想生BB

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

複式洋房

Put some ice on the area until you feel the numb, then give yourself the shot...it will feel nothing.
原帖由 LittleMss 於 11-1-27 22:37 發表
我做唔到IUI架, 因為輸卵管塞咗, 其實只要係要抽卵同係實驗室受精卵再放肧胎返入子宮都屬於IVF, 你肯定你唔係做IVF?

我都無話勇敢架, 不過我個人唔係好怕痛, 為咗BB我咩都會做架, 我呢個心理準備咗好多年囉!

你老 ...

複式洋房

I also saw 中醫 for half year and stopped for a month before my IVF treatments. I got bingo for both time. My daughter is 3 years old and I am 20 weeks pregnant right now. Don't know if it is really related?!
原帖由 LittleMss 於 11-1-27 23:10 發表
我噚日收到呢度o既中文報紙, 睇到一篇中醫文章好好, 係一個專睇不育o既中醫寫, 可以俾各JM參考, 我打咗出嚟...希望幫到各JM啦..

張碧恆, 張譯之醫師
不孕症
不孕症夫婦雙方經常盲目地服用人參, 鹿茸, 海馬 ...

禁止訪問

侯爵府

原帖由 LittleMss 於 11-1-28 01:39 發表

唔..咁你都係做IVF + ICSI..不過你算係NATURAL IVF即唔打谷卵針...應該平好多架噃 ... 我係諗噴D嘢入鼻..唔係咁舒服..但係應該唔辛苦..同埋要一日噴幾次都幾煩, 我貼貼真係好方便同舒服, 貼住隔日換塊新. ...

其實咩係natural ivf?做ivf都有分nat唔natural架?
我噴鼻12日後要返醫院驗血,咁正常就開始打針囉,個d針都係谷卵架?係唔係呀?

咁我排左咁耐公家隊,係好抵架,我用時間換返黎架,hehe
如果我唔換打肚皮個隻藥,用返佢地比既打pat pat藥呢,就唔駛加多8千囉,咁估計成個過程都係用萬幾兩萬,係平架,不過免費又點呀?如果唔駛做,我真係唔會做囉,玩咩

係呀,我宜家個中醫真係好好,其實我由始至終身體都冇咩問題架,不過就係一直調理,keep住一個健康既身體囉,不過我睇中醫呢一年,真係少左好多少毛病,就算病都好快好囉,咁我估我身體真係有好到
我老公就最明顯係冇再面青青,成個人都精神左好多咁囉

花膠我會食,不過唔會好似d人suggest咁,做完ivf要日日食少少囉
一定唔會有害,但我都唔會食太多

我呢個中醫好鬼西化,其實佢都識好多西醫既野,我比晒佢睇我要用d咩藥,佢識夾返我d藥黎開藥比我架喇,同埋佢手上都有好多要做ivf既case,近排佢d病人好多都confirm pregnant架喇,佢話佢clinic宜家好好運,叫我唔好擔心囉,haha

侯爵府

原帖由 LittleMss 於 11-1-28 01:39 發表

你要噴鼻幾耐先開始打針? M小姐幾時探你呀?

應該係7-9 feb左右黎囉

侯爵府

littlemss,

你宜家心情好返就好喇,keep住啦
生個開心bb呀!!

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

一枝好長o既針係pat pat-- That is the final one, right? You can also apply that one with ice pad on the area before your hubby give you the shot...but need to apply it for longer time...then you won't feel anything.
原帖由 LittleMss 於 11-1-28 21:00 發表

你要問清楚打咩針啦...醫生都唔可以盡信, 因為好多時醫生太忙, 照顧唔到咁多人, 我自己都做好多功課架, NATURAL IVF即係用你自己個CYCLE D卵, 唔打谷卵針, 咁通常得一粒卵可以用.

你個中醫好好喎, 貴 ...

複式洋房

Which part of USA are you right now?
原帖由 LittleMss 於 11-1-28 10:55 發表

thank you very much your advise..I know it and using it already. However, when take the oil type shot at the butt, cannot use this method because will get more hurt!

男爵府

原帖由 LittleMss 於 11-1-28 21:05 發表

唔見你留言幾日, 你忙咩呀? :;pppp: 我八八啩啩仲有關心下你啦...你噴鼻噴成點呀, 仲有冇要返醫院驗血呀?

