時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019黑暴

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

黑暴。人性醜陋

侯爵府

czl115 發表於 23-8-22 14:33
2019,影響香港至少10年

點止10年呀,你睇下啲黄父母點教下一代就知黄毒深不見底。

瑪瑙宮

2019黑暴

侯爵府

2024年龍年勳章

2019 黑暴!

水晶宮

小肥兔 發表於 23-8-22 15:31
一定是黑暴,經濟唔好, 可以咬緊牙關過,又唔係第一次經濟差,疫情時,做好自己,戴好口罩,勤手洗,中與 ...

沙士疫情、經濟差,以前大家都可以維繫一條心,但經過黑暴,大家都各有政治立場,你係藍你係警察,班人渣可以喺網上吹雞叫人喺醫院點玩殘你,你出街阻止佢哋,佢可以打你一身,起埋你底,因為警察都自身難保,18區日日打勻,人手不足,佢哋唔准你返工唔准你去美心、360…..,中央唔出手根本冇可能擺平!啲人成話香港治安差咗好多,係!當犯罪份子覺得一個地方連警察都唔夠,亦不受巿民支持,呢個就係佢哋「入巿」嘅好時機,2019前,香港治安真係好好,可惜一去不返~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

2019黑暴把我的娘家完全撕裂,家族中的教師和基督徒的陰暗面表露無遺,很可怕!

子爵府

19年。
把人與人之間既關係撕裂,不可彌補

侯爵府

20162016 發表於 23-8-22 15:48
沙士疫情、經濟差,以前大家都可以維繫一條心,但經過黑暴,大家都各有政治立場,你係藍你係警察,班人渣 ...

若2019沒有擺平而延續至今,驚經濟衰退嗰啲真係唔使再驚,因為到時已無經濟可言。

水晶宮

horsepant 發表於 23-8-22 15:32
當然係2019年黑暴, 永世都都會忘記佢哋嘅惡行, 收錢做野嗰啲仲可以理解, 當打份工, 黑社會搵食, 另外無腦嗰 ...

無可否認,老美啲那渣手段真係一絕嘅!佢駛咩同你打,只要搞歪你最重要嘅一代年青人已經好足夠,愛仔愛孫嘅上一輩會麻木去支持佢哋,再插啲有身分有學識嘅人喺各行業,慢慢再滲入式洗腦,睇準時機一觸即發

大宅

肯定是黑暴時期,人性險惡,禍延下一代。至今,呢班人仲係希望香港衰,潛服係政府及各行業伺機搞對抗,妄想推翻香港政府,裏應外合推翻共產黨,致所有中國人的死活不顧,就為了一知半解的所謂民主自由!?佢哋有無諗過,每次有社會事件後都有大批移民,奇在呢D人又埋怨香港自此無自由人權?!咁佢地搞呢D所謂運動又為乜?嘅然未搞之前係有自由民主人權?

男爵府

2019 最可怕,遺禍無窮

水晶宮

Lilyforest 發表於 23-8-22 16:02
若2019沒有擺平而延續至今,驚經濟衰退嗰啲真係唔使再驚,因為到時已無經濟可言。
...

成個香港變成三不管,污煙漳氣,尤其係毒品,禍害係最最最深!當年中國人唔係未受過啦!!

男爵府

回覆樓主:

2019年黑暴最可怕,刻骨銘心,永世難忘

珍珠宮

當然是2019最可怕

珍珠宮

2024年龍年勳章

BGCOME08 發表於 23-8-22 12:55
疫情。日日死幾佰人,醫院瞓街,一個疫情,越扢越多香港嘅不足。

公平啲,其他國家都係一樣,美國簡直視人命如廢紙,老人家中招嚴重打電話求救唔理,只好在家等死

子爵府

2024年龍年勳章

2019黑暴

班人渣不停破壞香港仲要美化自己惡行

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

未知 3 的殺傷力;而1 / 2中,我就覺得 1 恐怖D,當時通街全身黑色人,眼神、行路都剎氣騰騰,開句聲都嗌破喉嚨咁... 當時響街一聽到有人咆哮真係嚇到心都離一離,驚有危險,住香港幾廿年真係第一次會擔心自身安全。每日電視播嘅都係"特備節目":叫囂、放火、打人、拆舖...... 真係令人心都沉晒,記得當時可以令我一笑的,係歐陽波比客串嗰兩集愛回家。之後,D人食餐飯第一件做嘅事就係search間食肆係黃定藍,朋友甚至親人都會因顏色而絕交,人嘅思維變得好偏激,亦無道理可言,真係一件好恐怖嘅事。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

子爵府

20162016 發表於 23-8-22 16:02
無可否認,老美啲那渣手段真係一絕嘅!佢駛咩同你打,只要搞歪你最重要嘅一代年青人已經好足夠,愛仔愛孫 ...

同意尾國嘅顏色革命係一流, 我呢個平民百姓之前真係聞所未聞, 政治真係好恐怖, 人民嘅生命財產係佢哋眼中不值一文錢...

水晶宮

蜜蜂糖 發表於 23-8-22 16:13
公平啲,其他國家都係一樣,美國簡直視人命如廢紙,老人家中招嚴重打電話求救唔理,只好在家等死
...

仲有求其用醫院床單包屍

首頁

尾頁

跳至