 chill club唱歌 ...

之前佢首我不如,BK都有出過post,我都有回應好聽,好多人讚

首頁
34567...12

尾頁

跳至