自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

男爵府

水晶世界 發表於 22-7-1 15:38
回覆 Ftmagic 的帖子

我可能講得唔清楚所以我再講一次。1. 第一日我地約好咗指定嘅地方同時間交收。我地有 ...

你咁講,我明白了
唔好意思,可能之前get錯咗

乜轉左政策?之前唔係咁架喎
其實Carousell 又點知你哋交收唔成?

不過如果真係咁可以揾CS delete 負評咁仲有咩意義?好差喎,即係比曬走盞位人no show!
我都遇過d放人飛機嘅衰人!咁樣唔公平喎!

複式洋房

回覆 日月水火 的帖子

唉我覺得咁唔係太好,而且只係可以短期提醒人,長期唔會太有效。有啲人可能幾個月後先搵上呢種飛機友,到時呢啲貼都唔知係邊度啦

男爵府

水晶世界 發表於 22-7-1 09:30
Carousell 買賣嘢可以隨時放飛機,唔會有後果㗎呢個係最近carousell客服中心Chloe 俾我嘅回覆,話只要交易 ...

冇辦法的,我都試過俾人放飛機,只能從對話中鬧佢

水晶世界    發表於 22-7-1 18:40

男爵府

Don咚撐 發表於 22-7-1 18:17
咁你咪變相助長呢啲人囉
carousell嘅cs係冇乜用, 如果咁樣咁容易刪除啲負評, 慢慢會畀第二個Apps取代佢哋, ...

同意
一個出價,一個接受出價
相方面都應該有責任

如果咁容易就可以刪除負評,根本保障唔到守規矩嘅用戶,咁好快啲人會轉會,Carousell 自己攪死個apps

水晶世界    發表於 22-7-1 18:40

複式洋房

回覆 Ftmagic 的帖子

XD哈哈係我講得唔清楚先。因為一直用開嘅用戶都知以前唔係咁,所以我先出po好心提醒大家用carousell 小心啲,因為啲5星可能係呃人嘅。
我問CS點解刪咗我俾放飛機者個評而CS 回覆:Futhermore, as our policy, if the transaction between buyer and seller is not finished, both feedbacks leaving by both sides should be removed. That is why both reviews had been deleted.

CS可以睇到所有對話紀錄同時間,知道我哋約咗幾時係邊,而且我到咗有影相發俾對方,所以都有我到咗嘅記錄,同埋之后所有嘅動態,所以知道交收冇發生。

大宅

Ftmagic 發表於 22-7-1 18:30
同意
一個出價,一個接受出價
相方面都應該有責任

對, 對守規矩嘅用戶非常不公平, 亦都變相縱容呢啲冇品人越嚟越多係carousell出現

大宅

水晶世界 發表於 22-7-1 18:21
回覆 honeydeer 的帖子

雖然你嘅不幸平台真係理唔到。但係連平台可以理嘅評都係有呃人成分。真係好失望。 ...

題外話, 其實呢度baby kingdom我都覺得好大變化………冇咗以前嘅和諧

伯爵府

其實網上交易唔同去實體店或大型網店,最緊要自己做好風險評估,出左事當買個教訓下次小心D。

飛機友隨時有,所以我只就近自己,最遠搭多幾個站,就唔到算數,除非件貨好獨特或一次去幾宗交收或放售價錢好好先會去遠D,最好事前留手提當天再confirm。

水晶世界    發表於 22-7-1 20:42

水晶宮

Anpanmama 發表於 22-7-1 16:11
我早兩個星期其實都約咗交收禮券,佢話佢長住銅鑼灣,諗住第二日約佢交收又話自己會響觀塘,可以喺地鐵站 ...

全部都唔順路㗎喎,係咪玩嘢呀

侯爵府

水晶世界 發表於 22-7-1 13:52
回覆 crystal媽咪 的帖子

好辦法!我係交收前一晚約咗嘅,以為唔洗提啦,點知會咁 ...

我通常,之前約實,當天上午再聯絡,交收前兩個鐘再約實。

珊瑚宮

所以好多人好醒 一定要叫買家出價 到最後真係未能成功交收 就可以比負評 我又上咗一課了

珊瑚宮

purplechung 發表於 22-7-1 22:39
我通常,之前約實,當天上午再聯絡,交收前兩個鐘再約實。

我唔敢提完又提 之前我只係提過賣家兩次入好評(其實面交時已經提咗一次)佢最後都有入 但四星同埋話我太chur 佢落Comment ….我就同佢講唔好意思 唔係想chur佢 只不過有時間限制

珊瑚宮

Anpanmama 發表於 22-7-1 16:11
我早兩個星期其實都約咗交收禮券,佢話佢長住銅鑼灣,諗住第二日約佢交收又話自己會響觀塘,可以喺地鐵站 ...

我係你 我就話by post 佢唔要就吧!

男爵府

crystal媽咪 發表於 22-7-1 13:48
好多fb gp都係咁
所以一般交收,我只會就自己地點時間

同意,如果交收前,冇應機,我當佢唔交收

侯爵府

水晶世界 發表於 22-7-1 09:56
回覆 lojo11 的帖子

咪係囉,用唔用carousell見人見智啦。放我飛機果個係5星好評者嚟㗎 ...

下?咁衰

伯爵府

回覆樓主:

係呀,我都試過。對方落埋bid,最後被放飛機,俾完差評佢,佢都俾差評我,勁賤。
咁我就同客服投訴,話係對方放飛機,點解俾我差評都出到,我cap埋圖俾佢睇。客服話未完成交易,兩邊都會刪評

水晶世界    發表於 22-7-2 07:45

複式洋房

回覆 free2020 的帖子

係丫,我見佢已經係超過一年用戶,而且啲評只有一個4星話佢遲咗半個鐘(佢回覆人哋話人地小氣)我以家睇返原來佢本人好重視啲評,可以見得知carousell嘅 policy,出價/接受出價完之后如果準時咪交收,唔準時咪玩失蹤,返正冇後果,佢玩曬囉

複式洋房

回覆 somehow 的帖子

唉又一個受害人.......

侯爵府

2024年龍年勳章

睇彩數

複式洋房

回覆 Moppyhaha 的帖子

其實乜平台都要睇彩數,但係carousell用啲好評嚟呃用戶,留唔到負評又助長飛機友,呢個好有問題囉

首頁
34567...11

尾頁

跳至