想生BB

跳至

首頁
34567...15

尾頁

複式洋房

多謝!祝大家生男生女都咁隨心所慾!

btw, 我果時為左生仔仲有用蘇打粉開水黎洗果度架。。。:loveliness:
原帖由 Jacobcat06 於 10-7-13 00:11 發表
預祝你一索得女呀!嘻嘻~~

男爵府

我今日day7啦, 不過怪怪地, 以往都已經清晒, 但今日去廁所仲見紅......!!?

我今早第一次用口探體溫, 有成36.52, 好似好高咁 (有開冷氣瞓的)??

複式洋房

咁你咪放鬆D...唔好想咁多,總知有BB就得

原帖由 Jacobcat06 於 10-7-13 01:01 發表
我好你少少!只係等一個月!我頭先同老公講,佢叫我唔好諗咁多(我已經35.5歲啦!)!仲話佢冇講過想要仔!話仔同女都鍾意!唉...唔知點算好!

大宅

好媽媽勳章

今日D6啦,去咗睇醫生,証實多囊....
實好難有BB....

複式洋房

如果多左M日,可能都好喎...因為呢,我M日得4日,中E 話子宮可能比較薄,M會小D,但對著床可能會唔係咁好~~你是否身體好左呢~~

原帖由 kerrykevin 於 10-7-13 13:42 發表
我今日day7啦, 不過怪怪地, 以往都已經清晒, 但今日去廁所仲見紅......!!?

我今早第一次用口探體溫, 有成36.52, 好似好高咁 (有開冷氣瞓的)??

複式洋房

唔一定嫁~~千期唔好咁想呀,我見好多JM多囊都好快成功,唔好想太多

原帖由 tingbobo 於 10-7-13 17:26 發表
今日D6啦,去咗睇醫生,証實....
實好難有BB....

複式洋房

用蘇打,係咪真係得呢? 如果OK 我都會TRY TRY

原帖由 LittleBunnyBaby 於 10-7-13 09:49 發表
多謝!祝大家生男生女都咁隨心所慾!

btw, 我果時為左生仔仲有用蘇打粉開水黎洗果度架。。。:loveliness:

複式洋房

難唔代表冇機會嘛,think positive 呀!其實我就算中左都好大機會會小X架,不過我都去搏,唔搏就實冇囉!加油呀~
原帖由 tingbobo 於 10-7-13 17:26 發表
今日D6啦,去咗睇醫生,証實多囊....
實好難有BB....

複式洋房

都係果句,對身體冇壞既咪試下囉.......我今次打算用醋浸一浸
原帖由 i.kal 於 10-7-13 17:38 發表
用蘇打,係咪真係得呢? 如果OK 我都會TRY TRY

大宅

畀面勳章

回覆 8# kerrykevin 的文章

你今日係幾點鐘量體溫呢?我平時返工7:45量的!排卵前有36.3左右!因為唔想俾太大壓力自己,放假會等自然醒先量,通常十點左右啦!但體溫就會比正常返工日子高0.2-0.3度!

複式洋房

各位jm 你地check 紅d 未呀...我明天day10 開始check 喇~~因為我cycle 26-28 呀~

複式洋房

我一般 day 16 先會有深色線,今日先 day 6, 有排等呀~~

咁你都可以開工喇喎
原帖由 i.kal 於 10-7-13 23:49 發表
各位jm 你地check 紅d 未呀...我明天day10 開始check 喇~~因為我cycle 26-28 呀~

別墅

你地好呀~我初黎報到
我3/7 day1, cycle約27day, 係10/7 & 11/7都有DODO, 有冇機會bingo呢?

我其實好想生bb但老公未想住.....唉....

複式洋房

如果 cycle 27 days,應該 day 13、14 先排卵喎,10/7 & 11/7 中既機會唔太高呀~

點解唔同老公傾掂數先開工既?
原帖由 JoannaBB 於 10-7-14 17:35 發表
你地好呀~我初黎報到
我3/7 day1, cycle約27day, 係10/7 & 11/7都有DODO, 有冇機會bingo呢?

複式洋房

等紅d深色先...我想多d士兵呀 ..

原帖由 LittleBunnyBaby 於 10-7-14 11:34 發表
我一般 day 16 先會有深色線,今日先 day 6, 有排等呀~~

咁你都可以開工喇喎

複式洋房

但唔知你排卵日係幾時...所以好難講~~
因為排卵後24小時之內,要同精子相遇結合,否則就要等下個月喇

原帖由 JoannaBB 於 10-7-14 17:35 發表
你地好呀~我初黎報到

複式洋房

今日中午左邊輸卵管有意d 抽抽地,唔知係咪左邊排卵呢~~ 因為上個月係右邊突然痛,而且冇排到卵...希望今個月正常啦

大宅

好媽媽勳章

原帖由 i.kal 於 10-7-13 23:49 發表

我CYCLE勁唔準,我唔會咁快CHECK囉,起碼都D十幾/廿幾先會開始CHECK,費時SIDE嘢...

大宅

各位jm,我又來加入沾下你地D孕氣先!
我 Day 1係 Jun 29,上兩個月係咁check 紅D check 到人都痴痴地,今個月反而想興鬆 D唔好 check 咁多,我 Day 10/12/13 都有開工,本來 C6諗住攪店,點知我尋日心血來潮 又 check check (Day 15),發現有成 50-60%,馬上 call 佢同佢講今晚要加班,嚇到佢面青青!
唔知點解分個月會遲左兩、三日先深粗,好奇!唔通同我食左 fertilaid有關?

大宅

仲有原來飲水好有用,難怪我過去三個 cycle 唔得,我飲水唔多,每日一定無 8杯,因為成日去洗手間好煩嘛!但為左有 B,我都要飲!

Now in chapter 4, I suggest several
ways you can increase the amount and
quality of your cervical fluid. With
good quality cervical fluid, the sperm
have a much better chance of reaching
their destination--your egg!!
While I can't divulge all these secrets
in this e-mail, I can at least share
one with you. And it's so simple, I'll
bet you'll be surprised you didn't think
of it! What is it?

Water.

Drink lot's of it. Because, if you
drink 8 glasses of water a day, it will increase your cervical fluid and make it, well...wetter. And that, in turn, will help the sperm get to where they need to be.

首頁
34567...15

尾頁

跳至