跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 將軍澳中心既街坊請進

大家覺唔覺得屋企個廁所水箱唔係好掂呀 :-(
[img align=left]http://b4.lilypie.com/Lgmcp8.png[/img]

別墅

tiff04 寫道:
大家覺唔覺得屋企個廁所水箱唔係好掂呀 :-(

tiff,
你屋企個水箱點?我屋企這個就暫時還未出現咩野問題啦,我仔仔今天抽左好多血,,他哭到收唔到聲,見到好心痛,,,但現在他在屋企又在反斗,我才放心傘

大宅

evaetee,
個廁所好鬼渣, 沖廁唔係幾夠力, d廁所水係黃色既, 浸到個廁所成日都好"烏租"咁, 激死 :evil:

做乜囝囝要抽血既
[img align=left]http://b4.lilypie.com/Lgmcp8.png[/img]

大宅

evaetee,

囝囝冇事丫麻

別墅

tiff04 寫道:
evaetee,

囝囝冇事丫麻

tiff,
沒事,,只不過抽下血求個安心,,

大宅

evaetee,

雖然唔係好明點解要抽血,
不過聽妳話囝囝無事都安心d

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

各位將中媽咪, 你地好, 我返黎啦
因為呢排比較忙, 好耐無上黎添
evaetee, 希望你個小寶貝, 身體健康, 快高長大
[size=large]KinKin Mama

大宅

KinKin_Mama,

好耐無見, 掛C人啦

別墅

hihi..大家好呀!!
我而家先發現西貢區媽媽會,
介唔介意我"搭傘"呀!!
我個仔仔下個星期三就1歲啦!!
而家諗緊點同仔仔做生日,
請問大家有無好提議呀??

大宅

失魂媽咪,

Hi, 妳改e個網名, 咁樣叫妳好似唔係幾好喎, 妳真係好失魂架咩

妳囝囝6月8日生日, 同我個囡囡差唔多大咋喎, 妳係咪住將中住 得閒帶bb出來玩下丫 :mrgreen:

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

失魂媽咪
祝你仔仔1歲生日快樂, 快高長大, 聽晒你話啦
我個仔仔1歲生日個陣, 我就叫親朋好友到我屋企搞大食會, 自已煮野食
[size=large]KinKin Mama

別墅

tiff04 寫道:
失魂媽咪,

Hi, 妳改e個網名, 咁樣叫妳好似唔係幾好喎, 妳真係好失魂架咩

妳囝囝6月8日生日, 同我個囡囡差唔多大咋喎, 妳係咪住將中住 得閒帶bb出來玩下丫 :mrgreen:

係呀..我好失魂的呀..
成日漏野比我老公鵝
所以出街佢都唔比我拎野,
因為我成日放底左就唔記得拎的啦!!
我住新都城的,好呀!!
得閒帶個b出黎一齊玩下呀!!

別墅

KinKin_Mama 寫道:
失魂媽咪
祝你仔仔1歲生日快樂, 快高長大, 聽晒你話啦
我個仔仔1歲生日個陣, 我就叫親朋好友到我屋企搞大食會, 自已煮野食

多謝先..
本來我都想搞大食會,不過我同老公都要返工,
叫工人做我又怕佢做得唔好,個日我老公夜晚仲要返夜校,
所以琴日我地一家去左游水和提早同仔仔做生日,
不過我想仔仔生日個日,和仔仔同我屋企人去食Buffet,
你地話去邊度食好呢??

男爵府

Hello & Good morning:

我是 Park Central Tower 2 的,我的女女差不多 7 個月啦,最近好煩呀女食奶食得小小,糊仔又不食,水又不喝,果汁又不喝,都不知點算?

別墅

appletea,
BB是唔是有D唔舒服,,,有沒成日哭或扭計,,,
如果唔是甘的話,,,我仔仔早段時間都是唔多吃野,
我去健康院同D姑娘講,,,D姑娘話BB是正常的,,,
因為有厭奶期,,,,如果一時吃少一時吃番正常就沒問題的
如果是這長期都是吃甘少或唔吃,,,最好都是去睇下醫生

嘩,,,,沒上BK一段時間,這個topic好熱鬧,,,,多D上來傾下啦

別墅

各位注意:

∼∼根據上月廿八日(新浪網綜合報道)(星島日報報道):

∼∼近月流感個案反覆上升,

大宅

Appletea,

Hello
我住3座

男爵府

Hello & Good Morning:

呀女早排去打針時問過醫生,醫生話體重無問題(8.5kg),好標准,喝水 & 果汁要慢慢試,糊仔我六個月才比呀女吃,但她不食我真是無辦法。她現在食五安奶,但她就來7個月啦。 :cry:

別墅

Appletea 寫道:
Hello & Good Morning:

呀女早排去打針時問過醫生,醫生話體重無問題(8.5kg),好標准,喝水 & 果汁要慢慢試,糊仔我六個月才比呀女吃,但她不食我真是無辦法。她現在食五安奶,但她就來7個月啦。 :cry:

你試下比粥仔佢食呀!!
我仔仔都唔知點解唔食糊仔,
後來我亞媽煲左d番茄粥比佢食,
佢仲食左好多添呀!!
到左依架我都係煲粥仔佢食咋∼∼
你可以試下呀 :wink: :wink:

男爵府

Hello!各位靚媽媽, 我係剛剛搬去將軍澳 ~ 我住怡心園, 囡囡10個月大, 係在職媽媽, 想請問, 有沒有好的play-group介紹 謝謝
Don't worry!Be happy!

首頁

尾頁

跳至