HELLO,
呢幾日我忙於同同事去食團年飯同做瑜珈同大掃除....,所以未上網,不過我未開始噴鼻呀,要過多一個星期先,
你放心啦,醫生話OK就無問題架啦,唔好咁擔心,BINGO OR NOT, 心理因數好緊要架~~
我都開始停中藥啦,因為開始食避孕藥,唔想食完中藥又食西藥....根本無空間/時間俾我食咁多藥,不過都有CCHECK住針灸

男爵府

原帖由 LittleMss 於 11-1-28 21:00 發表

你要問清楚打咩針啦...醫生都唔可以盡信, 因為好多時醫生太忙, 照顧唔到咁多人, 我自己都做好多功課架, NATURAL IVF即係用你自己個CYCLE D卵, 唔打谷卵針, 咁通常得一粒卵可以用.

你個中醫好好喎, 貴 ...

我諗香港既公立醫院唔會咁易做Natural ivf, 因為natural ivf 都幾奢侈,抽得一兩粒卵出黎,手術行政等雜費會比較上變得昂貴左,除非去私家醫院同特登向醫生要求,否則醫生或醫院都唔想浪費時間,不過李嘉X好似係用呢種方法(雜誌講既 )...

littlemss,你而家駛唔駛返工呀?
我原本都想o係假期做ivf,因為唔駛請假,
不過攪攪下要攪到過左農曆年假先開始療程,
不過我都同老細報定案,希望佢可以通容一下....
不過,一邊返工一邊做ivf都好既,可以分散下注意力,
我之前唔知自己輸卵管塞左時, 學人去試自然懷孕,
放假無聊就成日諗今個月成唔成功、成日懷疑自己bingo左,諗番都覺得自己低能.....

不過, 希望呢d艱辛日子快d過.....你地駛唔駛新年大掃除呀?我今日執左成日屋,好累呀,洗衣鋪呢幾日仲加價添.....

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我連續做了3次IUI都失敗, 多次同C6量後決定做IVF. 本來打算黎M就開始做IVF, 但成45日啦, M姐仲未黎. 我有多囊, 做IUI之前都係30幾40日週期. 做IUI時, 由於受藥物影響, M期29日到35日. 一停藥, 卵巢子宮好似去左放大假, 到最近幾日去量基礎體溫, 仲未去到高溫(多數冇排卵), 又未黎M, 宜家都唔知係唔係要等到自然黎M定係要見醫生去通經好...

男爵府

原帖由 Sonatina 於 11-1-30 12:47 發表
我連續做了3次IUI都失敗, 多次同C6量後決定做IVF. 本來打算黎M就開始做IVF, 但成45日啦, M姐仲未黎. 我有多囊, 做IUI之前都係30幾40日週期. 做IUI時, 由於受藥物影響, M期29日到35日. 一停藥, 卵巢子宮好似去左放大 ...

直接去搵醫生算啦,唔駛日待夜等,等到成個人壓力都大埋,m小姐仲更加會遲d 黎....

你既iui o係公家醫院做定私家醫院做呀? 做左3次, 醫生應該會建議ivf....你高齡未呀? 如果未高齡都可以慢慢調理下先,如果高齡就真係唔好waste時間,我地呢d真係要同時間競賽呀,加油呀 ^^

男爵府

原帖由 LittleMss 於 11-1-30 12:11 發表

我都好懷念要食團年飯o既日子, hahaha 我住係無乜唐人o既地方, 所以唔會有咩新年氣氛啦, 不過就環境清靜, 我哋搵呢度住都係諗住環境好for bb架, 我無做嘢喇, 我老公好錫我, 佢想我無壓力下有bb, 我覺得好好幸福, ...

嘩, 你好幸福呀,唔駛做,如果我唔做野,我諗我一世都要做野,相士話我無少奶奶命......

等你生完bb,返黎香港一齊食團年飯啦,仲可以行花市添呀

你既打針療程都好似唔錯呀,繼續努力呀,我初二先開始噴鼻,初五去泰國旅行,仲要帶埋d噴鼻藥去旅行.......

首頁

尾頁

跳至