自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢個女都無佢咁叻,佢17歲生,佢個女而家19先有左咋,你地話邊個叻啲

原帖由 pigpigpat 於 09-8-12 15:18 發表

其實36歲做外母
都唔係d開心事囉 ~~

大宅

正所為好事不出門, 醜事傳千里

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 bbbon 於 09-8-12 15:03 發表
個男仔咁叫肯負責咩, 避孕咁簡單都唔識學咩人生仔? 生咗出嚟先算?! 到時有d咩問題唔通又打過就解決到? 呢d咁嘅質地, 落咗佢對社會對地球都唔知有咩損失......

...
負責既意思係同個女仔結婚+無掉低兩母子唔理走左去姐,關咩避孕都唔識學人生仔咩事,大把人意外有左啦,咁又唔通生落黎又叫唔負責呀?而家避孕都唔係100%成功啦,你D理論真係有D怪......
至於佢打人,係唔岩,可能年輕人較衝動啦,但因為個老豆年輕性格衝動而落左個B,咩對社會對地球唔知有咩損失呢句真係有點兒mouth: 個B係無辜既

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 Sindy 於 09-8-12 14:37 發表

咪係,我果時一句無錢....話象徵式比就算啦...老豆一句都無出聲....駛乜好似佢地咁大人大義搞咁多大龍鳳,衰咪認囉....擺個孫出黎,要養仔呀....連酒都唔擺,幾合理呀....又要擺酒,又無錢比阿媽...如果佢地唔擺酒,齋比錢阿媽,條氣都會順d,阿媽可能儲 ...
我都係咁話..我都無擺酒嫁,無錢咪唔好擺囉,我媽爸都唔介意,佢地比較緊張C6係咪對我好多過錢銀OR擺唔擺酒,其實呢樣應該係每個有女既父母所想,寧願有個鍚自己女既女婿多過禮金比幾多啦... ....

伯爵府

原帖由 susi1024169 於 09-8-12 15:35 發表
我都係咁話..我都無擺酒嫁,無錢咪唔好擺囉,我媽爸都唔介意,佢地比較緊張C6係咪對我好多過錢銀OR擺唔擺酒,其實呢樣應該係每個有女既父母所想,寧願有個鍚自己女既女婿多過禮金比幾多啦...:quest ...
AGREE~我都係咁話,果時我都係無擺酒既,我都係同我媽咪講有錢我情願留返比個仔出世時用好過,做乜要拎咁多錢出黎辛苦自己姐...我媽咪同爸爸都無理我地點攪(我地註冊後請晒D人去左燒野食) ,之後等大仔出世後擺過滿月咋...
大b駿逸細b駿晞

男爵府

原帖由 麟媽媽 於 09-8-12 15:18 發表
如果佢個女又係生女,承接佢地既傳統既話,
呢位女士未到60可能已經五代同堂,
真係恨死我地呢班60都可能未有孫抱啊!

麟媽.....你係唔係講緊我呀

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

你又係三十幾做外母咩?!
還是望到頸長都未有耐抱孫呀?

原帖由 boganwan 於 09-8-12 15:56 發表

麟媽.....你係唔係講緊我呀

大宅

其實個男嘅大可以不負責任。而且睇佢個女都肯定跟緊個女婿架啦﹗一陣玩吓手連個女都無埋咪仲衰,何必為嗰小小錢嘈吖﹗

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

禁止訪問

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

佢亞媽都SHOTSHOT地..個女大肚..有人要已好好....

大宅

今朝一睇到單新聞就諗, 個女就慘嘞, 做咗夾心人, 搞大咗個肚一定要跟呢個男人啦, 又冇理由唔理阿媽, 成世流流長點算!
Our anniversary[br]

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 SAGO 於 09-8-12 16:23 發表
佢亞媽都SHOTSHOT地..個女大肚..有人要已好好....
拖住個女,個男人咁衰,唔結好過呀,第時又要離婚,又要爭撫養權..............拖住個女未必搵唔到真愛啫

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 bbbon 於 09-8-12 16:15 發表
負責既意思唔係齌用把口講, 係要用實力証明, 我又想請問下咁多"意外"點養大個小朋友呢? 加對筷子就得? 定係有一餐無一餐都得? 定係攞綜援又得? 見步行步?
個d "大把人意外有左啦" , sorry, 呢d無腦人....我唸, 如果個小朋友有得揀, 佢都唔想投胎係呢d家庭.

你諗....算把啦,你可能有計劃先咁講,但呢到都有唔少媽咪係意外有左,咁係咪意外有左就一定係無腦?係咪一定唔係好父母?一定無能力養得起自己小朋友?
講如果有得揀,我諗呢到個個如果有得揀,都寧願做有錢人既仔女啦,但係咪做有錢人既仔女一定快樂D?我唔認同wo,一個幸福既家庭唔係用有無錢or係咪意外有小朋友黎衡量

大宅

真係唔知當年個阿媽自已16歲大肚果時係點嘅, 唔知當年佢老公又有冇俾禮金禮餅佢自己外家呢??...佢自已咁細個有咗仔女都應該知一定有經濟壓力架啦...個未來女婿都係果21歲, 個女個肚都成6個月落又唔落得架啦....俾小小禮金加禮餅擺下酒咪算囉...都叫有交帶架啦...做阿媽嘅乜唔係應該多d體諒咩??咁嘈一嘈即係搵個女嚟搞...唉....後生唔識加衝動啫...36歲人有3個仔女咁大都仲唔識??!!

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 greenbaby 於 09-8-12 16:55 發表
真係唔知當年個阿媽自已16歲大肚果時係點嘅, 唔知當年佢老公又有冇俾禮金禮餅佢自己外家呢??...佢自已咁細個有咗仔女都應該知一定有經濟壓力架啦...個未來女婿都係果21歲, 個女個肚都成6個月落又唔落得架啦....俾小 ...
agree

大宅

完全同意~~揀咩丫揀..若父母一個話意外唔要, 想出世都幾難....
原帖由 susi1024169 於 09-8-12 16:51 發表

你諗....算把啦,你可能有計劃先咁講,但呢到都有唔少媽咪係意外有左,咁係咪意外有左就一定係無腦?係咪一定唔係好父母?一定無能力養得起自己小朋友?
講如果有得揀,我諗呢到個個如果有得揀,都寧願做有錢人既仔女啦,但 ...

珍珠宮

原帖由 麟媽媽 於 09-8-12 15:18 發表
如果佢個女又係生女,承接佢地既傳統既話,
呢位女士未到60可能已經五代同堂,
真係恨死我地呢班60都可能未有孫抱啊!

好老實講,
我一d都唔羨慕.....

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我講緊反話吖!比你激屎。

原帖由 goat 於 09-8-12 17:02 發表

好老實講,
我一d都唔羨慕.....

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至