心聲留言

跳至

首頁
34567...37

尾頁

伯爵府

海南似去咗泰國旅遊區,類似布吉/蘇梅. 處處都環海, 酒店對開就是海灘,我對細路最鍾意.日日叫住要游水和玩沙,飯都唔願坐低食.

侯爵府

好正呀!我都好鍾意食海鮮架

咁有冇肥左呀?

原帖由 靚咪媽 於 09-7-25 15:06 發表
有呀,日日都食海鮮,啱晒我和我老公.

今次係陪我媽回鄉探親兼旅遊,第1日到步就返我老家(祖屋條村新屋),D親戚好客氣煮咗勁多餸請我地食,海鮮勁新鮮好味,虎蝦勁大隻,蟹又肥又多膏,嗰餐我食足兩個幾鐘無停手,由4點幾食 ...

侯爵府

間酒店正唔正?

陽光與海灘都好岩我,好想去,但老公情願去日本

原帖由 靚咪媽 於 09-7-25 15:13 發表
海南似去咗泰國旅遊區,類似布吉/蘇梅. 處處都環海, 酒店對開就是海灘,我對細路最鍾意.日日叫住要游水和玩沙,飯都唔願坐低食.

伯爵府

星期三喺酒店磅過好似重咗3磅

原帖由 zoezoebaby 於 25-7-2009 23:10 發表
好正呀!我都好鍾意食海鮮架

咁有冇肥左呀?

侯爵府

肥d仲靚啦

原帖由 靚咪媽 於 09-7-25 23:21 發表
星期三喺酒店磅過好似重咗3磅

伯爵府

三亞住嗰間最正,新開5星級,有機會再去都想住番嗰度. 價錢唔使人仔3舊一晚, 兩張大床,有齊花酒浴缸
原帖由 zoezoebaby 於 25-7-2009 23:11 發表
間酒店正唔正?

陽光與海灘都好岩我,好想去,但老公情願去日本

伯爵府

真ge
等我明天再磅下確實重咗幾多,就知靚咗幾多
原帖由 zoezoebaby 於 25-7-2009 23:25 發表
肥d仲靚啦

子爵府

really? 咁你一家四口去海南島大概用左幾錢呀?

唉!家陣我公司又忙啦, 連msn所有platform 都block 哂喇. 總之乜m都冇喇. 我唯有用番個電話msn籮.

公司十月又要裝修我都完全未執過野.

原帖由 靚咪媽 於 09-7-25 23:25 發表
三亞住嗰間最正,新開5星級,有機會再去都想住番嗰度. 價錢唔使人仔3舊一晚, 兩張大床,有齊花酒浴缸
[fly]YAN Yan yan[fly]

侯爵府

仲抵過泰國d酒店呀....

原帖由 靚咪媽 於 09-7-25 23:25 發表

伯爵府

我齋買來回機票,3大2小連稅共$6,8xx. 另加保險2xx.
酒店就去到由親戚帶我地去,平均每晚人仔280.
在海南每日都會在家吃一餐,出街就我d表哥輪住請,酒店佢地又幫我地訂埋,交通他們又管接管送,去沙灘玩又唔使用錢,連我要買手信我表哥都唔比我自己俾錢 全程其實都唔使點洗錢,淨係比咗d錢孝敬老人家,同埋喺三亞嗰幾餐飯.

我上網check我住三亞嗰間酒店,唔知d價錢堅定流,最平都要49x, 我懷疑海南人訂酒店會平過遊客所以先係咁平,因為我去d 景點入場費好貴,海南人有海南票平差30%-50%. 例如去南山睇觀音,入場費係160,海南人80. 另一個叫猴島的地方,收費120,海南人80,仲貴過去Ocean Park. 都係坐吊車來回,喺個島睇馬騮全程都唔使2個鐘就可以走.

原帖由 Yanlleung 於 27-7-2009 09:45 發表
really? 咁你一家四口去海南島大概用左幾錢呀?

唉!家陣我公司又忙啦, 連msn所有platform 都block 哂喇. 總之乜m都冇喇. 我唯有用番個電話msn籮.

公司十月又要裝修我都完全未執過野.

...

原帖由 zoezoebaby 於 27-7-2009 09:49 發表
仲抵過泰國d酒店呀....

