在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好 "Sin Mo" 呀!

原帖由 IMAX 於 10-1-6 10:37 發表

新年好 .

你係唔係將公司電話轉左係你手機 ??
http://www.tickercentral.com/view/59wk/l.png[/img][/url][/img][img align=right][/img][img align=left][/img]

男爵府

仲末有人.....

原帖由 IMAX 於 10-1-6 10:59 發表

呢 2 個區肯定多 MAMI 嗲 喇
http://www.tickercentral.com/view/59wk/l.png[/img][/url][/img][img align=right][/img][img align=left][/img]

複式洋房

做左 10 份 catalogue

都算好充實咯 .

唔係化 . 老尖和 jordan 好多人返工 .

仲未有人, 真抓頭??

複式洋房

原帖由 高齡產婦 於 10-1-5 16:47 發表
哈哈,
都算好啦, 我嗰度, 成日可以一個電話都冇架...老闆又成日唔喺度...好在我好FREE, 可以成日走咗去, OR 不停上網...

睇黎 <高令媽>去左街定喇 , 未入 來 ..........

男爵府

Morning,

Do you need to work on Sat?

原帖由 IMAX 於 10-1-6 16:54 發表

睇黎 去左街定喇 , 未入 來 ..........

複式洋房

原帖由 貓貓Sharon 於 10-1-7 11:00 發表
Morning,

Do you need to work on Sat?

而家呢份工就係星期六不用返工 .
如果不是咁, 一早走左啦 .
一個人真係好悶 .

男爵府

你就好啦..sat nothing to do..我要wait till 1:00 or wait for my boss to tell me that I can leave....

原帖由 IMAX 於 10-1-7 11:10 發表

而家呢份工就係星期六不用返工 .
如果不是咁, 一早走左啦 .
一個人真係好悶 .

禁止訪問

鋁架租售優惠

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

我呢, 本來要返sat半日架, 但早幾年膽粗粗問老細, 可唔可以個月放一次sat off, 點知佢話, 如果fri可以做晒嘢, all sat off...就係咁, 唔洗返喇... 嗰時個老細都有多d嘢比我做, 佢所有paper work都要經我, 依家喱個老細, 咩都自已用computer攪掂, 上網又得, 所以我都冇咩好做...

之所以呢, 唔好話加人工, 佢唔炒我都算喇

原帖由 貓貓Sharon 於 10-1-7 11:19 發表
你就好啦..sat nothing to do..我要wait till 1:00 or wait for my boss to tell me that I can leave....

複式洋房

原帖由 高齡產婦 於 10-1-11 17:05 發表
我呢, 本來要返sat半日架, 但早幾年膽粗粗問老細, 可唔可以個月放一次sat off, 點知佢話, 如果fri可以做晒嘢, all sat off...就係咁, 唔洗返喇... 嗰時個老細都有多d嘢比我做, 佢所有paper work都要經我, 依家喱個 ...

你就好 啦.

我老闆中文唔多識, 只識用手寫板. 急起來, 交低比我打, 之後就走人 .又要打 qtuotation. . 都多文件野做 .

係知你做左幾耐. 唔知 會不會遲的好似係咁 ...返工好彈性 .

而家 好似憤左 一個人悶咯 .....

估唔到, 時時聽一些教徒朋友講道理 . 時間原來真係可以洗滌一個人的心靈嫁 .............

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

其實...我依家都自己彈架

不過呢, 我今年內又會轉老細, 到時咩世界就唔知喇

原帖由 IMAX 於 10-1-12 16:48 發表

你就好 啦.

我老闆中文唔多識, 只識用手寫板. 急起來, 交低比我打, 之後就走人 .又要打 qtuotation. . 都多文件野做 .

係知你做左幾耐. 唔知 會不會遲的好似係咁 ...返工好彈性 .

而家 好似憤左 一個人悶咯 :na ...

複式洋房

原帖由 高齡產婦 於 10-1-13 11:35 發表
其實...我依家都自己彈架

不過呢, 我今年內又會轉老細, 到時咩世界就唔知喇

你想轉工呀 ? 諗得仔細才決定. 其實而家 HK都係零售, 飲食至好景咋,

伯爵府

唔係我轉工呀, 係我老闆升遷返總公司, 會請過一個新老細比我...我? 真係唔走呀, 除非佢話唔要我啦...不過都遲早架喇

原帖由 IMAX 於 10-1-13 14:02 發表

你想轉工呀 ? 諗得仔細才決定. 其實而家 HK都係零售, 飲食至好景咋,

別墅

嘩, 原來咁多人在火炭工作都係一個人........

男爵府

morning

原帖由 fannybb 於 10-1-14 17:31 發表
嘩, 原來咁多人在火炭工作都係一個人........

複式洋房

原帖由 貓貓Sharon 於 10-1-20 11:31 發表
morning

呢幾日好多報價要打 .........

唔知過年係唔係好多野做呢 ???

CATCAT ,

你果場好旺 .........

我都話啦. 油尖佐人流多呀 ............. 肯定多人跟你傾計.

男爵府

mine is so silent now.

原帖由 IMAX 於 10-1-22 14:30 發表

呢幾日好多報價要打 .........

唔知過年係唔係好多野做呢 ???

CATCAT ,

你果場好旺 .........

我都話啦. 油尖佐人流多呀 ............. 肯定多人跟你傾計. ...

複式洋房

原帖由 貓貓Sharon 於 10-1-23 11:02 發表
mine is so silent now.

一人公司有無 DOUBLE PAY , BONUS 架 ??

我老闆話有喎

伯爵府

好睇公司性質啦, 我公司就一向咩都冇架...
妳哋有咪好囉, 好羨慕呀!

原帖由 IMAX 於 10-1-27 11:12 發表

一人公司有無 DOUBLE PAY , BONUS 架 ??

我老闆話有喎

男爵府

ME 2

Do you have medical claim?
原帖由 IMAX 於 10-1-27 11:12 發表

我老闆話有喎

首頁

尾頁

跳至