跳至

首頁

尾頁

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

DoReMi媽媽 發表於 11-4-21 13:38
我知佢悶, 冇乜人同佢傾偈, 咪理性咁同佢討論下囉, 點知佢越扯越遠, 之後話我好扯得遠喎! 我都莫名奇妙, ...

又係佢自己話討論唔係單方面ga o麻! <<< 呢句又係我講架咩?

複式洋房

DoReMi媽媽 發表於 11-4-21 13:38
我知佢悶, 冇乜人同佢傾偈, 咪理性咁同佢討論下囉, 點知佢越扯越遠, 之後話我好扯得遠喎! 我都莫名奇妙, ...

我服了你那麼好耐性回复。討論?說笑啦,她根本就是戰鬥格。

alicemic  wakakakaka  發表於 11-4-21 16:26

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

oh.la.la 發表於 11-4-21 16:15

咁你係咪想鬥埋一份?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

stkyo 發表於 11-4-21 16:53
咁你係咪想鬥埋一份?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

stkyo 發表於 11-4-21 14:07
你鍾意一齊咪一齊囉!係你最初想細分o者。
另外回我文個個POST既”你”唔需要我再解釋啦!
如果你要堅持話一樣就一樣啦!

我要分係因為妳講嘢唔公道, 我冇咒人就入埋我數, 仲入我個topic講哩啲說話指你哋”, 到我話我從來冇講過, 妳就話唔係全部人(風轉得好快哦~), 係有啲人, 講嘢一時一樣.

一直係妳話我哋自說自話, 好啦, 而家同妳一齊理性討論, 跟妳方向, 妳要扯遠, 我同妳扯遠, 妳又嫌遠得滯, 都已經係妳話晒事, 就連妳唔鈡意人用個, 我都就晒妳用個字, 我咁就得人, 都算夠大方真心想討論啩(哩句又係喺第2頁妳的回文內)

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

stkyo 發表於 11-4-21 14:12
咁你咪去番你之前個POST第5頁開始睇。人地發表下就話人哈日。。。

咁你話COPY左我話介意/唔滿意,咁你又幾時比我睇?或者你講個頁數我自己睇番。

~哩句係寫住難道你正正係哈日族, 剌中你的要害, 所以要以西藏文回應?哩句係問題嚟喎, 我問緊佢係唔係哈日族喎, 咁都叫人身攻擊?

如果妳做版主死得啦, 哩啲文都叫人身攻擊?(嗱 ~ 哩個係假設性問題, 唔係話妳做咗版主就會死呀, 唔好又話我人身攻擊妳呀!)

妳自己嗰段呢~就係第2, 自己慢慢細嘗.

象牙宮

stkyo 發表於 11-4-21 14:15
又係佢自己話討論唔係單方面ga o麻! <<< 呢句又係我講架咩?

係呀, 又係第2頁呀

象牙宮

stkyo 發表於 11-4-21 16:53
咁你係咪想鬥埋一份?

咦 ~ 真係想鬥喎! 我仲以為我哋一直係理性咁討論, 唔係有人成日講一開始係諗住真心討論o既咩? 乜唔係咩?

象牙宮

oh.la.la 發表於 11-4-21 16:15

咁我一直都係好用心咁去討論ga o麻, 又冇用粗鄙說話鬧人, 無端端有人找上門, 唔夠人講就連條link出去, 諗住辣多個火頭, 點知又冇人睬佢, 又走返入我個topic自說自話, 連累我個topic俾人關咗, 由頭到尾關我咩事jet? 係啲人喺度搞事, 我覺得好冤屈囉

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

DoReMi媽媽 發表於 11-4-21 18:35
咦 ~ 真係想鬥喎! 我仲以為我哋一直係理性咁討論, 唔係有人成日講一開始係諗住真心討論o既咩? 乜唔係咩?:s ...

真心討論? 連其他人入嚟睇一睇都知有人一副戰鬥格,佢仲夠膽心挑釁人,而家係人都知佢發爛渣唔衰得啦!

翡翠宮

DoReMi媽媽 發表於 11-4-21 18:40
咁我一直都係好用心咁去討論ga o麻, 又冇用粗鄙說話鬧人, 無端端有人找上門, 唔夠人講就連條link出去, 諗 ...

我都知你好冤枉,鍚番!

象牙宮

alicemic 發表於 11-4-21 18:46
真心討論? 連其他人入嚟睇一睇都知有人一副戰鬥格,佢仲夠膽心挑釁人,而家係人都知佢發爛渣唔衰得啦! ...

最難頂係佢成日問返人, "乜哩句係我講o既咩?"

alicemic  佢成日都講完唔認架啦!  發表於 11-4-21 18:51

象牙宮

alicemic 發表於 11-4-21 18:49
我都知你好冤枉,鍚番!

Thanks!

