跳至

首頁
34567...67

尾頁

大宅

原帖由 鄧豬太太 於 09-9-26 23:15 發表
阿女終於都退左燒啦,希望佢快d恢復返之前精神同活潑的樣 這個星期真係好辛苦,阿女同我同老公都好累好累....
呢排元朗好似有好多人病咁,唔知係咪有d不知名的病菌攪到咁多細路發高燒,閒閒地燒到成39度幾至40度 ...

我都覺得係呀! 月頭我同阿仔又係發高燒, 仲燒咗兩三日先退, 仲有輕微肚瀉, 成個幾兩個星期先好返曬! 上星期輪到爸爸病咗! 徵狀同我和阿仔一樣, 平時爸爸通常食兩濟感冒茶就好返曬, 今次到家陣都未好返! 都唔知係咪h1n1.

子爵府

好媽媽勳章

呢排去左家庭理財度玩股票,點知比股票玩~~~~ 我要腳沓實地~~~~

原帖由 ginnytsim 於 09-9-28 22:46 發表

hi! hi! 你果兩句金句好正喎!
Hello everybody~~!

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 ginnytsim 於 09-9-28 22:44 發表

OIC! e張尿墊係咩質地架? 抹下就ok, 定係要用水洗架? 阿仔張床都有一張床墊, 又係用來唔到張床褥囉! 不過, 係布料lai要用水洗. 比較麻煩d.

我覺得女仔介夜尿好似叻過d男仔, 因為, 我兩個兒甥到好大個先介到夜尿, ...

面係毛巾料 , 底係膠 , 都要放去洗衣機洗架.
但我貪佢可以就咁訓上面 & 有四條帶好似床墊咁COOL 實張床

伯爵府

原帖由 VB04 於 09-9-29 08:44 發表
呢排去左家庭理財度玩股票,點知比股票玩~~~~ 我要腳沓實地~~~~

過多排 , 再玩過囉

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 三個白白豬 於 09-9-29 10:51 發表

過多排 , 再玩過囉

all are crabs now~~~~

by the way,,,, did u join the new PG?

伯爵府

原帖由 VB04 於 09-9-29 13:15 發表

all are crabs now~~~~

by the way,,,, did u join the new PG?

唔住啦 , 其實而家返一至五全日,我都幾辛苦.
我想星期六 free d.
所以而家家姐學跳舞/畫畫,下個月我都搬埋去閒日 , 留返星期六日 hir 下,抖下 .
等我過埋呢段過渡期 , 有精力再揾你地玩.

大宅

原帖由 VB04 於 09-9-29 08:44 發表

Oh! 類似雷曼果啲債券好似又死灰復燃, 小心! 小心! mouth:

大宅

原帖由 三個白白豬 於 09-9-29 10:45 發表

面係毛巾料 , 底係膠 , 都要放去洗衣機洗架.
但我貪佢可以就咁訓上面 & 有四條帶好似床墊咁COOL 實張床

啊......! 咁又幾好播. 我阿仔用開pampas, 你阿仔果兩packs pampas如果用唔曬, 不如就讓俾我啦! 返正我都要買俾阿仔用, 唔洗你sign咗啲尿片丫! 你諗諗啦!

頭先問咗佢話11月7日派表, 你阿女上年考肖珍時, 去攞表要唔要一早去排定隊架! 點解你地話肖珍係地獄ga! 係啲功課好深, 定係啲老師好惡呀?

順便問埋信義同真光要唔要一早去排定隊攞表架?

大宅

原帖由 三個白白豬 於 09-9-29 14:21 發表

所以而家家姐學跳舞/畫畫,下個月我都搬埋去閒日 , 留返星期六日 hir 下,抖下 .
等我過埋呢段過渡期 , 有精力再揾你地玩. ...

咁又係呀! 依加安排到閒日返, 等weekend抖下. 到小朋友返小學時, 就好難安排到閒日, 到時星期六日都要用埋就無得抖lor!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

佢地話"地獄"是聖瑪提亞堂,唔係肖珍!

原帖由 ginnytsim 於 09-9-29 16:20 發表

啊......! 咁又幾好播. 我阿仔用開pampas, 你阿仔果兩packs pampas如果用唔曬, 不如就讓俾我啦! 返正我都要買俾阿仔用, 唔洗你sign咗啲尿片丫! 你諗諗啦!

頭先問咗佢話11月7日派表, 你阿女上年考肖珍時, 去攞表要 ...

伯爵府

原帖由 ginnytsim 於 09-9-29 16:20 發表

頭先問咗佢話11月7日派表, 你阿女上年考肖珍時, 去攞表要 ...

徐真光外 , 都唔洗點排隊.
肖珍,我上年中午先去攞.
星期六 in , in 完去元朗廣場時見三育又招生 , 咪又即場 in 囉.
生命都唔洗排 .

褲仔等佢片左先啦 , 而家返一日學 , 起碼用三條 , 返到屋企就用返平片片

伯爵府

原帖由 sarahtsw 於 09-9-29 17:00 發表

肖珍一班45人 , 三個老c
真光好似 30人 , 2 個老 c.

大宅

原帖由 sarahtsw 於 09-9-29 17:00 發表

聖瑪提亞堂唔係=肖珍咩?

大宅

原帖由 三個白白豬 於 09-9-29 18:12 發表

星期六 in , in 完去元朗廣場時見三育又招生 , 咪又即場 in 囉.
生命都唔洗排 .

褲仔等佢片左先啦 , 而家返一日學 , 起碼用三條 , 返到屋企就用返平片片 ...

Thanks 你d料呀!
啊! 一日in兩間好有效率喎! 三育我都入咗表呀! e如果甲到一日in埋都幾好播!
肖珍45人一班都好大班姐! 咁就真係幾地獄播 (係啲老師 要照顧45個小朋友!)

子爵府

好媽媽勳章

me too ~~~ now only go to Shining life, i have email Tim Sir but he hasnt replied me...

so dont know when will his pg starts again:;pppp:

原帖由 三個白白豬 於 09-9-29 14:21 發表

等我過埋呢段過渡期 , 有精力再揾你地玩. ...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 三個白白豬 於 09-9-29 18:12 發表

生命都唔洗排 .

褲仔等佢片左先啦 , 而家返一日學 , 起碼用三條 , 返到屋企就用返平片片 ...

i still havent applied~~~ am i too late?

大宅

你地有冇報萊茵? 我收了信通知interview. 10月10日有seminar!
肖珍, 生命, 真光都會報. 今年一定超多人, 更何況依家又少左一間熱門幼稚園!

大宅

原帖由 VB04 於 09-9-30 08:38 發表
me too ~~~ now only go to Shining life, i have email Tim Sir but he hasnt replied me...

so dont know when will his pg starts again:;pppp:

Shining life 係邊間?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

都係同一機構!
聖馬提亞堂幼兒學校 - 有 n1
聖馬提亞堂肖珍幼稚園 - 冇 n1

原帖由 ginnytsim 於 09-9-29 22:41 發表

聖瑪提亞堂唔係=肖珍咩?

伯爵府

原帖由 VB04 於 09-9-30 08:38 發表

我大女 d 朋友都有問佢 , tim sir 話只得星期日

首頁
34567...67

尾頁

跳至