想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 lalamike 於 09-8-11 10:39 發表
balmainia,

吓,你剛剛先排卵,點解咁諗呀﹖
你而家保持好心情,安心塞埋d藥先啦!
或者下個幸運兒是你呀!

我知喇lalamike, 而家既心情係好似坐過山車咁, 大起大落, 我只係唔想希望越大失望越大咋!!!

子爵府

原帖由 catcat888 於 09-8-11 11:12 發表
乜卵子可以生存48小時咁耐架, 係就好呀.... 我睇d網上文章話12-24小時.........

我唔知有冇記錯 , 但總知佢哋唔會一排出嚟就 c 囉, 所以你 around 嗰段時間有 dodo 就唔駛驚 !

男爵府

我下個月點都會停藥架啦!
自己用雞精 + natural cycle 放精.

原帖由 lalamike 於 09-8-11 10:38 發表
希望baby今次iui成功,咁就唔駛打針啦!yeah!

子爵府

原帖由 sukiko 於 09-8-11 11:14 發表
剛打去寶X
姑娘話DR CHAN 呢3日6PM唔接生意呀

咁你有冇問佢你駛唔駛打安胎針呀 ?

可能有得比你睇呢 ~

等待驗證會員

原帖由 BabyDim 於 09-8-11 08:57 發表
其實我尋晚諗起你,
都醒起 : 係窩, sukiko 有兩粒窩! 咁遲 D 可能會照到入
有兩個心跳都未定啦!
咁你咪可以一次過收工?

唔好啦
一次過TWINS, 肚又大, 胎得很辛苦, 我咁細粒, 唔掂呀
況且我想分2次感受胎BB及做媽媽的過程

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

不过寸屎真系好kawaii 播~~~
原帖由 sukiko 於 09-8-11 11:18 發表

唔好啦
一次過TWINS, 肚又大, 胎得很辛苦, 我咁細粒, 唔掂呀
況且我想分2次感受胎BB及做媽媽的過程

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 janetyck 於 09-8-11 10:42 發表
係呀, 我今日體溫跌左, 應該明天來m, 之後book dr.chan睇下卵泡散左未囉...如果未散就要停一個cycle 喎..我估計係因為我今個cycle 對針藥太敏感所致, dr.chan 話下個 cycle 我要打返低一個度數, 要打75喎.

但你今個 ...

aiya....我問dr chan下個月仲駛唔駛打10幾日針, 因為上次第1次, 唔知因為抑壓劑份量太多定咩, 攬到我白打多起碼4針, 所以下個月可以打大d份量, 唔駛day 17先打破卵針呀!!!

等待驗證會員

昨晚在餐廳同C6講
最初第一句佢聽唔到
講到一次, 佢話: 是嗎?
跟住話: 係咪真? 你咁口密, 成日係MSN都唔講, 留待晚上講?

佢又話唔覺我特別大反應, 我話因尚未接受到, 似發緊夢
佢叫我不要再執屋, 留番比佢做

子爵府

我刚刚有个同事个老婆生左3包胎~~2boys,1girl, 好可爱~不过看到他们2个入医院, 5个走出来, 好像成队gangs甘!

男爵府

時間係好難掌握到最 perfect 架!
好似我咁,
尋日 10 :30am 打破卵針,
我聽講話大約36小時後排出,
所以我自己今日特登安排後小小的時間 iui (如果今朝一早做, 我驚做完後10幾個鐘先至排卵, 咁無咁好, 始終精子越新鮮越好, 受孕能力越強!)
不過, 呢D 只係我無知的推算,
天意不可違......

原帖由 balmainia 於 09-8-11 10:52 發表

上次你係排卵後無返去照喎??!! 我照咗排咗3粒, 即係另外3粒無排出黎......我排卵果日一d感覺都無, 因為我3/8早上已經見深粗, 晚上先打破卵針(當時照咗未排), 亦唔知係4/8定5/8排, 我dodo咗2次 (4/8早 and 6/8晚)!! ...