象牙宮

DoReMi媽媽 發表於 11-4-21 18:29
我要分係因為妳講嘢唔公道, 我冇咒人就入埋我數, 仲入我個topic講哩啲說話指”你哋”, 到我話我從來冇講過 ...

我原汁原味睇得好清楚喎,我第一個POST的確係講”有D人”,同之前講既”你地”,係講緊其中有人!

我又去番睇第2頁,我無講過我唔鍾意人用個你字!我話唔係單方面既唔係討論!

至於假設性問題,卻偏偏係要”哈日族”?

就你話我講既,我睇番回文係無講過!

講左咁耐,原來你覺得一直同我理性討論緊。咁即係我有我講,你有你覺得!睇黎你既TOPIC都係只容納支持者既聲音!

象牙宮

stkyo 發表於 11-4-21 21:52
我原汁原味睇得好清楚喎,我第一個POST的確係講”有D人”,同之前講既”你地”,係講緊其中有人!

我又去番睇第2頁,我無講過我唔鍾意人用個你字!我話唔係單方面既唔係討論!

至於假設性問題,卻偏偏係要”哈日族”?

就你話我講既,我睇番回文係無講過!

講左咁耐,原來你覺得一直同我理性討論緊。咁即係我有我講,你有你覺得!睇黎你既TOPIC都係只容納支持者既聲音!

其實妳o既解讀同大家一直o既解讀都有落差,

~明白每個人標準唔同, 好似妳會覺得彈頭同導彈冇咩分別, 但對我嚟講, 絶對係兩回事,

~假設性問題, 可以係哈中族, 哈美族, 咁講日本天災, 自然會同哈日族扯上關係, 咁就代表我人身攻擊人嗎? 我文字上有指住佢話佢係哈日族嗎? 難道我連問問題都唔得? 問一個問題就被打壓成人身攻擊, 咁妳又何嘗唔係一言堂? 只容納反對者聲音.

再者, 因着你前文話真心理性討論, 我當你每一句都係討論嚟個喎, 縱使係死纏爛打, 我都會好認真咁回你.
而下面哩段嘢, 係你自己講ga, “D唔係指討論嗎? 你咁講即係你都知哩啲嘢係互動ga, 當妳話人扯得遠時, 妳有冇諗過哩啲嘢唔係單方面架? 唔好下下回埋D咁o既詞就以為自己岩晒至得架.

因為你打到亂78嘈而我有D真係唔知你想表達D咩!所以唔回,你鍾意既就繼續亂UP 24,不過你回我,就唔好話我回你係死纏難打囉!D野唔係單方面架唔好下下回埋D咁既詞就以為自己岩哂至得架

至於你話你冇講過嗰啲, 你認唔認唔緊要(你認~我又唔會多忽肉, 你唔認~我又唔會小忽肉), 最緊要你唔好改原文, 等大家自己解讀囉, 每個人理解能力都唔同, 可能真係有人覺得你冇講, 又或者, 有人睇到你有講呢?

其實, 由你話我會睇到啲無中生有o既嘢”, 但原文我係寫我唔會睇到啲無中生有o既嘢”, 哩度 ~ 我已經覺得你係只有你講ga! 縱使你點樣冠冕堂皇話真心理性討論, 但事實係唔係咁樣, 睇晒啲文大家就知道, 講多都無謂.

象牙宮

DoReMi媽媽 發表於 11-4-21 22:28
其實妳o既解讀同大家一直o既解讀都有落差, ~明白每個人標準唔同, 好似妳會覺得彈頭同導彈冇咩分別, 但對我 ...

你原文都COPY左出黎啦!

因為你打到亂78嘈而我有D真係唔知你想表達D咩!所以唔回,你鍾意既就繼續亂UP 24,不過你回我,就唔好話我回你係死纏難打囉!D野唔係單方面架唔好下下回埋D咁既詞就以為自己岩哂至得架
我咪話緊死纏難打唔係單方面囉!我無改呀!得啦,咁咪等人慢慢解讀!

象牙宮

stkyo 發表於 11-4-21 22:55
你原文都COPY左出黎啦!

我咪話緊死纏難打唔係單方面囉!我無改呀!得啦,咁咪等人慢慢解讀!

就算妳係死纏爛打, 我都會當妳係真心理性o既討論, 哩啲係妳自己一直強調個喎, 乜唔係咩?

複式洋房

DoReMi媽媽 發表於 11-4-21 18:40
咁我一直都係好用心咁去討論ga o麻, 又冇用粗鄙說話鬧人, 無端端有人找上門, 唔夠人講就連條link出去, 諗 ...

一路有看你以前的 post 都知你是什麼人,清者自清,多謝你的分享

象牙宮

oh.la.la 發表於 11-4-22 06:12
一路有看你以前的 post 都知你是什麼人,清者自清,多謝你的分享

複式洋房

好恐怖 !! 液化.....

首頁

尾頁

跳至