嬰兒用品

跳至

首頁
34567...16

尾頁

大宅

哈哈 ... 醫生照到係龍鳳啦 ! update 咗

名 產期 孖仔/女/龍鳳**** ***** **********
小方 2010MAY30 龍鳳
mleung0729 2010Apr30 龍鳳
sukiko 2010APR15 孖囡
MMYoyo 2010FEB11 未知
(打比媽咪) 2010FEB08 孖女(單CELL)
PIONQOO 2010FEB08 未知
whelen 2010FEB28 未知
ngyy123 2009DEC30 未知(單CELL)
mglittlecow 2009DEC16 孖囝(單CELL)
sssukiii 2009DEC 龍鳳
[url=http://www.TickerFactory.com/]

洋房

hello~

我預產期係6月18日 係單卵 上星期已經照左oscar 係低風險~~ 不過性別就未知道~

男爵府

好媽媽勳章

Snowonna, 我都係孖胎,預產期 3 Feb 10,將會喺東區生。

如果有乜野問題,可以一齊交流下。:loveliness:

原帖由 Snowonna 於 09-12-15 12:03 發表
Hello~我都係孖胎~第一胎好緊張呀~
之前仲試過作小產, 嚇死我...
好彩而家大B細B都無咩事仲間唔中踢o下我~
我預產期係2010 Apr 16, 單卵未知男女.
我會o係東區生, 有無媽咪都係會o係東區生? ...

別墅

twllc,
您好呀~
妳對孖B會唔會一個郁得多d一個郁得少d ga?我聽人講會ga, 我自己都係上面果個郁得多d, 下面果個少郁d~

男爵府

好媽媽勳章

我都係架!所以我有時都有d擔心,尤其依家數胎動,下面果冇乜郁我就有d驚。惟有仔細感覺下啦!

原帖由 Snowonna 於 09-12-17 16:30 發表
twllc,
您好呀~
妳對孖B會唔會一個郁得多d一個郁得少d ga?我聽人講會ga, 我自己都係上面果個郁得多d, 下面果個少郁d~

複式洋房

原帖由 Snowonna 於 09-12-17 16:30 發表
twllc,
您好呀~

我都好似係一個多郁一個少的........點解會咁既........我係上面(右邊)少郁.....下面(左邊)多郁......
我的乖乖

複式洋房

原帖由 Snowonna 於 09-12-15 11:56 發表
好似無咩人係去東區生o既?

我係東區生呀.......
我的乖乖

大宅

twllc,
您好呀~

係呀係呀, 我都係呀, 上面郁少D, 下面郁多D. 初時都驚上面果個成日唔郁, 所以每次照超聲波見到佢都係放心D
[url=http://www.TickerFactory.com/]

民房

我家姐佢都啱啱有左bb (差唔到8wk),佢好攪笑; 因為第一個醫生照到得一個b; 跟住轉另一個醫生就照到係孖b (張相好清楚見到係孖b); 跟住琴日比番第一個醫生照又係照到得一個b; 我想請問各位有經驗的媽媽,其實係埋有機會照唔到架? 例如,兩個b疊埋一起; 或是大b遮住細b..等等架?

大宅

原帖由 hufamily 於 09-12-29 17:41 發表
我家姐佢都啱啱有左bb (差唔到8wk),佢好攪笑; 因為第一個醫生照到得一個b; 跟住轉另一個醫生就照到係孖b (張相好清楚見到係孖b); 跟住琴日比番第一個醫生照又係照到得一個b; 我想請問各位有經驗的媽媽,其實係埋有機會 ...

應該唔會架喎, 你要叫醫生攪清楚係咪單cell, 係咪share一個胎盆, 同埋聽心跳都會聽到兩個b既心跳架喎.

別墅

原帖由 hufamily 於 09-12-29 17:41 發表
我家姐佢都啱啱有左bb (差唔到8wk),佢好攪笑; 因為第一個醫生照到得一個b; 跟住轉另一個醫生就照到係孖b (張相好清楚見到係孖b); 跟住琴日比番第一個醫生照又係照到得一個b; 我想請問各位有經驗的媽媽,其實係埋有機會 ...

正常來說應該唔會遮住, 會唔會係其中一個醫生經驗唔夠照唔到呀...
你家姐有無拎第二個醫生d超聲波相俾第一個醫生睇o下點解佢照到得一個?

複式洋房

請問你們做OSCAR有冇抽血, 贊肓話孖B唔使抽, 抽血唔準的, 我看書也是這樣說, 只可以度頸皮, 你們是嗎?

REPORT也只說NORMAL,VERY LOW 
RISK, 沒有任何參數可比較。

男爵府

好媽媽勳章

我做oscar有抽血,我喺威爾斯做,做既步驟同單b應該一樣,而且提供我既風險指數(e.g. 1:xxxxx)俾我參考。

原帖由 charlielee 於 10-1-1 18:17 發表
請問你們做OSCAR有冇抽血, 贊肓話孖B唔使抽, 抽血唔準的, 我看書也是這樣說, 只可以度頸皮, 你們是嗎?

REPORT也只說NORMAL,VERY LOW 
RISK, 沒有任何參數可比較。 ...

等待驗證會員

原帖由 twllc 於 10-1-2 12:26 發表
我做oscar有抽血,我喺威爾斯做,做既步驟同單b應該一樣,而且提供我既風險指數(e.g. 1:xxxxx)俾我參考。

me too
我都係威院做oscar
一樣有抽血及度頸皮

複式洋房

你們是在度頸皮當日做抽血, 或是之後抽, 現在想抽番(e.g.14WK), 太遲嗎?

等待驗證會員

原帖由 charlielee 於 10-1-3 17:21 發表
你們是在度頸皮當日做抽血, 或是之後抽, 現在想抽番(e.g.14WK), 太遲嗎?

OSCAR當天先抽血, 再度頸皮

男爵府

好媽媽勳章

我既孖b响26/12出世喇! 雖然早左好多(34週3日),但都好健康,暫時所有測試都正常,而且已經返左屋企喇!

各位陀緊孖b既sisters都要努力呀!

別墅

原帖由 twllc 於 10-1-4 03:51 發表
我既孖b响26/12出世喇! 雖然早左好多(34週3日),但都好健康,暫時所有測試都正常,而且已經返左屋企喇!

恭喜恭喜~ Boxing Day出世~係上天賜俾妳o既禮物呢~
妳係東區生吧~順產定開刀?

等待驗證會員

恭喜
雖然孖B早左出世,但最緊要健康
可以平平安安同你一齊回家

別墅

佢地出世幾重呀? 在那間醫阮出世呢???

首頁
34567...16

尾頁

跳至