影視娛樂

跳至

首頁
34567...8

尾頁

水晶宮

小詠 發表於 11-7-8 12:07
其實, 男人志在四方, 女死女還在, 走了CK, 再努力過, 活得比你好, 再搵過好既, 唔好衰比人地睇, 先係正路麻 ...
CK 佢最青春最靚既日子都比了泳豪 - 唔係 wor.... andy 話有 11 年 wor..
Bye

大宅

根本就係有心人裝無心人.

子爵府

shannnb 發表於 11-7-8 11:39
佢自己同第2條仔上床 因為好想生仔 就得
生啦生啦~
最好勝利者驗下dna………

你講得好岩,我系女人,但好討厭 濫用呢D字眼 e.g. 浪廢左女人既青春, 女人青春有限...

咁男人青春無限、女人得青春值錢?講出黎都覺得cheap , 仲成日提,覺得好岩,去合理化一D唔多合理既行為!做人唔洗內涵架 !?

如果唔系因為呢單野見識左好多Y理,我唔想為呢D 娛樂新聞寫咁多野,因為呢度好多媽媽、家長,一見到呢類言論,好擔心下一代(真心的)!

據資料顯示,男人既平均壽命仲比女人短!

現時本港男女的平均壽命分別為八十和八十六 (http://www.chinareviewnews.com/doc/1017/5/8/8/101758818.html?coluid=7&kindid=0&docid=101758818&mdate=0707114021

如果結論系:好心豪仔你做男人壽命有限唔好浪費9年壽命比CK。大家一定覺得好怪,但反而系事實,但無人話男人條命短過女性,唔好浪費男性壽命。

同埋,botox/ 整容 等延長左青春唔少架啦,延長壽命難D (又系事實wor)!

每人都可以繼續堅持己見,但唔好人云亦云,要撫心自問系咪真架?

bb363597  正  發表於 11-7-8 18:12
VKwan  我真係唔識咁諗,但又真喎,勁呀你!  發表於 11-7-8 12:51

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

受傷害唔係以年數黎計, 對一個感情認真, 用情深, 對個女死心塌地既人真係好傷ga, 唔單止呢9年, 日後搵女仔都可能有條刺.

tobyinlove  任何愛過既人都知,下下計較果D應該系拍拖當返工law!  發表於 11-7-8 13:39

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

同居九年, 開始時23歲卜卜趣冠軍人馬, 有愛情滋潤, 努力在事業上拼搏, 講緊女主角.
同樣地, 演藝世家, 讀過書, 得家人照顧有加, 女朋友肯同住, 但似乎性格好動多嗜好興趣但仍未找到重點目標.

女主角都32歲啦, 男主角仲想hea幾耐? 就咁大家庭一世?

男主角生日會上對記者講出結婚構想, 做到出面, 但我見過張相, 女主角容貌牽強, 交唔到'戲'喎! 唔通男主角咁講剌激咗對方, 迫咗佢埋牆, 要出此'下策', 自爆已分手好一段日子. 唔喺咁做男方會繼續死lur喎.

小詠  都接近事實, 係個男人面對唔到自己做人既失敗, 輸唔起  發表於 11-7-8 13:03
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

子爵府

畀面勳章

tobyinlove 發表於 11-7-8 12:43
你講得好岩,我系女人,但好討厭 濫用呢D字眼 e.g. 浪廢左女人既青春, 女人青春有限...

咁男人青春無限、 ...
所以咪話呢兩日唔上呢度都唔知道原來好多女人既心態都好恐怖,一女同兩個男人好叫青春有限有選擇,到將來自己個老公出面有女人就會喊到世界末日甘.自己既青春就係Money,人地既時間就係垃圾.做大婆就閙小三狐狸精面皮厚.自己同時有兩個人爭就叫有Market好enjoy.嗚呼,價值觀極度淪落,人性極度醜惡也!

豆丁  like~  發表於 11-7-8 15:28
alphabetagamma  常得不到愛情...  發表於 11-7-8 13:55
alphabetagamma  有點反影自己的自私心態, 想搵有錢佬(捷徑), 唔好阻佢青春. 計算得太多, 通  發表於 11-7-8 13:54
tobyinlove  價值觀極度淪落,人性極度醜惡 -》死啦, 好恐怖,但唔希望2012世界末日  發表於 11-7-8 13:12
tobyinlove  雙中標準嘛,好多人都系咁,唔想返工但想出量!  發表於 11-7-8 13:11

珍珠宮

女人有權嫌人窮,揀過第個碼頭,但冇權羞辱個男人,人地都有亞媽生,唔岩咪走,做咩要比綠帽人?你叫人以後點立足?

bb363597  屈死左個男咪冇人知佢d野囉.  發表於 11-7-8 18:17
豆丁  咪想屈死埋個男人,咁個男人以後咪5使立足lor~  發表於 11-7-8 15:31
我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

子爵府

仲有,呢個比喻好粗疏,唔好見怪,有錯請指正:

殺人OK,死者家屬申訴唔OK? 殺人犯屈死者其實系自殺,再屈死者家屬都有目睹自殺發生,死者家屬叫屈唔OK?

