自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

侯爵府

tinlong22 發表於 23-12-20 10:41
真係攪笑, 我講佢地怨天怨地啫, 我幾時叫拉晒佢地啫
係你話佢地走Q晒之嘛

我邊句講過,上去搵完cap比我睇唔該,搵唔到,唔使覆我!否則係你幻覺!
記住係「走Q晒」or 「走Q曬」差一個字都唔啱!

⬇️我專登入嚟編輯,就係為了加圖!

attach1_sign/tmp/phpjCtzCu

侯爵府

honeyyuki-2021 發表於 23-12-20 09:55
俾錢食殘廢餐一樣

sorry ,咁講,可能會得罪某些人

台灣同南韓早幾十年已經有殘廢餐食啦

子爵府

畀面勳章

Giant 發表於 23-12-20 08:29
呢D咪值得俾加一服務費囉
響香港,我唔係要求五星級招待,太后出巡咁嘅排場,唔受氣、有禮貌、 ...

Agree...

侯爵府

sogreen 發表於 23-12-20 08:51
在BK,真係每一日唔踩香港係唔會舒服嘅。

鍾意北上嘅,記得一日三餐都係大陸食呀嘛。

點解會咁呢?!背後有意思嗎?!無理由內地餐廳食店咁完美,一日唔踩香港瞓唔落,一係经濟好差,鬥到死都要搶哂人流同$,一係.......無奶油突然舖天蓋地踩得咁過引過喎~

p.s.香港的服務業態度唔係今天才發生

只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

shobi 發表於 23-12-20 10:50
我邊句講走晒,上去搵完cap比我睇唔該,搵唔到,唔使覆我!
記住係「走Q晒」or 「走Q曬」差一個字都唔啱! ...

係囉, 最興就係講我幾時有講過乜, 我幾時有講過物
咁一係你認你呢句係廢話囉, 多餘

我講緊而家仲住喺香港嗰批喎!
你講緊邊批啊?英國?
人哋都去咗外國啦,攪唔到我,佢又唔喺BK留言,反正我完全睇唔到!
天朗氣清

男爵府

回覆樓主:

香港飲食業真係要好好檢討要提高服務質素

男爵府

回覆樓主:

深圳大店好多有得坐住等位,小店都可以做到好服務,香港就限時又搵個侍應都冇,不過市場係優勝劣敗,香港睇下跌到落咩位先會改善

侯爵府

tinlong22 發表於 23-12-20 10:52
係囉, 最興就係講我幾時有講過乜, 我幾時有講過物
咁一係你認你呢句係廢話囉, 多餘

搵唔到,大聲無用㗎,似乎係你讀解錯誤!
可能你曾深受傷害! 唔緊要啦!
GOD BLESS YOU!

⬇️我重覆不斷編輯,就係為了加圖!

attach1_sign/tmp/phpHFa1CJ

象牙宮

pauline_c 發表於 23-12-20 10:34
行行都有難處,即使業主都有佢嘅難處 … 呢 d 唔係藉口唔做好份內事,我以前都做過樓面,一日企超過十個鐘 ...
行下大地產商商埸
通關後已加幾次租,
加管理,宣傳費,
見好多吉晒,只有連鎖集店才做到。

當時無咩西客?
而家好多西客,聽朋友講唔小,
覺得雙向,唔係單一方面問題。

珍珠宮

shobi 發表於 23-12-20 10:59
似乎係你講解錯誤!可能你曾深受傷害! 唔緊要啦!
GOD BLESS YOU!

係你自己九唔搭八啫
好自為之啦
天朗氣清

侯爵府

tinlong22 發表於 23-12-20 11:00
係你自己九唔搭八啫
好自為之啦

「好自為之啦」非常具恐嚇性字句喎!為了自保,Cap 圖先!
費事好似昨晚東張西望女主角咁,一陣原告變被告!
https://youtu.be/sgG1LXq-tQY?si=kJPF5Bplci-qZ7nE

⬇️我不怕麻煩再編輯,都係為了加圖!

attach1_sign/tmp/phpNyCy37

複式洋房

其實我只係想分享返喺深圳餐廳食嘢嘅親身體驗。完全無踩低香港嘅意思。喺香港土生土長,當然想香港好。但香港呢方面的確有好多改善嘅空間
可能呢個帖得罪咗某d會員,令到某d會員有不滿,以致講d偏激嘅嘢例如咩一日三餐返大陸食等。
服侍係貼心定係煩人每人標準亦唔同。我只需要香港嘅餐廳有最基本嘅服務態度,就係無需黑面。
我都知香港同大陸嘅工作環境唔同,人手比例又唔同,實在好難亦無得比較。而對人手不足嘅香港食店,可能亦有難處,但並唔係藉口去黑面,態度差的,也可以在能力範圍內態度好返少少。

象牙宮

seaheart88 發表於 23-12-20 10:33
所以呢個時候飲茶晚市都有點服務。。。要sell糕券。。。熟就硬sell扮friend 。。。普通客就客氣d好好口服 ...
上星期同6299飲茶,
個待應同62講叫新抱幫我買幾張劵啦!
62話佢整得好食呢度,唔會買啦!
我成日來飲茶才幫你買呀!

珍珠宮

上星期去譚仔食野,個侍應係咁玩電話,要我出去叫佢落單。埋單時卡單無色,佢望一望完全無企圖去換色帶。我入去食嘢半個鐘佢由開始到食完都係玩手機。

珍珠宮

shobi 發表於 23-12-20 11:01
「好自為之啦」非常具恐嚇性字句喎!
Cap 圖先!

你心靈脆弱到近乎虛既程度的話
就唔好話咁多野睇唔到啦

天朗氣清

大宅

回覆樓主:

最喜歡內地餐廳系可以外帶其他食物,在香港系完全吾得甘做。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

mercurycc 發表於 23-12-20 11:00
行下大地產商商埸
通關後已加幾次租,
加管理,宣傳費,

市場會調節,我無嘢補充

侯爵府

tinlong22 發表於 23-12-20 11:05
你心靈脆弱到近乎虛既程度的話
就唔好話咁多野睇唔到啦

係你驚弓之鳥咋!
嗰批我意思係成日上BK投訴香港食店嗰班人喎,你以為我講邊批呀?乜你滿腦子都係想當年㗎!
都就2024年,九運都開始喇,仲沈醉中,快啲走出嚟啦!

⬇️我編輯係為了加圖!
attach1/tmp/phpfa1klf

珍珠宮

shobi 發表於 23-12-20 11:09
係你驚弓之鳥咋!
嗰批我意思係成日上BK投訴香港食店嗰班人喎,你以為我講邊批呀?乜你滿腦子都係 ...

驚弓之鳥?
唔知邊個連好自為之都覺得比人恐嚇呢?

一早話你雙標架啦
認左佢啦

天朗氣清

別墅

香港飲茶最差係,冇哂熱水已經拎起茶壺蓋成10分鐘,個個侍應行過都當睇唔到,出聲講唔該斟水又黑面,我經常都有衝動自己入去斟水仲好意思收加一服務費

首頁
34567...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