自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

我尋晚塔 #5 去 tst
個司機d語氣都好 q 差...

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

kennymummy001 發表於 11-3-28 17:39
今日同個好好司機傾下,至知原來個謝發安車長,no.70845,員工no.7字頭.即係做左二十五年以上,炒油都有足退休 ...

原來咁巴閉架

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

男爵府

有一次我大肚果陣去產檢, 因我係最後一個上小巴, 點知我仲行緊, 架小巴就行!
之後我差d跌呀!! then 有個大肚婆都罵個司機:"搞錯呀! 未坐定就開車!"
以後我就決定, 大肚唔好做隊尾人, 真係等下一架, 就隊頭人~

複式洋房

離遠見到佢都唔知搭唔搭好,個好好車長教我,直接打去電台投訴好過打去九巴客服呀 !

大宅

我試過上網SEND MAIL投訴.唔駛第三者證明呀..果次係我坐果班車.個司機拎住手機係咁傾計.每次到站紅燈都急停..我由上車坐到落車.因為急停撞左幾十次....之後回覆我話司機係駕車期間傾電話係嚴重事件.會跟進咊...真係好危險...我仲要係中環返沙田...嚇死..

複式洋房

回覆 吉永老師 的帖子

但唔知佢係咪應左你就算 !!

複式洋房

大宅

究竟巴士公司會唔會真係跟進架.

伯爵府

2018復活節勳章 熱血金章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

就算佢就快退休又好, mut 都好, 都唔可以亂來, 要個客同你講唔該先開門, 係唔係有病.:;pppp:
佢自己都唔尊重自己份工就唔好做,
人工多少同人格高低係無關係的.蝦個女人仔有mut 咁叻, 如果事主唔係無理取鬧, 就應該同九巴反映
「政治乃眾人之事」-- 國父孫中山先生

複式洋房

回覆 meia 的帖子

事發一個星期,昨天又見到對母子上車,我忍唔住同佢講左,我將件事放左上網,佢話原來早幾天,佢再搭車時,有個司機問佢係唔係同個司機嘈過,個好既巴士司機話比佢知,下次見到個變態司機要小心d,佢話會再鬧佢呀 !都唔知咩人黎ga~~打工都打得巴閉個人~~咁巴閉就早d退休,唔好日日俾氣人受啦 !!

佢d同事都話佢做到short short地,係人都話ga,大家搭68A要小心呀 !

shannnb  咁都得…以為自己係巴士老闆呀……  發表於 11-4-7 18:27

侯爵府

回覆 seven7 的帖子

有d人話唔係當時人唔應該投訴, 就係咁助就左d衰人, hk人就係咁唔關自己事就唔理, 所以樓主你好好, 應該keep住呢個幫人既心.

至於有個人回應話唔好投訴個司機, 一句人工低, 又話唔好類人冇左份工, 真係無言! 咩理論???

侯爵府

九巴有呢d壞份子比佢整臭個名, 快d剷除呢d老c 忽. 我搭咁多次巴士, 9成9以上都係好司機. 所以樓主你下次鼓勵果媽咪打去投訴佢, 因當時人都唔投訴你第三者投訴可能唔夠牙力.

複式洋房

回覆 29XX86 的帖子

多謝你既支持呀,講真同個媽媽傾過,人地真係好有禮貌,可能d衰人真係蝦人地係師奶啦 !

複式洋房

回覆 29XX86 的帖子

我都支持你既講法,99%司機都好好人,好有禮貌,但d衰人,做服務性行業,就竟然連做人既基本禮貌同對人既尊重都唔識,仲要蝦女人,我直情覺得佢唔係男人 !!! 老c忽就大晒咩,咁大間公司唔係怕佢話下 ??!!!

複式洋房

伯爵府

牛年勳章

meko~ 發表於 11-3-26 20:35
算啦,九巴人工好低,唔好投訴人啦,佢地都好慘,屈埋屈埋咪燥底囉,三點幾可能趕收工,係燥d ...

你呢個理論我都係第一次聽,每個人都應該有他的職業操守,做好本份。
九巴司機係服務行業,佢咁態度,如果係我,我即刻打電話投訴。

複式洋房

一間上市公司有咁既員工,簡直係恥辱,有d媽咪想知謝生揸咩時段,想改搭其他交通工具或班次 !!!

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我贊成要投訴

複式洋房

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

有D司機好好人,,但我都睇過態度好差嗰D, 多數係D人問路被惡態度對待
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

首頁

尾頁

跳至