侯爵府

好抵呀!成個trip唔駛一萬就可以一家四口去旅行,仲可以大刷海鮮餐。

我對上一次去沙巴食海鮮不知幾貴

原帖由 靚咪媽 於 09-7-27 12:01 發表
我齋買來回機票,3大2小連稅共$6,8xx. 另加保險2xx.
在海南每日都會在家吃一餐,出街就我d表哥輪住請,酒店佢地又幫我地訂埋,交通他們又管接管送,去沙灘玩又唔使用錢,連我 ...

子爵府

咦~咁你有親戚係果邊,而親戚又個個咁客氣同闊綽咁好. 你真係差不多淨係機票錢同住酒店錢. 咁真係唔同喎. 即係話如果我地普通通一家人去條數真好係差好遠啦

原帖由 靚咪媽 於 09-7-27 12:01 發表
在海南每日都會在家吃一餐,出街就我d表哥輪住請,酒店佢地又幫我地訂埋,交通他們又管接管送,去沙灘玩又唔使用錢,連我 ...

子爵府

佢有親戚加上班親戚重咁好管接管送全程,又有咁多餐免費海鮮大餐,真係確係唔同. 連手信都爭住比埋. 呢d親戚真係好呀.

原帖由 zoezoebaby 於 09-7-27 12:11 發表
好抵呀!成個trip唔駛一萬就可以一家四口去旅行,仲可以大刷海鮮餐。

伯爵府

立立雜雜計埋都有萬零蚊,連埋我阿媽張機票呢. 開心但又唔好意思囉,但我d表哥就真係對我地好好,樣樣照顧周到,講不出的親切,搞到我臨走都依依不捨

海南食海鮮一d都唔平,但就好靚,唔知係咪佢地當地人食會好d,細細隻d青蟹d膏可以多到你唔信,一隻蟹有齊橙+黃兩種色的膏,諗起都想食
原帖由 zoezoebaby 於 27-7-2009 12:11 發表

侯爵府

亞靚,

豬頸肉用咩醃架?如用焗爐要焗幾耐?

侯爵府

咁米仲好食過大閘蟹

原帖由 靚咪媽 於 09-7-27 12:22 發表
立立雜雜計埋都有萬零蚊,連埋我阿媽張機票呢. 開心但又唔好意思囉,但我d表哥就真係對我地好好,樣樣照顧周到,講不出的親切,搞到我臨走都依依不捨

海南食海鮮一d都唔平,但就好靚,唔知係咪佢地當地人食會好d, ...

伯爵府

他們待我地如親人一樣,唔止親戚咁簡單

其實他們唔係叫富有,只係自己人唔會計較,屋企裏面兄弟姊妹唔會分你我,互相支持照顧,感情好好. 我覺得呢d關係喺現今HK好難求.

原帖由 Yanlleung 於 27-7-2009 12:20 發表
佢有親戚加上班親戚重咁好管接管送全程,又有咁多餐免費海鮮大餐,真係確係唔同. 連手信都爭住比埋. 呢d親戚真係好呀.

伯爵府

一家四口交通和食嘢有限錢,係贏咗有車出入自在方便,陌生地方勝在有人帶,夜麻麻食宵夜都知'訂'. 仲有次次都一大班人食嘢夠熱鬧,食都又開心.

原帖由 Yanlleung 於 27-7-2009 12:17 發表
咦~咁你有親戚係果邊,而親戚又個個咁客氣同闊綽咁好. 你真係差不多淨係機票錢同住酒店錢. 咁真係唔同喎. 即係話如果我地普通通一家人去條數真好係差好遠啦

...

伯爵府

你今晚下廚?

跟呢個醃,整埋個汁好好味!
我懶唔用香茅,都ok.
http://www.towngascooking.com/blog/blog_index.asp?id=221&Display=2835
原帖由 zoezoebaby 於 27-7-2009 12:22 發表
亞靚,

豬頸肉用咩醃架?如用焗爐要焗幾耐?

侯爵府

上次試過你整既豬頸肉覺得好好味好juicy, 好想試下自己整。

岩岩趁lunch去左書展,點之規定左行去會展既路線,要兜一大個圈去新鴻基再落地面再上返會展,用左成半個鐘時間先去到,一去到買左幾本書就即刻返公司,行到身水身汗,仲辛苦過去跳funky dance。

原帖由 靚咪媽 於 09-7-27 15:26 發表
你今晚下廚?

跟呢個醃,整埋個汁好好味!
我懶唔用香茅,都ok.
http://www.towngascooking.com/blog/blog_index.asp?id=221&Display=2835

首頁
34567...37

尾頁

跳至