親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

日日好攰 發表於 24-3-28 15:32
我睇緊福岡或者沖繩,都係貴,會唔會年中降價呢?唔敢買住。

係啦,我都唔敢落手住。

男爵府

yuensiu 發表於 24-3-28 15:33
我本身都想買大阪但老公唔想轉機

我地都唔想轉機

大宅

yuensiu 發表於 24-3-28 15:33
我本身都想買大阪但老公唔想轉機

轉機好麻煩。

大宅

lamlam2ling 發表於 24-3-28 15:50
係啦,我都唔敢落手住。

我2023年6月買2024年新年去福岡,3個人,都係8千幾,而家睇2025年要25000,買唔落。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

lamlam2ling 發表於 24-3-28 14:07
hello ar 咁多位, 我都係睇緊2025年農曆新年機票去大阪, 但唔知係咪未出齊航班呢? 好似好小選擇又貴咁... ...

係好貴, 如果去大阪我會揀華航轉機, 4千幾時間又可以

寶石宮

日日好攰 發表於 24-3-28 16:23
我2023年6月買2024年新年去福岡,3個人,都係8千幾,而家睇2025年要25000,買唔落。
...

完全冇平過, 未試過咁耐仲未出機票, 平時一出就入手

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

剛剛買左hkexpress新年去大阪,1月27日至2月1日,4人,經濟飛加2件20kg來回行李$11340

本來機票$9580,再睇一陣變$10100
attach0/tmp/php78A6hC

寶石宮

yuensiu 發表於 24-5-15 15:47
剛剛買左hkexpress新年去大阪,1月27日至2月1日,4人,經濟飛加2件20kg來回行李$11340

本來機票$9580,再 ...

抵喎

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

TMC3012 發表於 24-5-15 20:36
抵喎

我爸媽都跟埋去,之後加單買多2個。
不過我女氣管唔好,所以我其實冬天去大阪都驚驚地

諗住自駕,不過4人一間房d酒店都幾貴。仲睇緊。

寶石宮

yuensiu 發表於 24-5-15 20:39
我爸媽都跟埋去,之後加單買多2個。
不過我女氣管唔好,所以我其實冬天去大阪都驚驚地

酒店唔平, 如果自駕既可以住遠少少都ok

珍珠宮

TMC3012 發表於 24-5-15 21:12
酒店唔平, 如果自駕既可以住遠少少都ok

暫時hold左京橋個邊酒店,但第1日去程落機已經租唔切車,要第2日出去租車。

大宅

發表於 7 天前 |只看該作者
yuensiu 發表於 24-5-15 15:47

本來機票$9580,再 ...

抵呀!我都諗住新年去玩雪, 不過我就會初三後先出發,仲要等仔學校放完暑假出校曆先買得,聽聞HKA出仙台 ,去東北方便好多!你4人都係2個20kg行李都攪得掂,我夏天去4人去程已40kg 回程通常都80kg以上 ! 冬天肯定去去程要60!

珍珠宮

annawing 發表於 24-5-20 09:06
抵呀!我都諗住新年去玩雪, 不過我就會初三後先出發,仲要等仔學校放完暑假出校曆先買得,聽聞HKA出仙台 ...

我反而怕凍我女氣管頂唔順,買完都有d驚驚地,雪就應該唔會玩。我地一家唔多shopping,最多買下野食同藥 ,我女會帶1個20吋喼既。

依家加返晒價啦。

大宅

yuensiu 發表於 24-5-20 09:08
我反而怕凍我女氣管頂唔順,買完都有d驚驚地,雪就應該唔會玩。我地一家唔多shopping,最多買下野食同藥 : ...

注意保暖圍頸巾 冷帽 帶暖包 應該都可以, 如果你唔長期係室外, 室內都有暖氣 。

珍珠宮

annawing 發表於 24-5-20 11:27
注意保暖圍頸巾 冷帽 帶暖包 應該都可以, 如果你唔長期係室外, 室內都有暖氣 。
...

不過我地自駕多
暫時plan
1日神戶
1日淡路島
1日京都+奈良
1日未諗可能usj或其他
回程時臨空城aeon行下

大宅

yuensiu 發表於 24-5-20 11:30
不過我地自駕多
暫時plan
1日神戶

自駕就更加好 舒服好多 應該問題不大

珍珠宮

annawing 發表於 24-5-20 11:50
自駕就更加好 舒服好多 應該問題不大

自從去日本試過自駕,我仔女唔多肯走去坐車 不過夜晚返酒店諗住係返市區,搵位泊車就比較貴囉

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