自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

真係好好睇呀,GOOD SHOW

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有冇今晚呢係睇呀

瑪瑙宮

好媽媽勳章

18,

係 youtube 搵到威威今晚既慢歌
~~~ 而家睇住先 !

http://www.youtube.com/watch?v=H0WZQX08kZ8

明天一定仲有個 full version , 搵到
再比你

原帖由 銀座 於 09-12-6 23:56 發表
羅力威首新歌好好聽啊~!!! 好想快d download 落黎慢慢聽啊!!!
亢生今日表現一流, 歌壇又多左兩位實力派喇!!!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我想睇最後果part

瑪瑙宮

好媽媽勳章

第一同第二 .... 仲未有呀 ??

而家我睇番佢地唱慢歌個 part

原帖由 shanQQ 於 09-12-7 02:09 發表
我想睇最後果part

大宅

---

大宅

曾寶儀都著得好怪...
好似穿起個水桶咁,
仲有... 佢對黑色高跟鞋同條白色裙好唔夾

原帖由 shirley1002hk 於 09-12-6 23:37 發表
羅力威win啦~(眾望所歸!!!)

題外話,吳國勁今晚著到好怪......

禁止訪問

大宅

yes. 佢e隻快歌真係估唔到的唱得咁好, 係超出佢應有的水準.

我成晚都enjoy 睇e個show, 唔經唔覺睇咗几個鈡.

我好鈡意睇"星光"多過無線的"巨星". 佢地成班人的團結及評判對e班"小朋友"的愛好易睇得到, 成個show 睇得令人好舒服&warm. 而講個人特點又係星光多d...好似陳蕾. 混血兒, 梓名......昨晚出場的7個參加者我全部都好記得佢地的特點, 但無線的我只能記得1,2 個.

btw, 最尾個jam 歌一part 真係好好睇.
原帖由 monchhi-mama 於 09-12-6 23:31 發表
蔡梓銘有驚喜.

伯爵府

好媽媽勳章

我有個疑問, 其實羅力威唱廣東歌唱得好嗎?如果一味唱國語歌好似乏未一點, 可否唱快歌仍是未知數, 加上他的性格好怕羞, 要係歌壇發展, 佢自己的性格都要改變好大。

iwff

大宅

agree!
"星光"的水準好過"巨星"!
尋晚好緊張,
睇到我心跳得非常厲害!

原帖由 縉媽 於 09-12-7 09:26 發表
yes. 佢e隻快歌真係估唔到的唱得咁好, 係超出佢應有的水準.

我成晚都enjoy 睇e個show, 唔經唔覺睇咗几個鈡.

我好鈡意睇"星光"多過無線的"巨星". 佢地成班人的團結及評判對e班"小朋友"的愛好易睇得到, 成個show 睇 ...

侯爵府

醒目開學勳章

原帖由 chickenwing2006 於 09-12-7 02:03 發表
18,

係 youtube 搵到威威今晚既慢歌
~~~ 而家睇住先 !

http://www.youtube.com/watch?v=H0WZQX08kZ8

明天一定仲有個 full version , 搵到
再比你
thanks cash媽

翡翠宮

畀面勳章

原帖由 manman 於 09-12-6 23:42 發表
唔知點解到宣佈時...好感動, 有D眼濕濕~

me too~~~

睇住佢地第一集到而家,每個人都有好大既進步,真係好感動。而且呢班參賽者互相扶持,唔會當大家係競爭對手黎明爭暗鬥,尋晚見到台下一班被淘汰者都齊齊黎捧場,睇得出大家都好投入好關心,成個show令人感覺好舒服好warm。

男爵府

絕對同意~
我係由第一集星光開始睇, 我冇諗過尋晚7個既表現係完全唔同晒, 好成熟同好有星味....真係好唔捨得咁快完!!!

雖然係atv嬴, 未必可以行一條好路, 因此終一台獨大, 但都希望佢地前途會一片光明啦!!!

原帖由 Imel 於 09-12-7 09:45 發表
agree!
"星光"的水準好過"巨星"!
尋晚好緊張,
睇到我心跳得非常厲害!

子爵府

原帖由 iwff 於 09-12-7 09:44 發表
我有個疑問, 其實羅力威唱廣東歌唱得好嗎?如果一味唱國語好似乏未一點, 可否唱快歌仍是未知數, 加上他的性格好怕羞, 要係歌壇發展, 佢自己的性格都要改變好大。

iwff ...

羅力威之前有集唱過首廣東歌,好似係“我同疆尸有個約會”主題曲,因為果集要求全部唱廣東歌。佢唱得好好,評判評價好高。
我都好同意羅力威性格太怕羞同緊張,在娛樂圈發展,一定要改變。好欣賞佢才華,希望佢多出啲好歌。依家好多所謂歌星,一首歌都聽唔落。

水晶宮

畀面勳章

羅力威同亢帥克兩個都好正, 叮噹馬頭
各有風格各具特色, 其實邊個攞第一名
已經唔係最重要, 最重要係佢地嘅表現
己經得到所有觀眾認同, 一定會有唱片
公司賞識同簽佢地, 希望不久將來能夠
有機會聽到佢地嘅作品

......

翡翠宮

畀面勳章

羅力威應該會做幕後創作人多,佢有音樂才華,但係香港唔睇重呢樣,達哥同張家兄弟都唱得作得,但係樂壇一樣冇做幕前既空間~~~

真正會做歌手既,我估係陳蕾同古卓文。

大宅

咁又唔好同劉以達比,
d人話佢似言承旭 ...
我都覺得有d 似,
如果响tvb ...
有宣傳、有形象指導、有慣性收視 ...
條路會易行好多

原帖由 KnN 於 09-12-6 23:38 發表
羅力威講野好攪笑.
好似靚仔版劉以達... 呢到.. 果到... 邊到...
哈哈哈哈哈

男爵府

我覺得羅力威係香港既發展可能有限, 相反如果佢可以係台灣發展未嘗唔係一件好事喎, 始終佢既強項係唱作同以國話唱為主導, 話晒台灣好buy呢d既....

大宅

冠軍王真係冠軍王, 以0.1分稍勝亢帥克, 個個都唱得好好聽, 唯一呀豹仍然係嗌歌, 古卓x個造型成個女人咁好難頂, 哩輯完咗有少少唔捨得

首頁
34567...8

尾頁

跳至