夫婦情感

跳至

首頁
34567...21

尾頁

別墅

Re: 老公承認有婚外情,好心痛

肥嘟媽:
等你既回信, 想知你同老公尋晚傾成點!!

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

各位:
沒有人總是完美,不是衰呢樣就衰個樣,自己衰就算,影響身邊人就不對啦!

昨晚我問“你下半世想咩個係你身邊?”佢話:“你”既然你想,你應該知點做,佢話知

但說到頭,佢始終覺得同個女人係好好好好好好好好的十多年朋友,沒有這個朋友好可惜,我真係想兜巴打佢,佢又話叫我唔好叫八婆做“呢個女人”,佢又話呢個八婆唔係“搶你老公”,真係好傷心,好失望,整個人又向下跌

佢話只是同佢好傾些,傾得埋,十多年朋友,我們有事找八婆幫手佢就幫,好難得,但我話:好朋友,你會唔會同一個普通的好朋友拖手,會唔會同個好朋友錫面,攬,掉轉係我,你會點睇,你會唔會覺得我地係普通朋友?會唔會覺得我地搞婚外情,佢無聲出

佢話“呢個女人”的稱呼好難聽,我講:佢搶我老公,我好憎呢個人,我唔叫佢做xxx(狐狸精)已比面佢,你憑咩同我講,我永遠都唔會原諒,接受呢個女人,老公接受

“搶我老公”,同上,只是好朋友關係喎,白痴!我個老公本來只鐘意我一個,但就係個八婆,分薄左,一個餅無端端無左一忽,唔係搶呀,我仲問,你咁講即係你主動啦,佢話,無話邊個主動,係彼此有好感,痴線!佢又話:個八婆都有自己家庭,唔會黎搶你老公

仲衰格!自己係女人,自己有老公,有無女人咁賤格架,比左八婆自己,佢老公外面有女人,會點,鬼唔望有報應

我話:咁呢個女人仲衰格,比綠帽老公自己戴,佢話:邊算綠帽,都無上床,我話:仲唔算,掉轉係我,我同第二個男人又攬,又錫,又拖手,你係唔係戴綠帽呀,佢又係無聲出,佢再次承認話自己有婚外情,但我始終唔知佢明唔明甚麼叫婚外情,因為在我心中,我覺得佢認為沒上床就不算,我提他,如果佢唔明白甚麼叫婚外情,甚麼是普通朋友應有的關係,係好易再有第二段他不認為是婚外情的婚外情,他說明,但有幾明,我真係唔知,亦唔敢再問

其實這兩天我已表現很從容,但我覺得他對我很冷淡,我問點解,佢話我check得佢好實,好難透氣,佢知這是現階段可理解的,加上現時剛經歷完,所以未完全康復,我承認我check佢,但你估我好想check,check都好辛苦,好累,要不斷心存疑心,我唔想架,我都唔想做緝私犬

問佢有無聯絡,佢話八婆星期二打過比佢,我又發癲,佢應承如果有聯絡過就說給我知,但無,佢話:我唔講係唔想無端端勾起件事,但我話這是你的承諾,佢話:但只要你問,我就會講,無錯,佢份人就是唔問就唔講,問左佢一定會講,但一刻覺得佢地背著我聯絡,雖然佢話,八婆打來問他情況怎樣,他也問候下,傾左一陣,但一陣有多久,沒說,他講,問八婆我同佢講些甚麼,最後說,唔捨得都要分開,老公話有小小唔捨得喎,但佢話個八婆話:好唔捨得,我問:咁佢咁唔捨得,你會唔會揀佢,佢話:我揀你

佢又話我太細路,問我是否有代溝(相差接近十二年),大家想法好唔同,那刻我很懼怕,怕這是他外出不理我�家庭的藉口

就某些觀點,我已澄清了,但他收到多少,他會否改自己的觀點,自己對某些事情的定義,我不知

今早,參加一個親子工作坊,社工提及:越綁得緊,細路越反斗,越做些偏差行為來激你,當頭捧喝,老公何嘗不是?

我真係唔敢太迫佢,或許掉轉頭說,也讓我有喘息機會,相信對大家會好過些,迷惘!

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

還有我昨晚又鬧佢自私,佢話男人係咁自私,我話唔好講人,佢話佢係衰人,佢話跟八婆一起時都有想起我,知我發現會好嬲,但控制不到,又是那句,我地有話分開,但唔知點解無做到,痴線,講我都識講,唔做同無講有咩分別,佢不斷話自己自私,衰人,控制不到,佢又話:其實兩個真係無乜野,只係好好好好…….朋友,我話:好彩我而家發覺,再過多一排,仲係唔係你所謂的好朋友,感情只會越踩越深,到時會點呀,佢又唔出聲,垂低頭(昨晚很混亂,所有事情,對話的先後次序已很亂,見諒!)佢答應我一定唔會再同個八婆一齊,因為佢揀我

洋房

肥嘟媽,
You are a brave woman, we support you!
Time is a good medicine.

珍珠宮

好媽媽勳章

肥嘟媽 ,
沒錯,一個人沒自由就越想有自由,越綁得緊我覺得就有反效果!用平常心喇! 沒辦法,男人任你點check都好,佢地要做既野一定有佢地辦法架~ check唔到手提,佢地唔可以用公司或街d電話聯絡咩~~唔好咁天真!佢又唔會24小時響你身邊!
佢話揀你係唔想個家散,不過要cat唔食魚又唔可能!要佢放得低就睇你運氣!而且佢咁唔鍾意你話個果"女人",你就唔好再講佢d咩,咁只會比佢覺得你係惡個果,扮可憐就最岩!你明唔明呀!

