想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

等我都上黎報個到先~

我星期六做第二次FET, 希望今次成功啦~

各位JM無論係邊個step都要加油呀!

大宅

2/7 check 呀, 都唔知等唔等到個日, 因為可能好快m小姐就到.
原帖由 Happyeverafter 於 10-6-24 10:20 發表
Bibi100,

多謝您, 你都起碼知道原因, 而我就死因不明, Dr. 話可能係mismatch of 蟲+蛋!

不过学你話齋, 我应該向好方面諗, 如果今次唔成功, 我可以賴c6, 因为佢打錯針

你幾時check bingo 呀?

...

大宅

我都係Dr. Chan到做嫁!

原帖由 Happyeverafter 於 10-6-24 10:42 發表
Jwybb,

多謝您, 其实我已經冇唔開心lu

可能我实在已經玩过太多次"14天行屍走肉團", 巳經開始麻木

我係陳志慧e生度做, 佢可以比我个个月放, 我估只係你心理上会唔会覺得好累

我从06年想生到而家, 食佐6个月排蛋丸 ...

複式洋房

Wish you good luck!!

原帖由 Pooh2008 於 10-6-24 11:45 發表
等我都上黎報個到先~

大宅

jwybb,
不如呢3 個月食吓中藥呀, 因為上次做時, 醫生都話我D卵quality唔好, 我後來去睇咗4 個月中醫, 今次D卵quality ok wow, 而且fsh都低咗由7到5.69, 雖然我唔知今次得唔得, 但一試冇防.

原帖由 jwybb 於 10-6-24 11:24 發表
如果你今次d卵quality唔好,最好停3個月再做ivf,係董醫生要求我停。
可能上次你d quality好好,所以唔需要停,咁其實每次胚胎有冇著床?驗血醫生有冇話你知?
我試咗3次iui唔成功,但我完全接受開始做ivf,但開始做ivf直至抽卵才知 ...

複式洋房

我所有treatment都係佢做, 我实在太鐘意佢la...

原帖由 BiBi100 於 10-6-24 11:54 發表
我都係Dr. Chan到做嫁!

大宅

毛B, I'm sorry to hear that........

其實無話邊個醫生成功率高d, 同一個醫生可能有人一次就中, 亦有人試咗幾次都唔中, 我睇dr.chan, 做咗一次ivf就bingo咗, 用咗7萬左右, 我朋友都係睇dr.chan, 做咗兩次fail咗, 嚟緊會fet, 已經用咗十幾萬.

複式洋房

唔好諗咁多啦, 搵d野分散下注意力, 我就約緊人打牌 ;p

我係3/7号check, 希望一齊有好消息啦!!

原帖由 BiBi100 於 10-6-24 11:52 發表
2/7 check 呀, 都唔知等唔等到個日, 因為可能好快m小姐就到.

大宅

Yes, agree. 希望大窕有好消息!

原帖由 Happyeverafter 於 10-6-24 12:06 發表
唔好諗咁多啦, 搵d野分散下注意力, 我就約緊人打牌 ;p

我係3/7号check, 希望一齊有好消息啦!!

子爵府

我會諗定d先決定搵邊度做果一次私家.....黎我會睇下中醫執一執個身體....至於老公.....我諗佢會配合掛??

大宅

你可唔可以介紹個中醫比我?

原帖由 BiBi100 於 10-6-24 12:00 發表
jwybb,
不如呢3 個月食吓中藥呀, 因為上次做時, 醫生都話我D卵quality唔好, 我後來去睇咗4 個月中醫, 今次D卵quality ok wow, 而且fsh都低咗由7到5.69, 雖然我唔知今次得唔得, 但一試冇防.

...

男爵府

原帖由 MusicTV 於 10-6-24 01:38 發表
今日抽完蛋,希望大家祝福我,為我祈禱,謝謝!

musictv
祝福你呀, 希望你都有個秘密, 你係邊到做ivf呀?

男爵府

我今日失手呀, 唔知點解打針時好痛, 我吉左入一半都係頂唔住mon返出黎, 想問你地打肚既咩位置架? 係唔係都係快入快出?

複式洋房

打肚皮我會先搵最多肉既位置, 吱起舊豬腩肉...快手吉落去...打完都要快手文針...用綿花按住一陣~
唔使驚架...打打下覺得自己成個姑娘甘, 加油!

原帖由 sukudo 於 10-6-24 15:39 發表
我今日失手呀, 唔知點解打針時好痛, 我吉左入一半都係頂唔住mon返出黎, 想問你地打肚既咩位置架? 係唔係都係快入快出?

大宅

好媽媽勳章

jwybb,

你唔睇岑 ec 啦?! 其實你可以同佢講, 叫佢開藥比你食... 我之前識 1 個 jm, 第 1 次做 ivf +睇岑 ec, 唔成功, 第 2 次再做ivf, 佢都有睇岑 ec + 食佢 d 藥, 最後佢成功咗, 所以佢叫我一直 keep 住睇佢呀!!

大宅

我想做ivf前一個月先睇岑ec,因為上一次ivf之前3個月都係有睇佢,但卵quality唔好,所以我想轉一個ec,之前試過幫jm改善卵質素概

原帖由 BabyLi2010 於 10-6-24 17:21 發表
jwybb,

你唔睇岑 ec 啦?! 其實你可以同佢講, 叫佢開藥比你食... 我之前識 1 個 jm, 第 1 次做 ivf +睇岑 ec, 唔成功, 第 2 次再做ivf, 佢都有睇岑 ec + 食佢 d 藥, 最後佢成功咗, 所以佢叫我一直 keep 住睇佢呀!! ...

大宅

打肚腩.

要吱起D肥肉快拮入去, 但打完之後要等約10秘至拿出來.

妳是不是肚腩沒有肥膏!

原帖由 sukudo 於 10-6-24 15:39 發表

大宅

加油!

原帖由 nataliewwf 於 10-6-24 00:23 發表
hello 各位jm,

我都係part 1 & part 2 已經响度八咖la.
一排無上來, 好多jm加入左喎.

我三月放鮮胎失敗左, 諗住7月fet.
希望大家都成功呀 !!!

大宅

加油!

原帖由 Pooh2008 於 10-6-24 11:45 發表
等我都上黎報個到先~

大宅

祝有多D靚靚的胚胎, pray for you!

原帖由 MusicTV 於 10-6-24 01:38 發表
今日抽完蛋,希望大家祝福我,為我祈禱,謝謝!

首頁

尾頁

跳至