跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:想認識在新加坡的香港人

我也是香港人來到新加坡5年啦,也是非常掛念香港,這裡比較悶些。

別墅

Hi everyone! 我o係呢邊3年多喇, 住Punggol, 有冇hk mama住附近?

水晶宮

畀面勳章

回覆 mrs_lui 的帖子

yes i am living in sengkang

複式洋房

我在這裏快3年了, 時刻掛住香港!
有時在街上見到香港人都會好開心! 老公話我成日在街上尋人(尋香港人)!

別墅

你們好啊!我係新加坡人但住香港都有十幾年。來緊兩年都計劃帶小朋友返新加坡讀書。我老公係香港人希望到時可以識到些香港家庭。

大宅

Me too. I live in serengoon

複式洋房

請問有無香港媽咪住 Clementi 那邊呢? 我發現這邊, 很少香港人!!

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

引用:我都係香港人,係新加坡一年了,其實依到都唔

原帖由 hkcouple 於 09-08-05 發表
我都係香港人,係新加坡一年了,其實依到都唔錯呀,但如果一定要同自己長大既地方比,咁就當然邊到都唔及香港啦 ...
下個月同男朋友去新加坡住有啲緊張未去過嘅地方

別墅

Hi all,
I have been living in Singapore for one year lah and I really want to know more Hong Konger here!
Feel free to add me at my facebook!
[email protected]

BTW, I am living in AMK now..

複式洋房

我下個月都去新加坡呀

複式洋房

Hi All,

我係香港MAMA,剛過左黎半個月炸。。。
希望得閒就出黎聚聚啦。。。
[email protected]

複式洋房

引用:請問有無香港媽咪住+Clementi+那邊呢?+我發

原帖由 hippomama 於 11-10-26 發表
請問有無香港媽咪住 Clementi 那邊呢? 我發現這邊, 很少香港人!!
我住Lakeside 都好近Clementi

複式洋房

大家有係呢度打工嗎?

別墅

我係香港媽咪,NOW IN SGP,係SGP既香港人,可以PM ME交朋友丫~

水晶宮

畀面勳章

引用:我係香港媽咪,NOW+IN+SGP,係SGP既香港人,可

原帖由 yanyanyip 於 12-01-03 發表
我係香港媽咪,NOW IN SGP,係SGP既香港人,可以PM ME交朋友丫~
住那裡

複式洋房

引用:Hi,+when+you+move+back+to+HK?You+come+he

原帖由 0906 於 09-08-08 發表
Hi, when you move back to HK?
You come here to work?
I move here last year May, time pass fast, over ...
You will be more angry if you are in HK now. People are rude, dirty and every where looking like mainland China.

複式洋房

引用:Hi,+when+you+move+back+to+HK?You+come+he

原帖由 0906 於 09-08-08 發表
Hi, when you move back to HK?
You come here to work?
I move here last year May, time pass fast, over ...
You will be more angry if you are in HK now. People are rude, dirty and every where looking like mainland China.

複式洋房

引用:我係香港媽咪,NOW+IN+SGP,係SGP既香港人,可

原帖由 yanyanyip 於 12-01-03 發表
Hi How are you??

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+0906+於+09-08-08+發表Hi,+wh

原帖由 Fralenciaga 於 12-01-06 發表
You will be more angry if you are in HK now. People are rude, dirty and every where looking like ma ...
所以我一直怕回香港 寧願買機票叫阿媽來看我

真的變得嗎?

首頁

尾頁

跳至