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

maggielau0705,

對,佢要聯絡有好多方法,佢尋日都舉例,買多個電話,買多張咭放係公司,借朋友電話打,要唔比我知,有幾容易,所以我會選擇放棄check他的電話,說真check了也沒用,倒不如輕鬆點

洋房

睇你老公d對答, 真係想打鑊佢.
你咁都叫唔成熟, 佢真係未見過癲雞係咩樣.
唔好叫"果個女人", 唔通叫"姊妹"?
咁都唔叫俾綠帽老公戴, 除非個女人同"普通朋友"都係又摸又錫啦.

真係賤格(兩個都係!)

珍珠宮

好媽媽勳章

肥嘟媽,
你咁諗就會好好多!唔好攪到自己心情唔好壓力咁大,錯又唔係你! 就算佢(你老公)同你講同個果"女人"講d咩又或者個果"女人"回應你老公d咩說話都可以係你老公講假話!所以佢講咩你聽左就算吧!

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

我會努力嘗試相信佢的話,否則真係好難修補關係,我亦會好辛苦,其實,我信佢,因為只要我問佢,佢都會答,佢以前係有個句講個句,但現在,我唔知,不過我會話比自己知,佢仍然係咁,佢願意講,就會真,不會假
佢尋日都好坦白講女人唔捨得佢,佢亦都小小唔捨得(小定多,算啦,就當小囉,無謂令自己個心唔舒服),佢亦應承回我身邊,講過見過鬼唔怕黑,唔知死,仲黎多次等說話

伯爵府

好媽媽勳章

肥嘟媽 寫道:
老公話有小小唔捨得喎

自己的另一半說出這些話, 真的戥你很心痛. :-(
順其自然吧! 順著自己的心意而為, 不要太委屈自己.

複式洋房

雖然聽完真係好難受, 但都算佢老實, 你真係唔好成日同佢鬧交, 唔係佢又唔捨得個8婆, 噉佢就有藉口同返個8婆一齊.

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

我選擇走原諒他這條路,就要睇開,但原來睇開唔係咁易架,我會努力放鬆
最難是我這刻話放開,開心些,但好突然就唔開心,拿住拿住,我自己都適應唔到,我想老公也是,怎好

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

鴨仔:
每次鬧完佢,串完佢都好後悔,怕影響關係,怕比到藉口佢,但又忍唔住喎,真死伙

複式洋房

我都係,好驚迫到佢埋牆,佢走左去 :-( :-( :-(
[size=x-small]我要爭取快樂

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

不快樂:

原來活在危機中是這樣辛苦,想逃避又不可以,想好好面對,又未必能好好控制,凡事要擔心後果
點解男人唔諗下佢種的禍要我們這些做老婆的去承受,甚至延伸更多更多的問題後果,而這些問題,男的不會去面對,解決,只由女的去處理

複式洋房

肥嘟媽 :

我認為你老公應該會回妳身邊!因為個8婆本身有老公,所以佢地就算諗住兩個一起私"賓"都冇咁易,因為佢地兩個唔會咁易同時放棄身邊GE人。

問題係你老公同8婆唔知拖到幾耐,一日唔同佢地兩公婆斷絕關係,你永遠都會活在恐懼中。

我老公以前遇返舊情人,而那個舊情人已婚,我老公及那舊情人最後都各自回頭,但年幾前又比我知道佢地有所謂朋友上GE問候。

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

無花果:

我老公話佢唔主動搵八婆及其老公,但八婆搵佢都會傾下,無理由咁無禮貌喎,我話:你直接講老婆唔鐘意就得,佢唔肯,我無野講,但我聲明,要記住這幾天自己說過甚麼,後果自負,佢竟然話:如果我仲係咁,你都唔好要我啦,都唔值得你鐘意,聽落即係話,責任不負,但佢保證唔會再發生,唉,唯有信,唯有等,唯有讓時間去證明

我又講,如果你同男人出街我唔理,但有個八婆在場我就一定要在場,費事無端端又燃番起感覺,斷估,老婆在場都無咁夠膽卦

複式洋房

肥嘟媽 :

你老公似乎係自己認為係對,自己認為係冇野,就可以接受8婆可能係有心地去問候你老公。
咁就要睇吓妳自己要求個老公係乜LOR!
1.要求佢地心靈上有野,但行為上係冇野....你都接受
2.定係心靈及行為上都有野....你都接受
3.兩個做回普通朋友....你都接受

以上1,2,3 真係好睇個人GE性格,個個接受程度唔同。

係現階段,佢講到實牙實齒公正賢明,唔通唔信佢咩,時間先可以証明佢地表面上有冇野,而內心就只有佢地兩個先知。要時間先至証明到。
我老公都係,對D異性朋友就懂得交際禮貌。好諒解佢地。

別墅

肥嘟媽
好明白你的心情,下下check 住佢,又驚迫佢太緊,唔check 又唔放心...
你老實同你老公講,對佢已信心盡失,要你有番信心,就要睇佢的表現!
免費5星級酒店住宿連雙人早餐自助餐介绍,有興趣pm我

別墅

肥嘟媽,

我睇完D MESSAGE就覺得有D男人唔善於表達自己但唔緊要,你預先警告佢:
你話我信你唔再搵個女人,但唔包個女人唔搵你而你又冇SAY NO的話(當然唔好比佢知道你點知),你就唔好怪我會直接搵個女人傾/個女人個老公傾,你睇下你老公有乜反應

首頁
34567...21

尾頁

跳至