跳至

首頁
34567...29

尾頁

男爵府

原帖由 ginny66lee 於 09-9-8 21:51 發表
各位家長來年學校分別會有兩天老師發展日,若果家教會要舉辦親子活動,大家會有什麽提議,你們會想與孩子去那裹呢?請大家給予意見。

嘉道理農場、挪亞方舟、錦田鄉村俱樂部......等,總之有得玩既地方,我地都必定會去。

:D :D :D :D

子爵府

wnpinga,

我有問我個囡,佢話你個囡真係唔訓架,有幾日係度:-( ,因為唔想訓,而佢都有同人玩,好似叫做咩彤,唔知點解A班咁多彤,放鬆d畀佢習慣下la.

原帖由 wnpinga 於 09-9-10 05:28 發表

唉!佢尋日朝早(9月9日)都仲扭計唔返學,話唔訓晏覺,叫我同李主任講唔好叫趙老師睇住佢喎!:( :( :( :(

今次我真係唔想心軟,同佢轉番全日。但見佢攬住我,喊到好淒涼,真係唔忍心!

你有無見佢同其他小朋友有互 ...

大宅

康文署 :
http://www.lcsd.gov.hk/camp/b5/p_ng_wks.php

烏溪沙青年新村
http://www.ymca.org.hk/big5/index.php?c=88&t=1

我都係上網睇同經過過 有宿營有日營

原帖由 ginny66lee 於 09-9-9 21:15 發表
叉雞飯,烏溪沙青年新村有什麽嘢玩,你可講解吓嗎?收費多小呢?

Ginny

鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

大宅

原帖由 叉雞飯 於 09-9-10 10:26 發表
康文署 :
http://www.lcsd.gov.hk/camp/b5/p_ng_wks.php

烏溪沙青年新村
http://www.ymca.org.hk/big5/index.php?c=88&t=1

我都係上網睇同經過過 有宿營有日營 網站內有講收費, 平過食餐老麥

子爵府

原帖由 96250790 於 09-9-9 18:01 發表
今日與校長閒談交流,得知現時k2班有3位外藉英語老師全是外國人面孔,分別負責敎授 1)MELS課本、2)English課本、3)主題學習,希望用此專責外藉老師敎授,令小朋友更易於專注各課題。
各位家長多些與校方交流,會便了解小朋友的 ...

呵, 原來有3個老師 . THANKS你報料呀 !!!

子爵府

原帖由 ginny66lee 於 09-9-9 21:19 發表
yanyvonne,妳的提議很好,大家也值得考慮。

大家可入去LOO下有什麼玩:
其實同小朋友去下大自然地方 . 是好好的. !
http://www.kfbg.org/kfb/homepage.xml?lang=tw

男爵府

原帖由 SukiYau 於 09-9-10 09:26 發表
wnpinga,

我有問我個囡,佢話你個囡真係唔訓架,有幾日係度:-( ,因為唔想訓,而佢都有同人玩,好似叫做咩彤,唔知點解A班咁多彤,放鬆d畀佢習慣下la.

Thanks!
依我所知仲有個叫晞彤係舊年同我地同一班都升黎K2全日。

佢都係扭唔訓覺啫!

今日我同李主任溝通過,希望比個限期佢(過左912正式4歲生日時),希望佢就算唔訓晏覺,都要留係睡房張床訓係度,唔好留係課室,阻住李主任或老師做野!

男爵府

大家有無興趣一齊去呢個糖果嘉年華,約埋一齊去?

http://hk.science.museum/spexh/candy/tc/index.html

大宅

阿女去左了, 佢e媽帶佢去的, 就唔係太多野睇, e期太空館好似多d野睇

原帖由 wnpinga 於 09-9-10 13:27 發表
大家有無興趣一齊去呢個糖果嘉年華,約埋一齊去?

http://hk.science.museum/spexh/candy/tc/index.html

男爵府

原帖由 叉雞飯 於 09-9-10 13:40 發表
阿女去左了, 佢e媽帶佢去的, 就唔係太多野睇, e期太空館好似多d野睇

你覺得值唔值得去呀?

大宅

HEHE 唔知呢, 我女話無咩睇咋, 您聽日叫彤彤問佢值唔值得去呀, 不過佢唔識聽值唔值得, 您問"食唔食得呀"
hehehehehe

原帖由 wnpinga 於 09-9-10 13:58 發表

你覺得值唔值得去呀?

子爵府

掛左3號,問左老師佢地話可接可唔接都得.

禁止訪問

子爵府

其實你都唔使咁擔心,你試諗下以前可能佢接觸人比較小,病既機會就冇咁大,不過佢開始返學開頭會係咁架,我個囡以前返學都係咁,到左幾個月之前就冇哩樣野,放鬆d la

原帖由 HeiG1110 於 09-9-10 15:18 發表
Hi 各位家長,

仔仔K1B半日, 返o左三日學就發燒 病了。雖然已好返, 但不敢返學住, 等下星期一先。
請問有冇同班家長可回復?想知您們小朋友在學校情況,佢地適應和開心嗎? ...

別墅

原帖由 wnpinga 於 09-9-10 05:28 發表
唉!佢尋日朝早(9月9日)都仲扭計唔返學,話唔訓晏覺,叫我同李主任講唔好叫趙老師睇住佢喎!:( :( :( :(
今次我真係唔想心軟,同佢轉番全日。但見佢攬住我,喊到好淒涼,真係唔忍心!
你有無見佢同其他小朋友有互 ...

我到學校大約9:10,映彤在課室最入,與兩個同學一起玩玩具,但不覺她們有言語的交流,但表現得ok喎,沒有不安的情緒。穎桐告訴我,雖然她們是good friend,映彤不會時時出聲的。

別墅

原帖由 SukiYau 於 09-9-10 09:26 發表
wnpinga,

應是劉思桐,那天我也見她在A班。她們看見我和穎桐與映彤打招呼便一擁而上來跟我打招呼,很開心哩。

別墅

wnpinga,

應是劉思桐,那天我也見她在A班。她們看見我和穎桐與映彤打招呼便一擁而上來跟我打招呼,很開心哩。

子爵府

嗯應該是吧

原帖由 96250790 於 09-9-10 15:43 發表

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

叉雞飯,唔該晒你給我的網址,青年村裏的設備也不錯,可游水、燒烤,乒乓球室、兒童室及大型草地場,真很式合我們作親子活動,而且還可以讓我們自己楂車去,住馬鞍山的同學又很方便,這地方真值得考慮。

大宅

Hi HeiG1110 ,
我都係K1B家長,我個囡返左第一日學之後都有發燒,今個星期先返返學,不過佢都未係好適應,日日返學都喊,不過我見其他同學都好專心上堂

首頁
34567...29

尾頁

跳至