烹飪搵食

跳至

首頁
34567...9

尾頁

洋房

聽大家講得咁好,馬上用晒响匯豐九十幾年未用過嘅“獎賞錢” 以 HK$1332 訂左部。已用麵包機超過20年,經歷過三部不同的麵包機,現在服役的這一部在大半年前又壞了攪粉部份,唯有用手自己差粉。但當我出門工作時,屋企就要買 “街包” 食。希望這部機可以為我們帶來驚喜!

取新機後,有功課再同大家分享!

侯爵府

回覆 jojomamani 的帖子

嘩!!!!好多年的做包經驗~~~

我都買左個oven呀~~~
so far整過兩次,第一次au2 mode...整出黎似法包咁...
第二次我就做se mode,整港式提子包(直接法),出爐食都幾好,但隔左夜就feel到佢實左少少...
仍需努力!!!

男爵府

jojomamani 發表於 12-9-3 19:15
聽大家講得咁好,馬上用晒响匯豐九十幾年未用過嘅“獎賞錢” 以 HK$1332 訂左部。已用麵包機超過20年,經歷 ...

你點用HK$1332 訂KA, 我上網看過, 最平16XX, 我都想換部比個朋友...

洋房

在我個 credit card ac 有 三百幾分 甚麼 獎賞錢,我唔知點嚟?當我 check out 果陣在新版面提醒我尚有 三百九十幾 未用積分,我順手將佢全部用曬,反正我唔知點嚟,即係將會唔知點用,最好即刻用左佢,唔使蝕!

洋房

引用:在我個+credit+card+ac+有+三百幾分+甚麼+

原帖由 jojomamani 於 12-09-09 發表
在我個 credit card ac 有 三百幾分 甚麼 獎賞錢,我唔知點嚟?當我 check out 果陣在新版面提醒我尚有 三 ...
今晚有時間安置好架新玩具,舊飽剛好食完,試新機。
形態都幾好。焗好後,聽朝早餐試完再同大家分享。

洋房

回覆:jojomamani 的帖子

I must say this machine make a good uniform texture amongst my past other machines.
Good crus as well, as a bread machine, easy to work on, but the manual is a bit not so
Easy to interpret! Need some time to adjust it to my personal taste.

子爵府

引用:AU+2+出品,+好鍾意雜香草味350g+粉份量,+每

原帖由 kakachopper 於 12-04-20 發表
AU 2 出品, 好鍾意雜香草味
350g 粉份量, 每塊都好厚o架
請問做麵包過程會唔會好嘈?個爐會唔會震/郁?因為我想買,但會用架升高佢,如果郁驚會有意外,所以想問咗先,謝謝!

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+kakachopper+於+12-04-20+發

原帖由 quarterday 於 12-09-25 發表
請問做麵包過程會唔會好嘈?個爐會唔會震/郁?因為我想買,但會用架升高佢,如果郁驚會有意外,所以想問咗 ...
我覺得唔嘈同唔震啊,不過就有d熱,最好預d空間俾佢散熱。

子爵府

引用:Quote:原帖由+quarterday+於+12-09-25+發表

原帖由 dick_mui 於 12-09-25 發表
我覺得唔嘈同唔震啊,不過就有d熱,最好預d空間俾佢散熱。
唔該哂你,咁我放心換啦

複式洋房

畀面勳章

不過未知幾時有得玩, 因為我响HSBC買, 要收左信再去拎~多多指教^^

複式洋房

畀面勳章

買邊隻依士.....日清ok ma ?

複式洋房

畀面勳章

回覆:有冇人用緊Delonghi EOB2071麵包焗爐呀

包友,最近有無速包呀,有無group可以add我同我朋友入去?

子爵府

引用:不過未知幾時有得玩,+因為我响HSBC買,+要收

原帖由 CacaMami 於 12-09-30 發表
不過未知幾時有得玩, 因為我响HSBC買, 要收左信再去拎~多多指教^^
我前两日都的起心肝响HSBC 用$950換咗部而家等緊信,如果之前唔換月餅仲平,不過而家我都覺得好底,好期待部機,如果部機黎咗大家交流吓

複式洋房

畀面勳章

回覆:quarterday 的帖子

,我朋友1500買我已覺得抵,點知你你仲平

子爵府

回覆:CacaMami 的帖子

係呀真係超抵你收到信換機未?我未收到好心急呀!

複式洋房

畀面勳章

回覆:quarterday 的帖子

未呀,可能呢幾日會有

男爵府

我整完D面包第2日就會好硬...想請問係咩問題呢??

複式洋房

畀面勳章

kakachopper 發表於 12-4-20 22:12
AU 2 出品, 好鍾意雜香草味
350g 粉份量, 每塊都好厚o架
fb包友話: "焗完唔即時取出,爐嘅餘溫會繼續扯乾個包,其實係唔好㗎"....."唔清楚delonghi麵包機點解要咁做...." 其實係點 ??

伯爵府

親子王國15週年勳章

CacaMami 發表於 12-10-23 19:50
fb包友話: "焗完唔即時取出,爐嘅餘溫會繼續扯乾個包,其實係唔好㗎"....."唔清楚delonghi麵包機點解要咁做 ...

我未換呢部機之前就真係會扯乾晒水份, 但係換咗呢部機之後反而放喺入面keep 到水份, 效果仲好好添
其實同發熱線都有關係, 以前o既最高250度, 發熱線燒出嚟好紅不特止仲好乾, 焗包嗰陣我直頭要放兜熱水入去

至於你fb 包友所講.....其實重點反而在於你有幾適應自己部機o既操作

大宅

FB有個group架, 我都諗緊買呀!

https://www.facebook.com/groups/250431541727889/

首頁
34567...9

尾頁

跳至