跳至

首頁
34567...19

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

回覆 三個白白豬 的帖子

我睇到啦,多謝你提醒呀~

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:2011年9月選小一長入黎傾下呀 !

想問下除澤林係咪用普通話教中文架?咁係咪P.4要開始用電子書包?有無由小朋友由徐小升咗中學的mama?升咗邊間?讀得吃力嗎?因為好多mama都怕活動教學,話升中好難函接得上,是嗎??

男爵府

請問電子書包是什麼?係咪唔駛帶書返學?

男爵府

熱血勳章 環保接龍勳章

回覆 miffypekkle 的帖子

係呀~李宗德係要交學費,因為是直資學校,要面試的。我都聽過阿囡幼稚園老師講過李宗德近幾年辦學差左,唔好去考佢,要考便考圓玄(屯門區)

男爵府

熱血勳章 環保接龍勳章

還有哪間小學由一年級開始是普教中、英教英呢?

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

cathy_1118 發表於 11-6-8 12:51
想問下除澤林係咪用普通話教中文架?咁係咪P.4要開始用電子書包?有無由小朋友由徐小升咗中學的mama?升咗 ...
我都好想知呀 !
因見好多人都會選佢.

伯爵府

sblam 發表於 11-6-8 15:43
回覆 miffypekkle 的帖子

係呀~李宗德係要交學費,因為是直資學校,要面試的。我都聽過阿囡幼稚園老師講過 ...

如第一輪李宗德收左 , 係咪冇得大抽獎架 ?

伯爵府

sblam 發表於 11-6-8 15:45
還有哪間小學由一年級開始是普教中、英教英呢?

我只知真光 & 鐘聲係由一年級開始普教中.
光明就好似四班入面有兩班係普教中 , 但唔知係一年級定二年級開始.

大宅

畀面勳章 大廚勳章

好彩家姐以幫細佬...唔係.....不過今年74區爭得最勁係天天,天宮,潮陽果幾間比較出名學校,出年都係呢幾間啦

男爵府

熱血勳章 環保接龍勳章

如李宗德收左 , 佢係要你俾留位費和要簽一份同意書(你同意放棄官津學校), 當然不可以抽獎啦!

伯爵府

影雪 發表於 11-6-8 18:09
好彩家姐以幫細佬...唔係.....不過今年74區爭得最勁係天天,天宮,潮陽果幾間比較出名學校,出年都係呢幾間啦 ...
係呀 , 好彩家姐係狗年出世咋 , 如遲多一年 , 做豬女就大檸樂.
你講緊 , 應係 72 區喎 !
不過 , 74 區都爭得好勁 , 唔夠位 , 大抽獎時要攞埋 73 區先夠分.

大宅

"74 區都爭得好勁 , 唔夠位 , 大抽獎時要攞埋 73 區先夠分." <----即係唔夠學校, 要用埋73區果d學校?
咁....咪即係錦田果d都派滿晒 @_@

大宅

回覆 cathy_1118 的帖子

我都想知徐小點解咁多人揀?

伯爵府

引用:回覆+三個白白豬+的帖子 "74+區都爭得好勁

原帖由 chanwong 於 11-06-08 發表

"74 區都爭得好勁 , 唔夠位 , 大抽獎時要攞埋 73 區先夠分." ...
例如74區有一百人未派到位,到第二輪大抽奬時發現唔夠位咪要向其他區借位囉!但74區範圍都好大,除左錦田外,仲有新田果邊都係。所以就算你住元朗市都有機會派到屬你果區的村校。

大宅

唔好意思,我住 73區,咁我有冇機會派到去74區的村校架? 我之前睇到有人講朋友個仔派左去d村校,要周圍叩門,好慘! 我見73區好似無村校..

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:2011年9月選小一長入黎傾下呀 !

73區好處係無村校!我唸74區唔夠位,派d去73區,73區既人唔會派去74區既!
其實咁搞法,大抽獎填表咪好麻煩?

三個白白豬  YES  發表於 11-6-9 22:28
miffypekkle  咁係咪你報邊區地址就比返邊區個list你揀呀?  發表於 11-6-9 10:42

男爵府

好媽媽勳章

三個白白豬 發表於 11-6-8 20:55
係呀 , 好彩家姐係狗年出世咋 , 如遲多一年 , 做豬女就大檸樂.
你講緊 , 應係 72 區喎 !
不過 , 74 區都爭 ...

唔好意思, 又入黎搭下嗲, 你地點知邊區邊間學校爭得勁? 爆晒額? 在那看到?

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

睇晒73 / 74區既學校 LIST, 每區都有相同數目鍾意既學校,

好奇怪點解唔將73+74 2合1呢, 其實元朗都唔係大到咁......

三個白白豬  如講元朗的話 , 就要計埋天水圍(72 區)喎 , 你寄信都會寫&quot;元朗天水圍&quot;啦 !  發表於 11-6-9 22:30
不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

大宅

我就係好驚去左村校呀 @_@

大宅

請問填表乙部係咪只可填自己區? 不可73&74一齊填?

首頁
34567...19

尾頁

跳至