等待驗證會員

原帖由 BabyDim 於 09-8-11 09:03 發表
http://www.hkicons.com/_165.gif" border="0">
第日你生完, 我知探你要買咩禮物嘞!
吾使諗~~~兩打可樂啦吾該!!!!!

SURE, 可樂呀, 唔該
你真知我心意

等待驗證會員

原帖由 Shirley89 於 09-8-11 09:06 發表

Sukiko, 我出 trip 幾日,一返黎就知你攪出人命... 真係登你開心呀! http://www.hkicons.com/_656.gif" border="0">實在太好啦!

嗱!全靠我打咗你幾吓,小 b 即刻跑埋 ...

謝謝你

我唔想中TWINS呀, 我估機會很微
因我都係得2粒卵, 邊會2粒中晒

男爵府

咁平靜既?
你C6 果然係高人!
我諗我 C6 如果聽到我話 bingo,
我諗佢即刻痴線,
跟住塊面紅曬,
好似蠟筆小新見到好好身柴的靚女咁!
失常呀~~~

原帖由 sukiko 於 09-8-11 11:22 發表
昨晚在餐廳同C6講
最初第一句佢聽唔到
講到一次, 佢話: 是嗎?
跟住話: 係咪真? 你咁口密, 成日係MSN都唔講, 留待晚上講?

佢又話唔覺我特別大反應, 我話因尚未接受到, 似發緊夢
佢叫我不要再執屋, 留番比佢做 ...

等待驗證會員

原帖由 janetyck 於 09-8-11 10:30 發表
Sukiko~ 咁到底你老公昨晚有乜反應呢? 好想知呀~~

同埋你而家bingo左有冇乜特別感覺架?

現在胃仍痛, 有時腹又抽住痛
昨晚4AM痛到醒左

無胸痛, 無胸漲
有少少咳, 作傷風咁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 janetyck 於 09-8-11 10:46 發表
佢話係卵泡, 就咁睇個 screen dr.chan話唔知係排左定未排既卵子喎, 我都好懷疑, 乜 dr.chan 照u/s唔係睇到卵子排左未架咩???

咩話.....你day幾照呀?? day2-3有卵泡唔係正常咩?? 水泡係上次排卵剩下會隨M血流出架, 唔知啱唔啱?? 上次我排卵後照兩樣都有, 重有排咗卵個圓圈有好多點點架, 我次次都牛咁眼望住個Mon聽住dr chan講!!

等待驗證會員

原帖由 BabyDim 於 09-8-11 11:27 發表
咁平靜既?
你C6 果然係高人!
我諗我 C6 如果聽到我話 bingo,
我諗佢即刻痴線,
跟住塊面紅曬,
好似蠟筆小新見到好好身柴的靚女咁!
失常呀~~~

佢話唔敢有太大反應, 一來係餐廳
二來佢怕未STABLE, 太大反應唔係咁好

男爵府

多謝!
我真係要一個就夠架啦!

原帖由 Rachel-mi 於 09-8-11 11:03 發表

suki 比咗個 QUOTA 你 , 你今次一定成功

子爵府

小心点~~~猪瘟肆曜
原帖由 sukiko 於 09-8-11 11:29 發表

現在胃仍痛, 有時腹又抽住痛
昨晚4AM痛到醒左

無胸痛, 無胸漲
有少少咳, 作傷風咁

子爵府

原帖由 sukiko 於 09-8-11 11:26 發表

謝謝你

我唔想中TWINS呀, 我估機會很微
因我都係得2粒卵, 邊會2粒中晒

你今個 cycle 都話唔會 bingo 啦 , 咪又 bingo , hahahha , 世事冇絕對 , 不過點都好啦 , 最緊要 bb 健健康康 !

等待驗證會員

原帖由 Rachel-mi 於 09-8-11 11:07 發表

幾時做第一次產檢呀 ?

10月22號, 到時都已係3個半月
不過唔打緊, 預左, 唯有自己去私家產檢

首頁

尾頁

跳至