自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

大宅

原帖由 waiwing 於 09-8-29 23:18 發表
其實華仔唔洗為佢自己既私事而向任何人交代, 每個人都有家庭, 愛華仔既人係會包容佢支持佢, 而唔係要佢交代這交代那西, 結婚又交代, 生仔又交代, 希望所有人比返d空間佢地一家人啦, 佢既壓力已經夠大啦...... ...

禁止訪問

複式洋房

我覺得佢出嚟交代只不過係唔想再比人話姐怕破壞形象,24年la就算冇結婚女友/好朋友爸爸過身,出現葬禮都好正常,而家攪到古靈精怪,冇呢大方,佢地大家同家人都唔好受!

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

原帖由 LMCK 於 09-8-29 23:51 發表

係呀, 舊年改左法例, 要去醫院填form出示結婚証書先可以開始試管嬰兒的療程, 因為我06年做時係無此手續, 08年尾再做時就有了.

冇可能! 要註冊夫婦才可接受人工受孕(IVF)這條法例早已存在, 因為我老公個細佬做過, 佢地係威爾斯做, 之前兩夫婦要聽個talk, 然後要出示結婚証明文件, 再簽份同意書, 先會開始療程, 而家佢地個仔升小三la...

男爵府

因為佢一路都好好型像~我諗佢唔係唔想公開既...係怕d狗仔隊姐....大家放過佢地啦....唉~

ps....我唔係華仔fans=.=(不喜勿插)

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 NatalieMaMa 於 09-8-30 00:53 發表

冇可能! 要註冊夫婦才可接受人工受孕(IVF)這條法例早已存在, 因為我老公個細佬做過, 佢地係威爾斯做, 之前兩夫婦要聽個talk, 然後要出示結婚証明文件, 再簽份同意書, 先會開始療程, 而家佢地個仔升小三la... ...

即係又講大話? omg!

侯爵府

畀面勳章

會唔會公立醫院先要,C+唔洗呀?

原帖由 NatalieMaMa 於 09-8-30 00:53 發表

冇可能! 要註冊夫婦才可接受人工受孕(IVF)這條法例早已存在, 因為我老公個細佬做過, 佢地係威爾斯做, 之前兩夫婦要聽個talk, 然後要出示結婚証明文件, 再簽份同意書, 先會開始療程, 而家佢地個仔升小三la... ...

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有無可能係公私營醫院有唔同?
我反而覺得唔去美國做唔奇, 因為呢 d 野唔係試一個半個月, 下下攪成年都未必成到事.
不過真唔真, 佢自己知咪得, 都唔關我地事了.

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

只要一句講哂 "我嘅家事"就ok啦, 講多錯多, 一個大話cover一個大話, 何必

禁止訪問

民房

會唔會呢個只係威爾斯醫院既要求咋,個位媽咪自己親身經歷過,唔通你話佢會講錯咩。你咁肯定,難道你會清楚過佢?

子爵府

畀面勳章

原帖由 muicc 於 09-8-30 01:01 發表
會唔會公立醫院先要,C+唔洗呀?

我老公個弟婦話見有人冇帶結婚証書, 個姑娘千訂萬囑要嗰對夫婦盡快交, 個姑娘解釋話係法例規定...

民房

為咗bb先結婚有咩問題?我識好多人都係咁啦。

珍珠宮

我都唔明

華仔結婚, 好正常啦, 又唔係離婚, 離婚就話可以追訪下點解要離婚je, 何況佢既結婚對象係廿幾年既女朋友

幾句野就寫完啦, "華仔與相識廿四年女友共諧連理", 唔夠字數既話, 仲要搵埋舊女友出來講

侯爵府

畀面勳章

係哩...越描越黑

子爵府

畀面勳章

原帖由 momo.cha.cha 於 09-8-30 01:17 發表
會唔會呢個只係威爾斯醫院既要求咋,個位媽咪自己親身經歷過,唔通你話佢會講錯咩。你咁肯定,難道你會清楚過佢?

如果係診所做嗰種, 即係打排卵針, 等適合嗰日返診所, 醫生會將老公精子打入太太度, 然後稍作休息, 就可以離開, 呢種方法比較簡單同便宜, 而且唔需要結婚証書, 普通私家婦科醫生都做到, 不過成功率好低.(可能劉華講嘅係呢種la)
但試管嬰兒就一定要結婚証書, 我有幾個同事都做過, 有個幾年都仲未得, 另外兩個做兩三次就得, 所以即使唔係親身經歷, 我都好清楚, 我地幾個都覺得能自然生產, bb又健康, 真係一種福氣!

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

係咪一定要登入先睇到ga?

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

老實講~我覺得佢講既原因十分牽強~

首頁
34567...11

尾頁

跳至