自由報料

跳至

首頁
34567...77

尾頁

大宅

http://english.gmarket.co.kr/challenge/neo_goods/goods.asp?goodscode=194361470&pos_shop_cd=EN&pos_class_cd=90000003&pos_class_kind=T

I don't know how to select the item I prefer. Pls advise. Tks.

男爵府

how to use coupon ? e.g 20%discount for total $$ or just one item?
thanks

公爵府

畀面勳章

26/10 order 雪花秀sample同6件衫,雪花秀就齊貨,但5件衫冇貨要cancel order,28/10搭夜機29/10就送到屋企

我想問如果我想再訂多幾件貨可以可以combine shipping,因為原先扣visa係計6件衫,而家得1件衫同dsample,有6900 won 計多咗,而家係gmarket個account

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

原帖由 ringkwok 於 10-11-1 11:22 發表
how to use coupon ? e.g 20%discount for total $$ or just one item?
thanks

FOR ITEM ONLY。。。AND BASED ON THE 『PRICE』 COLUMN。。

珍珠宮

原帖由 Debbie媽 於 10-11-1 13:48 發表
26/10 order 雪花秀sample同6件衫,雪花秀就齊貨,但5件衫冇貨要cancel order,28/10搭夜機29/10就送到屋企

我想問如果我想再訂多幾件貨可以可以combine shipping,因為原先扣visa係計6件衫,而家得1件衫同dsample,有6900 won 計 ...

IF YOUR PACKAGE HAVE BEEN ARRANGED FOR DELIVERY, NOT SURE IT STILL CAN COMBINE OTHERS OR NOT。。。。HAVE YOU GOT ANY EMS NO.??

THE CASH YOU MAY KEEP IT FOR NEXT TIME...

別墅

我係 gmarket 既 super 新手, 有幾樣野想同大家請教, thxthx

1. 係咪係唔同既 shop 買野都ok, 都可以 combine shipment in 一次 ems 比錢??
2. 想問係用咩比錢? visa card??? 有冇好似 taobao 既中介角色 (支付寶) 咁既??

thxthx!!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 Debbie媽 於 10-11-1 13:48 發表

我想問如果我想再訂多幾件貨可以可以combine shipping,因為原先扣visa係計6件衫,而家得1件衫同dsample,有6900 won 計 ...

Debbie,

我都有一件cancel item, 想問下g market account 係邊度搵度 d refund 呀? Thanks
[link=http://lilypie.com][img noborder]http://lb1f.lilypie.com/rqeAp8.png[/img][/link]

公爵府

畀面勳章

原帖由 5566xs 於 10-11-1 14:55 發表

Debbie,

我都有一件cancel item, 想問下g market account 係邊度搵度 d refund 呀? Thanks

我今日check係扣全數,可能過2日先退,因為26/10 order, 28/10朝早先通知cancell order

公爵府

畀面勳章

我有一個stamp,可以點用

大宅

請問 點解有d貨品要加delivery fee +2500 , 又有d貨品另加一些 錢? 係未貨品d手續費??

珍珠宮

原帖由 beckytamhk 於 10-11-1 14:34 發表
我係 gmarket 既 super 新手, 有幾樣野想同大家請教, thxthx

1. 係咪係唔同既 shop 買野都ok, 都可以 combine shipment in 一次 ems 比錢??
2. 想問係用咩比錢? visa card??? 有冇好似 taobao 既中介角色 (支付寶) ...

1. NO。。。係指你前後安排左兩個或以上SHIPMENT,剛好又未寄出,就可以COMBINE。。主要係幫你減低DELIVERY CHARGE
2. 我用VISA CARD, 佢有好幾種方法...但冇細心研究...VISA /MASTER 最簡單....好似用其他CARD- JCB,AE 等都要先登記...

珍珠宮

原帖由 Debbie媽 於 10-11-1 15:32 發表

我今日check係扣全數,可能過2日先退,因為26/10 order, 28/10朝早先通知cancell order

佢應該有E-MAIL通知你,約幾時做好..做好左又會通知你去CHECK 張番張CARD.....好似我今次CANCELLATION, 佢地係退番去VISA CARD 到....

若果未完成, 你應該可以去CANCEL/ EXCHANGE 到見到你個ITEMS ARE UNDER PROCESS....

珍珠宮

原帖由 Debbie媽 於 10-11-1 15:36 發表
我有一個stamp,可以點用

我知其中一樣..係可以轉做COUPON....但未試過...

公爵府

畀面勳章

原帖由 hinhin_ma 於 10-11-1 20:23 發表

佢應該有E-MAIL通知你,約幾時做好..做好左又會通知你去CHECK 張番張CARD.....好似我今次CANCELLATION, 佢地係退番去VISA CARD 到....

若果未完成, 你應該可以去CANCEL/ EXCHANGE 到見到你個ITEMS ARE UNDER PROCE ...

Cancel2010-10-27CancelledRefunded: credit card
我26/10一共買咗won119500,visa 29/10 扣咗HK$844.28 won36400未退回,要唔要send e-mail 問下?

公爵府

畀面勳章

原帖由 hinhin_ma 於 10-11-1 20:23 發表

若果未完成, 你應該可以去CANCEL/ EXCHANGE 到見到你個ITEMS ARE UNDER PROCE ...

收到e-mail,但收唔到退款
Thank you for shopping on Gmarket.
Your cancellation has been completed. Please check following details.
If you have any other questions or problems, please contact us anytime.
We will try our best to serve you in all ways possible.

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

大宅

點解我去到比MASTER CARD 填晒野,到確定,畫面冇野得白色,係咪做漏D咩呢?請指教,唔該!

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

別墅

thxthx!!
即係係咪咁:
1. 如果我一次話買野, 張唔同 shop 既野放哂落 shopping cart 度, 一次過埋單, 咁佢就可以一次過 ems 比我 (even d 野係唔同 shop 買既)??

2. 有 d shop 要 2000w 既 delivery charge, 呢個我唔係好明, 即係話我除左比 ems 既運費之外, 我仲要比 2500w 比果間 shop ?

thxthx~

原帖由 hinhin_ma 於 10-11-1 20:17 發表

1. NO。。。係指你前後安排左兩個或以上SHIPMENT,剛好又未寄出,就可以COMBINE。。主要係幫你減低DELIVERY CHARGE
2. 我用VISA CARD, 佢有好幾種方法...但冇細心研究...VISA /MASTER 最簡單....好似用其他CARD- JCB,A ...

首頁
34567...77

尾頁

跳至