跳至

首頁
34567...15

尾頁

大宅

厡來咁多媽咪住碧堤同豪景, 等間聚一聚啦. 呢兩日凍返, 大家小心身體呀!

男爵府

畀面勳章

原帖由 susanna_sze 於 09-12-15 20:49 發表
今日聽到新聞, 話星期日得10度, 大家要小心身體呀~~

i not check the tv,now really 10"c

very cold wor.....any mami will buy the hot pad for baby ma?? is good?

男爵府

畀面勳章

原帖由 littlechuhk 於 09-12-16 12:29 發表
厡來咁多媽咪住碧堤同豪景, 等間聚一聚啦. 呢兩日凍返, 大家小心身體呀!

你住邊

大宅

大家好呀! 我又嚟報到先!

我搬咗嚟碧堤3個幾月, 而BB就啱啱滿月.

妳地所講嘅碧堤媽咪會係咩嚟嫁?

大宅

原帖由 katielee1123 於 09-12-16 13:08 發表

你住邊

代答

maggie住麗都, 佢個仔同我個女係同月出世
利媽媽:SUSANNA (亞SU)    利爸爸:CHRIS
利BB: NATALIE (邋遢妹、妮妮)

男爵府

原帖由 katielee1123 於 09-12-16 12:51 PM 發表

i not check the tv,now really 10"c

very cold wor.....any mami will buy the hot pad for baby ma?? is good?

hot pat呀? 無喎, 通常只係凍幾日, 如果真係頂唔順先會開暖爐, 不過上年都無開過, 而今年暫時都未用過!! 不過我返而擔心沖涼時凍親佢, 所以前年試過拉部暖爐入廁所, 等阿仔無咁凍!

大宅

YEAH ^0^

原帖由 susanna_sze 於 09-12-16 14:26 發表

代答

maggie住麗都, 佢個仔同我個女係同月出世

洋房

係囉, 呢一兩年真係多左好多B, 我諗我個女係其中之一, 佢而家17個月大..

原帖由 PUDDINGLOH 於 09-12-15 11:35 發表
你哋好呀! 我住浪翠一期, 阿仔1歲9個月, 住咗深井7年, 最近兩年深井真係多咗好多bb呀.

大宅

我想問下你地小朋友係邊區返小學多,當然除咗荃灣區

男爵府

畀面勳章

原帖由 PUDDINGLOH 於 09-12-15 11:35 發表
你哋好呀! 我住浪翠一期, 阿仔1歲9個月, 住咗深井7年, 最近兩年深井真係多咗好多bb呀.

my baby 24/4 /08

are u same month??^ ^

別墅

你哋好呀, 我都係住係深井, 麗都花園, 今年三月先搬入來住...我有三個小朋友, do re mi....

亞大係女, 四年級啦, re 同 mi 就係仔, 分別2歲半同1歲...

中間個仔依家讀緊海韻栢基, 出年可能會出美乎讀幼稚園...

別墅

你哋好, 我哋都係住深井架, 麗都花園, 今年三月先搬來這裡, 最近先知原來呢度咁鬼大風同凍囉.!!

我有三小朋友, do re mi…..

大個係女, 四年級啦!!
Re
mi 係仔, 兩歲半同一歲, no.2 依家係海韻栢基讀bb, 出年可能會出美孚讀幼稚園, 仲考慮緊….今年考幼稚園好難, 好多豬bb, 好似間間都要waiting list…

別墅

你哋好, 我哋都係住深井架, 麗都花園, 今年三月先搬來這裡, 最近先知原來呢度咁鬼大風同凍囉.!!

Re
mi 係仔, 兩歲半同一歲, no.2 依家係海韻栢基讀bb, 出年可能會出美孚讀幼稚園, 仲考慮緊….今年考幼稚園好難, 好多豬bb, 好似間間都要waiting list…

別墅

Re

別墅

Re

男爵府

原帖由 Hoiying2008 於 09-12-16 05:24 PM 發表
係囉, 呢一兩年真係多左好多B, 我諗我個女係其中之一, 佢而家17個月大..

深井有四樣野多
1. BB多
2. 大肚媽媽多
3. 狗多
4. 工人多
可能呢到樓價無市區咁高, 過海方便左, 所以多左新婚的係到住啦!!

大宅

我個女都係栢基讀呀..我女讀n1...你仔讀邊一班呀??
原帖由 CurrieCheung 於 09-12-17 09:35 發表

Re 同 mi 係仔, 兩歲半同一歲, no.2 依家係海韻栢基讀bb班, ...

禁止訪問

男爵府

我都報左PIPS呀 !我囡係超細B12月出生, 本來2月插班下午N架, 不過IN完幼稚園K班之後(result 都係waiting), 想囡做大女, 加上現在她都在荃灣上緊5日的pg, 所以2月唔讀n啦, 講左2010年9月先讀n, 但最後學校回覆唔一定收要等1月通知..激c
我有d唔喜歡pips係,問過d英文老師係2印度藉及1abc, 印度英文發音唔係咁好, 所以有d擔心 ???
你好有無聽過印度老師講d英文呀 ???

原帖由 louisachau 於 09-12-17 23:13 發表
CurrieCheung & tung_yan0623, 你地覺得栢基如何? 我都想比BB係到讀K1呀.

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

我個fd個女都係12月超細b, 佢話報柏基出年k班, in都唔洗in就收左啦!!!
我本來都想報, 因為柏基件校服裙好可愛~~ 但係老公話都唔知仲會住喺到幾耐(因為係租既), 所以都係救世軍算啦.....

首頁
34567...15

尾頁

跳至