自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

大宅

呢個係亞女第一次的笑話,寫出嚟無咁好笑, 但當時真係笑死,
亞女歲半時有次老公病咗,
工人問我: 先生唔舒服今晚食咩呢?
當我諗緊之際, 亞女突然話"食藥"
當時我笑到標眼水。

sowu1  好可愛既小朋友~  發表於 11-4-14 16:07
Kelove  好醒呀~  發表於 11-4-14 15:48
crystals  好叻叻~  發表於 11-4-14 10:46
456  醒!  發表於 11-4-14 01:00
朗朗咪咪  唔係呀!好好笑!食藥......  發表於 11-4-14 00:26

侯爵府

tsznok 發表於 11-4-14 00:20
早兩日呀女(3歲)趴係床上網search緊嘢, 我手痕打左佢pat pat幾吓, 提佢唔好成日對住部電腦, 點知佢講左以下 ...

禁攪笑!

侯爵府

好媽媽勳章

朗朗咪咪 發表於 11-4-14 00:23
禁攪笑!

佢成日講埋啲嘢好抵死又老積傢~!

有次我丙個大仔唔用心讀書, 佢就一輪咀對住呀哥講: "你呀, 再咁落去, 唔好讀小學啦, 跟我一齊番k1啦!"

picnic95e  我個女又系成日話我大仔,,"你做曬功課未架,,專心d啦,,老師就黎唔俾你番學啦~" 笑死我  發表於 11-4-14 09:35
kiki.kiki  好攪笑  發表於 11-4-14 00:33
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

侯爵府

tsznok 發表於 11-4-14 00:27
佢成日講埋啲嘢好抵死又老積傢~!

有次我丙個大仔唔用心讀書, 佢就一輪咀對住呀哥講: "你呀, 再咁落去, ...

係咪學左妳鬧亞哥果D語氣呀!

侯爵府

好媽媽勳章

朗朗咪咪 發表於 11-4-14 00:36
係咪學左妳鬧亞哥果D語氣呀!

語氣可能係學左, 但個內容就冇講過囉~

佢自細就係管家婆咁傢喇, 果時佢好似得歲半, 有日c6出左去睇醫生, 呀女玩玩吓問起: "爸爸呢?" 我隨口up句"番左工呀~" 點知佢就話我...

"講大話, 爸爸睇醫生呀!"

我都唔知佢點解會知 / 幾時聽到爸爸出左去睇醫生~

crystals  真係好管家婆喎~ haha~  發表於 11-4-14 10:47
朗朗咪咪  所以我家下對住仔仔講野都會好小心,免得比佢有機會話我!  發表於 11-4-14 00:47
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

男爵府

我姪仔四五歲時,有日我哥話佢有黑眼圈,之後發現佢喺厠所,時不時'裝'個頭出嚟,咁我又好奇'裝'番佢...原來佢偷偷地用水洗緊佢嘅黑眼圈!

我女兒二歲幾時,有次幫佢搽肚皮上嘅蚊'懶',諗住搽完啦,點知佢指俾我睇話仲有一粒...原來係佢嘅乳頭!

arnoldmami  Ha! Ha!  發表於 11-4-14 21:52
敏敏~  好搞笑呀..用水流黑眼圈~~~哈哈  發表於 11-4-14 02:48
朗朗咪咪  麥唔係重有二粒未搽咩!哈.....哈,  發表於 11-4-14 01:39

男爵府

回覆 456 的帖子

當時佢只係發現倒其中一粒.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

老師簡左阿仔上節奏樂,臨比賽時一個月左右時,每日7:40要返到學校。阿仔返來就話:唔想上節奏樂,要咁早返學。
老公:你都已經洗濕個頭了,點可以唔返架。
仔仔走過來我身邊:媽咪,我個頭好濕咪?冇濕到啊,我唔覺得濕o既。

別墅

d細路, 真係笑到肚痛!

翡翠宮

小朋友太可愛啦
入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

阿囡2歲幾,講嘢唔叻嘅,不過會用加動作搭夠。

有次同佢睇佢d video,佢指住自己話: Gapa (花名)
我話:唔係呀,媽咪嚟㗎!
佢話: Gapa!
我話: 媽咪呀!

跟住佢就嘆咗口氣,
好嚴肅咁望住我,
用手拍我心口話:媽咪
跟住拍自己心口話: Gapa

sasa@uk  佢話:教極你都唔識架, 媽咪  發表於 11-4-14 07:10

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

食晚飯之前半小時,我未煮好飯,陪唔到阿仔玩(2歲3個月),佢又餓又眼訓少少野就係度發曬脾氣,又喊又大聲叫,我無理佢
1分鐘後我問阿仔你飲唔飲水啊?佢喊住講“YES"
坐低飲左幾啖水之後,佢抖左大氣,之後望住我好認真咁講" So much better now...''

