跳至

首頁
34567...9

尾頁

大宅

妳早過我入表嘞!

我報咗保良呀.

原帖由 doswong 於 09-11-10 00:10 發表

我應該係舊年9月入表架,唔記得咩編號呀,我祇係打去問佢話我排34咋。

咁你除咗救世軍仲報邊間架?
我報咗雅麗斯呀,貪佢夠近,唔想要搭車返學呀! ...

大宅

Ying Ying 媽,

其實當年 Jasmine 個編號都係 021/08, 但佢07年出世過喎! 你未必無機會, 視乎當年有幾多人報左唔讀!

大宅

預備嘅野都係同平時去街差唔多!

1. 水
2. 帽
3. 帶定多一套衫褲, 底褲 + 膠袋(玩到忘記了去vv懶尿都有得換)
4. 洗手消毒液, 濕紙巾, 紙巾, 毛巾仔
5. 交剪, 剪野食
6. 蚊貼及蚊怕水 (有時蚊水有用過蚊貼)
7. 雨傘, 未必一定要, 有時係我自己唔想哂得咁勁
8. 車仔瞓覺用, 不過去到3點可能唔洗
9. 帶定一支bubble去吹, 或者帶個波仔去踢, 但要小心唔好跌落河!
10. 相機
11. 少量乾糧, 我地其實去過一次, 個度d野食麻麻地, 不過都食到
12. 帶定一支消毒藥膏, 細路仔成日跑來跑去, 跌倒都少不免, 萬一跌倒擦傷都有用

同埋當日唔好著d名貴靚衫, 因為個度全是沙地泥地, 個playground好多沙, 去得都要預左dirty, otherwise 小朋友好難盡興!

個度又有好多動物, 班細路去到實 we wa鬼叫, 好期待啊!

原帖由 Timothy_mama 於 09-11-6 23:09 發表
過多2個禮拜就去旅行啦.....各位媽咪有無啲咩預備咗呀??

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

1. 水
2. 帽
3. 帶定多一套衫褲, 底褲 + 膠袋(玩到忘記了去vv懶尿都有得換)
5. 交剪, 剪野食
8. 車仔瞓覺用, 不過去到3點可能唔洗 --要留意旅行車未必有位放車仔
9. 帶定一支bubble去吹, 或者帶個波仔去踢, 但要小心唔好跌落河!
10. 相機
11. 少量乾糧, 我地其實去過一次, 個度d野食麻麻地, 不過都食到
12. 帶定一支消毒藥膏, 細路仔成日跑來跑去, 跌倒都少不免, 萬一跌倒擦傷都有用---老師會帶藥品的, 可考慮帶唔帶

此生無悔入華廈,來生願在種花家!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

1. 水
2. 帽
5. 交剪, 剪野食
8. 車仔瞓覺用, 不過去到3點可能唔洗
10. 相機
12. 帶定一支消毒藥膏, 細路仔成日跑來跑去, 跌倒都少不免, 萬一跌倒擦傷都有用

但係同學校去旅行...係咪要著校服??
教育便是一輩子的承諾

別墅

嘩...數數下,都有咁多野要帶....實累死DADDY...

原帖由 Timothy_mama 於 09-11-11 21:37 發表
1. 水
2. 帽
5. 交剪, 剪野食
7. 雨傘, 未必一定要, 有時係我自己唔想哂 ...

複式洋房

原帖由 doswong 於 09-11-10 00:10 發表

我應該係舊年9月入表架,唔記得咩編號呀,我祇係打去問佢話我排34咋。

咁你除咗救世軍仲報邊間架?
我報咗雅麗斯呀,貪佢夠近,唔想要搭車返學呀! ...

你有無收到mail 28/11有展覽及講座? 如有有收到mail我諗機會會大d, 08年出世的小朋友只有30位名額收到....10年收16位小朋友, 我個囝囝前面有90位, 我諗k1先有機會...希望你同yingying都入到n1....

複式洋房

原帖由 HKG_May 於 09-11-11 22:06 發表
嘩...數數下,都有咁多野要帶....實累死DADDY...

我想問下你地去邊到旅行?

複式洋房

原帖由 YingYing0505 於 09-11-10 09:51 發表
妳早過我入表嘞!

我報咗保良呀.

你報左邊間保良局?

大宅

保良友愛呀.

原帖由 crazyfat 於 09-11-12 15:19 發表

你報左邊間保良局?

大宅

希望有機會啦

原帖由 Mrs_Piglet 於 09-11-10 15:11 發表
Ying Ying 媽,

其實當年 Jasmine 個編號都係 021/08, 但佢07年出世過喎! 你未必無機會, 視乎當年有幾多人報左唔讀!

大宅

如果無收到信,可唔可以去架.

原帖由 crazyfat 於 09-11-12 15:11 發表

你有無收到mail 28/11有展覽及講座? 如有有收到mail我諗機會會大d, 08年出世的小朋友只有30位名額收到....10年收16位小朋友, 我個囝囝前面有90位, 我諗k1先有機會...希望你同yingying都入到n1.... ...

複式洋房

原帖由 YingYing0505 於 09-11-13 09:45 發表
如果無收到信,可唔可以去架.

唔得呀, 你有無收到mail? 我就無....

大宅

未有收到呀, 妳消息咁靈通既

原帖由 crazyfat 於 09-11-13 10:25 發表

唔得呀, 你有無收到mail? 我就無....

別墅

各位媽咪..你地小朋友有無係學校俾蚊咬呀? 我仔仔咬得好勁...好左dd,又再咬過新既...專咬腳仔, 行路痛到佢"吉下吉下"....好肉赤....

大宅

認識瑞士牛牛第一回

你係邊級家長??
原帖由 crazyfat 於 09-11-12 15:12 發表

我想問下你地去邊到旅行?
教育便是一輩子的承諾

大宅

認識瑞士牛牛第一回

無呀...不過之前老師會係課室日誌到提家長有需要就要貼蚊貼....
原帖由 HKG_May 於 09-11-13 14:49 發表
各位媽咪..你地小朋友有無係學校俾蚊咬呀? 我仔仔咬得好勁...好左dd,又再咬過新既...專咬腳仔, 行路痛到佢"吉下吉下"....好肉赤....
教育便是一輩子的承諾

複式洋房

原帖由 Timothy_mama 於 09-11-13 21:25 發表
你係邊級家長??

我未入呢間學校的....

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

原帖由 HKG_May 於 09-11-13 14:49 發表

這個問題我地已講左好多年,
但係都改善唔到﹙因為係房署那邊的問題),
所以, 如果小朋友係惹蚊的話,
最好貼蚊貼!

珍珠宮

原帖由 Timothy_mama 於 09-11-11 21:37 發表
但係同學校去旅行...係咪要著校服??

YES, 要穿校服,帶定多套校服呀!

你地幾時去呀?係咪下星期三?
會凍呀, 你地穿多件衫呀!

你地去那到有野食賣的,
唔洗太緊張!

首頁
34567...9

尾頁

跳至