夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

樓主,我曾經都痛苦過,都係唔願意放手,自己亦都做了好多方面的改變,但是最後終於都明白一件事,壞蘋果始終都是壞蘋果,就算比你見到條蟲拔走佢,始終都會有個洞,不會消失,不會是好蘋果,仲有最緊要係己經明白自己再繼續抑鬱下去,就會失去了屬於我自己的人生,可能結緍太久了,十年多,忘記了自己本身都有存在價值,我現在的價值,是要努力令自己開心,同時要努力令孩子有美好的人生^o^v........我地一起加油吧。

男爵府

樓主, 你早d醒覺啦!
宜家你有手有腳, 世界上又咁多男人, 唔好再咁執著!
佢衰佢要搵女人佢既事喇!!
你自我增值一下!!!搵個人生目標!
都市女性要堅強d!!!!!

大宅

埃~~ 放過佢吧!! 你又無仔女,做返單身都唔係問題啦! 點解要為佢咁折磨自己!!
流返個心黎愛自己愛其他人,唔係為左佢咁落去!!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

你唔係仲信佢係愛你下ma.......
真係唔好咁傻la....
佢真係愛你就唔會有第2個la
錫自己多d...
我實在容忍唔到自己老公都要同人分囉
你咁樣落去辛苦o個個只係你一個
佢地一家三口,你就一個人孤伶伶
倒不如e+退出,早d搵個愛你ge人la

別墅

其實當出面個個pk有左之后我地大婆就會输晒,其實我老公出面有另一個已经好久了差不多一年我c6一直比來都話末諗清楚同埋怕选择错一直甘拖到個女人依家有左上個月c6终于讲左要同我离婚啦因为個女人見肚了我都有两個囡囡的但係無辦法再甘生活落去可能离开佢都係一個解脫你都唔好諗甘多有时间嘛出去揾d friend lor

洋房

正賤人!睇到火火火火火火!

等待驗證會員

原帖由 bqmm 於 09-8-29 23:47 發表
其實當出面個個pk有左之后我地大婆就會输晒,其實我老公出面有另一個已经好久了差不多一年我c6一直比來都話末諗清楚同埋怕选择错一直甘拖到個女人依家有左上個月c6终于讲左要同我离婚啦因为個女人見肚了我都有两個囡 ...

十分十分完全同意,隻衰公未走前,又係想兩邊走,兩邊拖,我都有諗過這個問題,都有問過吓佢,佢話如果真係個女人有咗,佢都唔會放棄我同亞仔,但係自己心知肚明,如果出面個女人真係有咗,係咪咁簡單呢?
我都知自己一定接受唔到,所以當其時趁出面個女人還未有BB的時候,就迫個衰公快D去選擇,係嘈得很緊要個隻,費時生米煮成熟飯,到時候一定輸晒.,原本分配好的時間一定會慢慢以不用的理由而去調配給出面個女人嫁,例如,BB睇醫生,無人湊,忽然唔舒服要去睇睇,...........自己諗都諗到的諸多藉口啦!
迫得佢緊都有好處,起碼隻衰公家陣已選擇了那邊,而我就不用再活在每日坐立不安,成日都要等的生活中,其實是好事黎,因為我知如果再咁拖落去,我驚我會人都癲呀.
由其是樓主呀,既然現在出面個女人有咗BB,講真一句,真係唔洗再留戀嫁喇,長痛不如短痛,可能上天現在要妳失去佢,可能安排緊另一樣比佢緊家好的嘢比妳呢,失去並不是終点.

別墅

已經唔會再留戀因為我知自己接受唔到,我仲年輕唔想為左依两個人失去人生目??我仲有两個可爱的囡囡要照顾啊所以我地一定要努力
原帖由 veronica0731 於 09-8-30 07:53 發表

十分十分完全同意,隻衰公未走前,又係想兩邊走,兩邊拖,我都有諗過這個問題,都有問過吓佢,佢話如果真係個女人有咗,佢都唔會放棄我同亞仔,但係自己心知肚明,如果出面個女人真係有咗,係咪咁簡單呢?
我都知自己一定接受 ...

等待驗證會員

原帖由 bqmm 於 09-8-30 23:28 發表
已經唔會再留戀因為我知自己接受唔到,我仲年輕唔想為左依两個人失去人生目??我仲有两個可爱的囡囡要照顾啊所以我地一定要努力

大家一齊努力呀,我正在努力做一個真真正正的一家之主!加油!

別墅

add oil ar we will happy

大宅

多謝大家!

我已向住離婚諗, 為自己打算緊, 請放心!

因上星期六(29/8)第三者再去檢查了, bb冇事, 細姑仔一直有幫我地聯絡佢, 也告訴我她大概不會去墮胎(我知我冇權叫佢落, 但很無耐呢個世界有d人可以大條道理幫有婦之夫生仔, 只為左爭男人) ~ 佢地一個癲一個傻, 真係天生一對, 我會祝福佢地 ~ c6佢一知道冇事又忍唔住去見她, 呢樣野其實我都預左, 呢三個月佢落既决定已唔係第一次變, 只係聽個個人會比佢影响多d...