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

發生喺上一個星期六,成家同朋友出去食會飯,
仔仔要去廁所,我帶佢去啦。
佢走去一個有個牌有男有女同有傷殘人士標誌嘅,
佢話媽咪唔入得男仔個邊,佢要去有男有女果間。

入到去用完,個廁所係自動沖廁,
再去洗手,按完洗手液一放手埋去個水喉度,
又係有水自動流出,
仔仔反應係:「Good job sink.」
可能係平日佢做得好嘅,我地會贊佢good job。

魚生  笑左  發表於 11-4-14 11:44
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

picnic95e 發表於 11-4-13 00:49
阿女好中意食壽包~因為老公公司同鴻星有生意來往,,成日要去佢地D酒樓食飯應酬~次次老公都拎D壽包番 ...

以前聽過一個笑話就係話個男仔同爸爸去壽宴,
佢同爸爸講,呢D包唔食得,因為係屁股嚟,
仲要有屎喺裏面,笑到我CC吓。

講呢個笑話嘅係......真係睇佢唔出......
台灣唱歌好好聽官仔骨骨嘅......費玉清......
佢D暈笑話出晒名好好笑。

picnic95e  我個女最中意,,唔食我個女同你食埋去~哈哈  發表於 11-4-14 09:37
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

阿仔5歲時
我正在好busy煮飯期間

仔:媽咪,第時大個,我煮飯好唔好 ?
我:好呀
心正甜
仔:不過 ... 我煮飯唔會跌d野落地下既 ...
我:

子爵府

我經常同女女一齊沖涼,佢2歲幾時有次見到舅父,當日好熱舅父無著上身衫,佢見到舅父"underarm"有毛毛黑蚊蚊,於是佢同舅父講,我媽咪都有毛毛架,不過佢生左係下面之麻,又尷尬又好笑…mouth:

HinMa  超攪笑,你當時真係瘀爆。  發表於 11-4-14 10:56

珍珠宮

hilkychow 發表於 11-4-14 07:35
我經常同女女一齊沖涼,佢2歲幾時有次見到舅父,當日好熱舅父無著上身衫,佢見到舅父"underarm"有毛毛黑蚊 ...

呢個,令我諗起我仔細個既笑話

我仔:我知道男仔有 jj
我:係丫
仔:我知道女仔無 jj
我:係呀,女仔無 jj
仔:不過女仔有頭髮 (佢所指既頭髮,其實係毛毛)

lou218  我個女都講過,哈哈  發表於 11-4-14 14:12

侯爵府

sasa@uk 發表於 11-4-14 07:41
呢個,令我諗起我仔細個既笑話

我仔:我知道男仔有 jj

有次仔仔指住我個胸問我咩離!我覺得唔好意思就答佢係
心口!

男爵府

陪月勳章

睇番真係好好笑,令我諗番大囡的笑話
1) 係佢2-3歲時,因為我地係基督徒,成日同佢講天父呀天堂呀咁,通常都話係上面,就指一指個天OR天花板咁,有一次搭車........佢見到個哥哥,想同佢玩,後尾個哥哥上左樓上,個囡問我......
囡:哥哥呢?
我:上左上面(再指一指上面)
囡:哦~~~佢上左天堂呀
我:mouth:

2) 近期的事,佢而家5歲,有次我約左婆婆去外邊食飯,由婆婆帶佢出黎搵我,咁婆婆就打電話比我,但我無聽到,婆婆就係咁鬧啦.....
婆:(好嬲咁)叫你媽咪食屎啦
囡:下~~~~~~~佢食屎,咁叫佢唔好同我地一齊啦
婆:(笑死左)
我:(知道後)
我家有毛豆,毛毛家姐長長的,豆豆妹妹圓圓的,我愛毛豆。

男爵府

好媽媽勳章

我個仔貪靚,有次同佢出街,換好衫佢同我講~~

仔:媽媽我想帶"像筋".
媽媽:出街唔可以帶"像筋"玩.
仔:(用隻手叉住自己條頸)cool條頸果D呀!
媽媽:(下!玩吊頸??)小朋友唔可以玩呢D架,好危險!
仔:(走去拎左條頸巾出黎俾我睇)呢D呀,我想cool"像筋"出街
媽媽:哦!!頸巾,唔系"像筋"

首頁
34567...9

尾頁

跳至