自由講場

跳至

首頁
34567...14

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

如果你有個咁嘅阿爸,你都會咁做

子爵府

呢個故事告訴我,妻子要比老公長命,子女才比較幸福。

子爵府

LedTV 發表於 24-5-7 12:02
因為我緊張父母
我爸都有4個仔女
阿爸戶口同佢差唔多金額

或者禁講450 其實唔算好多, 而且伯伯只係住公屋可能真係捱得好辛苦儲返來

如換轉有4500 身家, 騙100 就由佢啦當買開心

題外話, 伯伯做咩工作儲到450 又幾叻

男爵府

lemonlemoncc 發表於 24-5-7 12:58
或者禁講450 其實唔算好多, 而且伯伯只係住公屋可能真係捱得好辛苦儲返來

應該係喺街市開報紙檔?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yurijm 發表於 24-5-7 10:55
同意,樓主呢個想法有啲離奇
就算筆錢唔貪,都無可能由得筆錢被人呃吧
咩叫當俾看護價

唔係個女人 比返佢唔係問題 細女係醫院做護士,人工唔會小得去邊... 定期去到6月到期 要貪老豆d 錢, 都唔係等咁耐先攞

如果比個3547 既女人,識左一個月就呃左 結婚 手飾30幾萬,仲要100萬做生意
佢既行為太貪心 同太急了吧
阿媽生前死慳死抵,佢對得住死左既老婆?

男爵府

應該唔單止仔女,何生身邊嘅都係想要佢啲錢

男爵府

LedTV 發表於 24-5-7 12:18
係…我只睇到細女女婿講粗口問候外父
成個畫面就係外父打比佢,佢就粗口問候外父
至於點解咁做? 可能個個 ...

其實冇人講過父母錢一定要比仔女,死後都可以捐哂比人,仔女一個仙都冇,外國大把呢類例子

洋蔥頭媽咪    發表於 24-5-7 13:24

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

sogreen 發表於 24-5-7 12:32
睇你啲用字,你開始同情阿伯同埋大陸婆。

你只係見到鏡頭前講粗口就等於個個發錢寒!而家個阿爸係未死, ...

如果我爸開心
我會繼續keep 錢
月月keep住比利息佢生活架

唔係無女人埋過佢身
又係酒樓知客,仲要幾個關心佢..
但我爸會返黎同我地講
呢d咪叫溝通囉

同情佢就等於支持比返全部錢比阿伯等佢比大陸婆呃? 你個邏輯都幾正架喎

覺得仔女粗言穢語對個阿爸有問題? 咁樣諗法係錯? 咁我唔係黑心,如果有日仔女咁對你,你係咪好開心?

男爵府

karshing 發表於 24-5-7 12:06
好離譜,個個貪錢,至少分身家係老豆話事,無可能比仔女攞晒D錢。
宜家老豆想打官司都無錢請律師 :toocold ...

如果嗰個係你老豆,你係咪都由佢比曬啲錢嗰大陸婆?
明知佢被人呃,都由佢?
你會唔會睇吓過多一年半載,嗰女人嘅真面目先呀?
佢哋一月識,二月已經去銀行想提早攞定期,三月就話結婚,咁可疑嘅嘢,你唔係由佢被人呃,到阿伯被人呃曬啲錢,又話啲仔女唔理佢,不孝!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yurijm 發表於 24-5-7 10:55
同意,樓主呢個想法有啲離奇
就算筆錢唔貪,都無可能由得筆錢被人呃吧
咩叫當俾看護價

唔係個女人 比返佢唔係問題 細女係醫院做護士,人工唔會小得去邊... 定期去到6月到期 要貪老豆d 錢, 都唔係等咁耐先攞

如果比個3547 既女人,識左一個月就呃左 結婚 手飾30幾萬,仲要100萬做生意
佢既行為太貪心 同太急了吧
阿媽生前死慳死抵,佢對得住死左既老婆?

