夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

原帖由 lanlanmami 於 22-11-2009 01:11 發表
唔知架, 人既野話變就變...我地做到既就係趁大家好既時候溝通多d, 樣樣都做好d...我成日都會係"作戰狀態", 預備佢,有一日會鍾意左第二個 . 唔係唔信佢, 不過咁樣你會警惕自己, 幸福唔係必然咁就唔會take it ...

我同你一模一樣!有時會覺得自己對感情事太小心...,

複式洋房

原帖由 BigHeadBig 於 09-12-4 12:50 發表

係米所有 c6 都 大男人架呢 ?

唔係全部, 不過係大多數啫

洋房

有.....絕對有後悔同個衰人結婚,遇到lee個人是我一生的不幸......但事實歸事實,發生咗嘅事後悔都無用,而我目前要做的是要比心機湊大囝囝,同佢開開心心地生活.....希望大家都要加油呀!
原帖由 wholovesme 於 09-11-10 00:27 發表
我冇後悔生個小朋友,但好後悔結左婚.....
結婚係咩?結婚係代表所有野都係理所當然,所有野都係獨力承擔...如果我有本事一個人湊大小朋友,我會豪無顧慮地走出去.. ...

子爵府

育兒性格勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 wholovesme 於 09-11-10 00:27 發表
我冇後悔生個小朋友,但好後悔結左婚.....
結婚係咩?結婚係代表所有野都係理所當然,所有野都係獨力承擔...如果我有本事一個人湊大小朋友,我會豪無顧慮地走出去.. ...

我就係自己帶埋個仔走左去個個

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

原帖由 wholovesme 於 09-11-10 00:56 發表
多謝你兩位既回覆,你地所比我既各有唔同既感觸同體會.. 好難一時三刻話比你地知我既故事,但我相信同我有一樣遭遇既朋友會感受得到...我仍然愛我既另一半,但就係因為呢份愛,令我得到更多既制抓同煩惱..其實我可以點做 ...

我覺得我同你有d似,所以都明白你的感受!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

同老公先剛剛起步, 經歷淺, 到目前自己都覺得無嫁錯....

民房

[quote]原帖由 WINNIE168168 於 09-11-13 15:23 發表
各位觀眾, 我對另一半無愛, 仲好憎佢; 但又冇錢離開; 和念在仔女要有完整家庭而巳.

C6對我無論做D乜都係我錯,敎個仔乜又係我錯 講乜都錯 佢話佢都有錯 最錯就係娶咗我 C6自己冇錯 掌摑我冇錯 打我冇錯 賭波 馬冇錯 講粗口對住我同亞仔都冇錯 大家話我有無嫁錯呢?

民房

I start to think of whether I have married a wrong person as well...
He has stress that I can't help him and he has engaged to another woman... at first for chatting only but later... very close...
It is hurt when I first discovered but what can I do... It has been several times already... Every time when I discovered that they still have contact, he regrets and stop for while... like last week, that lady still sms my husband, saying that she miss him...

男爵府

好媽媽勳章

鬧交時會覺得自己嫁錯左...
但平時都覺得自己眼光好好,又好好彩搵到個成日都會錫住我既老公~~

不過就算鬧交時,鬧得幾勁幾大聲幾惡都好,我一唔舒服...佢就會走過黎我身邊,掃下我背脊(試過有兩次鬧鬧下交,我嘔...唔知係因為我而家陀住bb丫,定係我一激動就會唔舒服...),佢自己沖完涼又會開水俾我沖...

我到而家為至都覺得自己冇嫁錯既!!

民房

Ppl around also said my hubby is very good to me. Yes he is but still, he has other women...
Sorry, I'm not trying to threaten you but that's my case...

原帖由 unicath 於 10-2-23 17:25 發表
鬧交時會覺得自己嫁錯左...
但平時都覺得自己眼光好好,又好好彩搵到個成日都會錫住我既老公~~

不過就算鬧交時,鬧得幾勁幾大聲幾惡都好,我一唔舒服...佢就會走過黎我身邊,掃下我背脊(試過有兩次鬧鬧下交, ...

男爵府

好TOUCH的一句話

原帖由 ahjoechan 於 09-11-23 22:41 發表
有.沒有被照顧及愛的感覺.己經相對無言.因為再說話只會傷得更深.現在只為兒子在維繫一個家.

大宅

生仔前以為同C6是天生一對,點知生仔後至發覺嫁錯人。個衰人仔都生埋先話要自由! 唔明點解我地拍拖六年結婚兩年先生仔佢硬系要宜家先變,D男人衰起上黎真系吹脹!

不過我好慶幸有仔仔,他是我的全部,如果唔系我要問個C6俾$$, 我一定不會俾個仔佢見。

洋房

感同身受

我很明白一個女人負擔整個家的苦況,因為現正處於此階段。我的老公結婚前對你好好,結婚後就變了。我的老公是外國人。我生了兩個小朋友後,他就變了。日日出街找朋友吹水,工又唔去找,剩識問你鑼錢。我每日返工放工﹑接仔女返學放學﹑做家務﹑幫仔女溫書做家課﹐他就日日早出晚歸去玩。同佢傾過,佢話仲未適應香港的生活,所以唔去找工作和照顧小朋友。我已對佢死心,但離婚我怕會影響仔女的情緒和學習。所以勉強同佢一齊住,但分房睡。

大宅

原帖由 kathy_lobb 於 09-11-11 09:26 AM 發表
我都會有你既同感...但有陣時真係唔知自己為乜...最大支持都係為左對仔...

same as you

男爵府

雖然我老公對我麻麻地,生完小朋友之後對我更加沒拍拖時那麼好,但真係鬧交或不開心時會有咁諗過囉,但事情過左,我就無後悔,不要想太多了,找個路可以令自己開心吧

洋房

我不該嫁他,開始時是有少少愛過但不深愛,只是為了找個人結婚而結婚,現在不知亦無動力去愛。

看了這裏的post有些心痛,原來有很多同道中人,視子女視為自己生存之柱。但隨著子女日漸成長,自己生存目標開始模糊,想找工作充實自己又不容易,感到好無奈。

禁止訪問

畀面勳章

首頁

尾頁

跳至