自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

alicewtw 發表於 22-9-15 22:30
好平呀!
我姐姐仲心大心細咁諗緊返唔返!我叫佢盡快決定好,揀埋日子機票比我,因佢飛印尼YIA,要轉機; ...

印尼是比菲律賓贵的

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

kvin 發表於 22-9-15 22:22
你好平呀!

我係跨年,買了菲航,要差不多4200,有35kg行李

都未有得訂,再算了
而家3+4應該易搵好多

大宅

唔好意思呀,請問姐姐點樣可以apply OEC? 上網條link入唔到(emoji)

伯爵府

虎到金來勳章 畀面勳章

maxm838 發表於 22-9-13 18:03
我前幾日剛剛訂12月份到馬尼拉機票,來回加20kg行李,3500港幣。

我都訂左返MNL, 馬尼拉航空$38xx
25/12上機, merry christmas
比起8月時既報價,已貴左幾百….

大宅

ksviola 發表於 22-9-18 22:45
我都訂左返MNL, 馬尼拉航空$38xx
25/12上機, merry christmas
比起8月時既報價,已貴左幾百….

姐姐12月20號上機,一月份返來,回家過聖誕和新年,姐姐好期待

男爵府

alicewtw 發表於 22-9-15 22:30
好平呀!
我姐姐仲心大心細咁諗緊返唔返!我叫佢盡快決定好,揀埋日子機票比我,因佢飛印尼YIA,要轉機; ...

請問你係咪直接上鷹航check?我姐姐去三寶壟,都係要轉機

象牙宮

tungtung12 發表於 22-9-12 22:33
唔好意思想問大家

工人姐姐12月完第3張約(6年)想放假,兩年前因疫情嚴重又lockdown 所以已經好耐無回家

別預支/ 借錢給工人。 有可能一去不回。
最好 金錢能 HOLD 至回港給 。PERFECT

來回機票? 还是貴。
2023 年, 可能正常。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

虎到金來勳章 減齡達人勳章

Charlotte_mom 發表於 22-9-12 23:52
我6月已book 12月機票,當時3千幾
而家睇,同一日期已無econ,要7千幾
如肯就日子前後仲有4千幾

我上星期五訂咗12月,又無話取消

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

ahmi 發表於 22-9-20 13:16
請問你係咪直接上鷹航check?我姐姐去三寶壟,都係要轉機

係呀

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

請問大家有冇訂埋酒店比姐姐?定之後先訂?

侯爵府

Ponze 發表於 22-9-16 09:28
唔好意思呀,請問姐姐點樣可以apply OEC? 上網條link入唔到(emoji)
你買左機票未?
我當時買機票又係要我入OEC, 我姐姐話要買左機票先可以上網申請OEC, 所以佢俾佢舊OEC我買機票
之後佢自己上網搞申請今次返去要的OEC, 同埋問我攞勞保COPY

侯爵府

kvin 發表於 22-9-15 22:22
你好平呀!

我係跨年,買了菲航,要差不多4200,有35kg行李
唔洗擔心啦, 你姐姐出年1月才回港, 相信到時已肯定唔洗住隔離酒店了, 里幾日已開始有酒店10月中退出唔玩
我姐姐11月中返來, 我都估好可能唔洗住了

侯爵府

kit2004 發表於 22-9-20 14:25
請問大家有冇訂埋酒店比姐姐?定之後先訂?
依家大部份隔離酒店都係只開放訂到10月底的日子, 11月之後的未出新一輪隔離酒店名單, 我姐姐11月中回來, 所以我只買機票, 未訂酒店, 相信都好可能唔洗訂

男爵府

回覆樓主:

我都睇緊菲律賓機票,但價錢冇上面jm講咁高
我同工人決定只買馬尼拉機票,大城市應該冇咁易取消,而且佢話轉機麻煩,寧願坐5個鐘大巴都唔等轉機

大宅

回覆 tung0409 的帖子

你好,

我上星期幫工人買了飛機票, 但沒有用OEC no. 去買因我是第一次自已網上幫工人買飛機票
請問我是否遺留了一些資料沒有提供給航空公司呢?

侯爵府

KAMILE2020 發表於 22-9-29 16:00
回覆 tung0409 的帖子

你好,

你好, 你是經邊度買機票呢?
我幫工人買機票次數多你少少, 有2,3次咁啦
經cebu pacific 和 philippines airline 都買過, 系統都會問係唔係外傭並要求入OEC NO.
建議你工人上網申請到OEC NO,.後你直接聯絡AIRLINE補番俾佢

大宅

tung0409 發表於 22-9-29 16:18
你好, 你是經邊度買機票呢?
我幫工人買機票次數多你少少, 有2,3次咁啦
經cebu pacific 和 philippines air ...

cebu pacific 到買
好的,明白謝謝你先!

複式洋房

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至