男爵府

回覆 Tobbyy 的帖子

何伯帶埋新何太上個仔屋企,換轉我都換鎖啦

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

睇完覺得有錢都唔好同仔女講,坊間幾百萬可以搞咩有保障自己晚年,又唔會比人呃又唔怕仔女謀。

伯爵府

牛年勳章

loved 發表於 24-5-7 11:34
保護老人家係啱。背後我睇吾到,但片中見到個女問個老豆死得未,個女婿用粗口鬧佢,睇吾到班仔女攞左筆錢 ...

之前伯伯仔女受過乜說話我哋冇人知,嗰位新何太都唔會係善類。
咁樣話自己爸爸,正常係之前已經嘈得好厲害,只攞一句說話評論有欠公道。

珍珠宮

00MOM 發表於 24-5-7 13:27
回覆 Tobbyy 的帖子

何伯帶埋新何太上個仔屋企,換轉我都換鎖啦
都係嘅。我意思係佢哋講到自己無問題,其實可能佢哋之前做咗啲嘢令啲仔女好反感,唔止因為嗰一百萬。一個換鎖,一個攞曬啲錢走,最奇怪係大女半夜電話騷擾,如果決定斷絕來往仲洗乜搞咁多嘢,冇眼屎乾淨盲啦。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

LedTV 發表於 24-5-7 12:10
個女揸住d錢
個個月照比返份利息阿爸生活就完

似係傾唔掂數先行到呢一步,唔好睇少個大陸婆。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Tobbyy 發表於 24-5-7 05:36
都係嘅。我意思係佢哋講到自己無問題,其實可能佢哋之前做咗啲嘢令啲仔女好反感,唔止因為嗰一百萬。一個換 ...

佢地去得細女醫院滋擾,亦都可以去其他仔女公司滋擾過,攪到個個都咁嘅態度唔會無原因。

aidan08    發表於 24-5-7 22:32

男爵府

KUDOS 發表於 24-5-7 12:01
講真,如果個大陸女人唔係咁狼死,埋身一個月就要亞伯簽字結婚,攞香港身份證、搶公屋戶籍(明眼人都知目標 ...
同意,我相信仔女唔係介意老豆搵個伴,只係呢個大陸女人太狼死,識左個幾月咁候急結婚,鑽介名錶樣樣齊。而家仲話拎一球做生意! 仔女如果貪老豆D錢一早可以轉走,使咩等呢個女人出現先轉走呢? 其實重點係未有呢個女人之前,佢同啲仔女關係好好!而家轉走曬D錢,咪放長雙眼睇俾新何太係咪真係照顧何伯囉⋯⋯

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我愛Corina 發表於 24-5-7 13:36
似係傾唔掂數先行到呢一步,唔好睇少個大陸婆。

我都睇得出佢好進取
直情控制左阿伯咁

我十四歲前已經知大陸婆係咩人 咩目的
一向對佢地有介心
阿叔三十零歲時就係比個大陸婆呃晒副生家
禿到落谷底..

瑪瑙宮

sugarbean 發表於 24-5-7 03:50
之前好地地,阿伯為個女人同仔女反面先,佢有重視佢哋就唔洗急住結婚啦,話晒仔女同住又照顧佢咁多年,相 ...

聽到形容本身老婆做前妻,我都覺得嬲,唔好話佢d 仔女。

珍珠宮

nisha 發表於 24-5-7 13:32
之前伯伯仔女受過乜說話我哋冇人知,嗰位新何太都唔會係善類。
咁樣話自己爸爸,正常係之前已經嘈得好厲害 ...
正常???我都叫睇到條片,耳聽眼看到當前事實,先至評論。但你似乎加左好多你自己嘅想像情景入去。就如以你想像情景,我可吾可以話班仔女平時完全吾理阿爸,平時都係不尊重佢,對佢打打罵罵,咁啱遇著個女人,於是俾個女人有機可乘,又得吾得呢?

首頁
34567...14

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