因昨天要返屯門做d野, 我係星期日下午返左屋企, 夜晚佢主動同我講想分開(我本來冇打算再同佢講呢d野, 突然又比佢整到好唔開心), 佢話佢想一個人生活, 唔會再結婚因為唔再相信婚姻制度 ~ 聽到呢度真係好想笑, 比佢搞到唔再相信婚姻制度既應該係我, 唔係佢!

所以我都唔再後悔係佢 22/8 夜晚話"諗通左, 要番屋企, 個bb有定冇唔關佢事"之後仍然决定出去渡假一個月, 以家亦唔想再聽佢講d咩決定咩諗法, 亦唔會主動同佢離婚, 佢開聲我亦唔會反對, 由得佢. 我一直係現實既人, 佢只要照比家用, 我照樣可以生活落去, 做自己. 等遲d心情穩定d會揾下正職投入下, 希望唔好再諗咁多, 好煩!

其實最擔心係要去識新朋友, 重建生活圈子, 因不知不覺為佢放棄很多, 現在身邊支持我的人/朋友都跟他有關係, 想搬走也不是一時三刻. 所以最希望係快d識多d朋友...

我一直係個被動既人(在朋友關係上), 可以的話有興趣幫我/認識我的請pm我, 同病相憐的、有興趣認識我的也歡迎, 我相信我是一個值得交的朋友

大宅

http://www.baby-kingdom.com/?uid-196813

這是我的日誌blog, 現在常常寫野, 有興趣的話請大家時不時去那裡探防我一下, 因這個月在離島上網很困難(個無線上網很不穩定), ok的話我仍會常常回來這裡或在日誌寫自己的心聲, 也儘量在那裡留點回應給我, thanks all ^^

別墅

加油!!!!希望你可以開開心心甘生活落去!!

做人樂觀d!!!世上冇男人唔會死, 所以, 冇左個衰男人應該開心~~

你同佢冇細路, 好好再重新調整自己既心情....再繼續向前行啊!!

人生就係有高低潮...高潮時盡量享受, 低潮時也不用埋怨, 接受它, 因為這是你人生的一部分~

人地感受不了你的不開心, 或當你不開心時也不能令你忘記傷痛...因為, 你才是心的主人!所以, 既然係佢既主人, 要好好對佢.....令自己開心樂觀的人, 源於自己~~

臭男人衰男人, 掉了不可惜, 但自己的開心自己丟了, 就生命沒了色彩啦~~

大宅

多謝你!

前面真的還有很長的路, 仍然感到茫茫然, 不過我仍會試的, 也相信仍會找到對的人^^

原帖由 zoosaku 於 09-9-1 14:55 發表
加油!!!!希望你可以開開心心甘生活落去!!

做人樂觀d!!!世上冇男人唔會死, 所以, 冇左個衰男人應該開心~~

你同佢冇細路, 好好再重新調整自己既心情....再繼續向前行啊!!

人生就係有高低潮...高潮時盡量享受, 低潮 ...

水晶宮

畀面勳章

一路都有留意你嘅post, 見到你終於想通
下定決心脫離呢段痛苦關係感到欣慰.
無錯, 前面嘅路的確還很長, 但時間絕對是
治療心靈嘅最佳良藥, 只是一時間你還未能
那麼快適應吧. 其實你已經好叻, 起碼肯鼓
起勇氣踏出第一步, 你要繼續加油呀, 果d
傷痛回憶好快會被幸福快樂生活慢慢蓋過....

祝你生活愉快

原帖由 貓甦 於 09-9-1 23:01 發表
多謝你!

前面真的還有很長的路, 仍然感到茫茫然, 不過我仍會試的, 也相信仍會找到對的人^^

別墅

支持你!

大宅

佢好似仲未衰得夠貼地....

星期六因有d數要補做, 回家打算快快做完就走, 因無先聯絡他, 到夜晚也不見他回來, 很早就睡了, 睡醒也不見人, 估佢又過左人地度過夜...

真係唔明, 上次已同佢講明, 我底線係: "離婚前不可與她同居" (而且她已懷孕了, 也無必要在那處睡吧!) 咁少要求都唔做, 唔明佢想點...

今日做做下數頂唔順send sms: "我係唔係忘記同你講? 我既底線係: 你係離婚前唔可以<住>在她家."

跟住冇哂心機即刻走左返渡假屋, 以家打算星期二再回去做, 叫定佢離開唔好比我見到, 唔想再見到佢, 連人都不如!

大宅

好媽媽勳章

佢個心都走左喇,要留個人多一陣有乜用呢?

禁止訪問

大宅

離開佢,費話都唔同佢講句,可能午夜夢回佢會挂住你,如果再糾纏落去,佢仲會覺得你煩,甘既人,為佢傷心...唔值得....當前你最緊要找一啲野做下唔比自己得閑去唸甘多.過佐呢步海闊天空.

首頁

尾頁

跳至