跳至

首頁

尾頁

大宅

又真係耐左d, 可唔可以搵第二個私家照一次先? 你那私家好好的嗎? 咁忙!

原帖由 咖央 於 10-1-4 16:30 發表

我以前睇開果個私家醫生都要二月先有得睇

5w6>0.32cm 6w6>0.92cm 9w4>2.75cm
12w1>6.37cm 14w6>9.30cm 4oz 18w1>10.9oz 19w6>14oz 24w2>1lb13 29w>3lb3

大宅

我之前BOOK翹康都係咁耐..

原帖由 iluvmybb 於 4-1-2010 10:20 PM 發表
又真係耐左d, 可唔可以搵第二個私家照一次先? 你那私家好好的嗎? 咁忙!

男爵府

其實我覺得最好係6-7W 照一次,
睇到心跳個人都定D架.

原帖由 iluvmybb 於 10-1-4 22:20 發表

珍珠宮

原帖由 iluvmybb 於 10-1-4 22:20 發表

我睇果個醫生booking好full的, 叫dr.mo
我又唔mind晏少少先照既. 上一胎我都係十週左右先等到有得照,都唔記得果陣係醫院照先定係私家照先.

大宅

仲有三日, 星期六就照勒....好緊張, 希望可以照到心跳啦

別墅

我6w6d時得0.53cm仲細過你,但到7w6d時有1.24cm
唔好擔心太多,醫生無話有問題就可以了。

原帖由 halambaby 於 10-1-4 21:42 發表
今日CHECK到心跳啦.
6WK5D
但係個B得0.62CM.係唔係好細呀?

男爵府

噚日覆診睇到有胎心跳了, 因為之前流啡 5w 已去睇, 嗰時有1.01cm, 噚日睇已有3.xxcm (唔記得). 點解自己大過你哋咁多, 噚日又無問醫生, 就算上其它網睇正常7w 都係1.xx 度?! 但醫生噚日話各方面好好又無理到~~~

終於見到佢心跳都安心d:lol

大宅

good good, 恭喜.... 可以安心d

原帖由 Vicky_F 於 10-1-6 14:59 發表
噚日覆診睇到有胎心跳了, 因為之前流啡 5w 已去睇, 嗰時有1.01cm, 噚日睇已有3.xxcm (唔記得). 點解自己大過你哋咁多, 噚日又無問醫生, 就算上其它網睇正常7w 都係1.xx 度?! 但醫生噚日話各方面好好又無理到~~~

終 ...

男爵府

多謝多謝~~~

但太大我又擔心唔知正唔正常, 我老公咪話大即長胎, 大先唔使擔心........

原帖由 littleelmo 於 10-1-6 15:16 發表
good good, 恭喜.... 可以安心d

洋房

Hi all~ 我星期一 (8 weeks) 照到有心跳啦

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我6w2個日照過,有心跳啦,好似粒科豆仔咁彈彈下,好得意...

子爵府

好媽媽勳章

我大除夕嗰日產檢,7w 已經check到及聽到心跳

別墅

我今日照喇, 好緊張. 會帶埋大囡一齊見證呢

原帖由 babycanny 於 10-1-6 18:32 發表
我大除夕嗰日產檢,7w 已經check到及聽到心跳

8w1d : 1.61cm
12w5d : 6.47cm

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 beemaggie221 於 10-1-7 10:17 發表
我今日照喇, 好緊張. 會帶埋大囡一齊見證呢

放鬆啲, 一定照到嘅, 嗰日我都帶埋個仔去, 佢睇到仲開心過我

男爵府

BB大得好快架,我上星期6W4D照,
得一點心跳,醫生話個胎只係大心跳少少.
今個星期照,7W4D,見到個胎有粒花生咁大,
1.1CM, 仲見到有D人形,我問醫生係咪頭仔,
佢話咁早未見到住,不過我覺得個影真係好似.

別墅

用超聲波量度胎兒,係方便醫生清楚知道懷孕的週數。如果你有1.01cm應該唔只5w,醫生會話你知胎兒大了,實際週數是多少。如果3.xxcm,應該是9w後了。會否醫生只說了胎long的size給你知,沒有說胎兒size?

終 ...

男爵府

我尋日都去照左喇,不過預產期有少少出入,size只得6wk咋

別墅

照左喇照左喇, 好開心. 聽到噗噗聲果刻, 真係好震撼, 好想喊; 阿囡睇完都好開心呀.
醫生用電腦分析既預產期話我知, 我原本係8月19日, 而家早左一日咁多 --- 咁講, 即係bb size 正常喇. 仲話bb好好, 好健康咁話.
不過用陰照, 我唔多like. 我問姑娘最快11週先可以肚照呢 !!! 快d快d, 好期待下次呀 ~.~

原帖由 babycanny 於 10-1-7 11:48 發表

放鬆啲, 一定照到嘅, 嗰日我都帶埋個仔去, 佢睇到仲開心過我

8w1d : 1.61cm
12w5d : 6.47cm

男爵府

3CM, 你係咪聽錯左呀?
不過醫生話7W仲未見到邊度打邊度,
所以度SIZE 可能係由頭到PAT 或者係頭頂度,
個SIZE 就有出入.
如果醫生無話有問題,你都唔駛擔心咁多.
總之要保持心境愉快.

終 ...

男爵府

好媽媽勳章

終 ...

我估你話5 wk 有1.01 cm 係胎囊 size 唔係講緊bb size

首頁

尾頁

跳至