殺人果個有資格出聲辯護,但唔出聲因為有風度(事實系無可辯駁先無聲出)?

搞清楚先啦?唔好套入娛樂圈/男女性別分野先,大是大非唔洗辯論咁耐下,但…唉,都要辯論咁耐先得人驚!

豆丁  like~  發表於 11-7-8 15:32

子爵府

同埋,我反而覺得奇怪,唔通無家人先正常,唔同依家家庭關係真系咁疏離,人地有家人撐就唔正常,可以見到豪仔系有愛既環境長大,不過系要鍛煉多D,要變得成熟D。從豪仔表現我好相信9年黎好愛好照顧(可能唔系$方面)CK,你當CK傻架,日日打你仲一齊?

同意人會變,同意有不少女士話“比我就一早走左”,但無人希望飛人飛到咁衰格架? 你可以同意飛人,搵個更適合自己既人,但方法嚴重有問題!你系女人比男仔咁樣飛會點?!

子爵府

同埋人地系公眾人物,系記者走去人地屋企訪問人地家人,又唔系自己跳出黎自己講野。如果事情系唔需要澄清既,無記者會咁無聊走去問架,講真雙方又唔算紅星!

或者學鼎爺講一次過3個人企出黎對質,一次就夠,人地好中意日日回應mer!自己個仔戴綠帽wor,唔系好野呢架?系女方單方面宣佈,然後閃走一星期,跟住出黎就講到含糊其辭。其實開始欣賞鼎爺tim,真系好勇,光明磊落(雖然好燥)!

再分析人地阿哥阿媽講既野,真系算好有禮貌、有條理,唔需要掩飾Mud野。傳媒,尤其娛樂新聞一向用字煽情,唔系第一日知架啦 e.g. 圍插 呢類字眼見慣不怪,要看娛聞一系看過就算一笑置之,一系自己認真過濾以防被誤導。依家求其看標題,但又懶認真攞出黎講!如果完全無看過內文/video 真系唔該唔好講野!

子爵府

仲有人口口聲聲話人地點衰點衰,話人地樣衰OK架,審美觀唔同,但無$、唔上進、無出色(呢個要蓋棺定論,依家好風光都可以衰收尾!)其實全部系自己覺得/推測,e.g. 話人無$,你知人地銀行戶口有幾多$?可能人地中左六合彩呢?但一直無Mud合理證據 ! 話人廢物呢類言論根本系人身攻擊,跟本唔洗回應,因為無品系講果D!

仲有成日講$,真系好…唉…愛情呢架,又唔系返工。依家CK因為同豪仔一齊無$食飯餓死左,大家咁講實 OK,依家死左果個系邊個?呢類價值觀真系….唉…

你個仔比人地 (傳媒及 相信傳媒報導/誤導既人) 唱衰成9年wor,如果系你一開始就出聲,依家個仔戴綠帽、自己比埋個女仔屈到火滾先出聲已經好厚道!

以上幾段肺腑之言,聽唔明就算,勿插!thanks!

珊瑚宮

環保接龍勳章

VKwan 呢個故事好得人驚呀!我至唔想要呢種人生,情願平淡是福 發表於 半小時前

有d野, 有時無得揀架. 所以我地應該體諒每個人際遇不同.

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

子爵府

sfll 發表於 11-7-8 12:59
同居九年, 開始時23歲卜卜趣冠軍人馬, 有愛情滋潤, 努力在事業上拼搏, 講緊女主角.
同樣地, 演藝世家, 讀過 ...

呢類內容都比閣下聯想到,可見 閣下系編劇界人才,tbb劇集題材、內容均每況愈下,理應立即聘用 閣下!

小詠  你只用了扮弱者 - 男方既觀點去睇野, 試下用另一角度睇下, 拍拖咋仲未嫁佢  發表於 11-7-8 13:59
sfll  你冷靜吓啦.  發表於 11-7-8 13:53

子爵府

畀面勳章

睇黎今日大家都要冷靜下,唔好甘躁,飲杯涼茶先啦

子爵府

回覆 tobyinlove 的帖子

sfll 你冷靜吓啦. 發表於 3 分鐘前

講緊tbb D劇唔掂炸,唔知幾冷靜!

sfll  咁你冇事就得啦.  發表於 11-7-8 14:07

大宅

我覺得就算楊思琦移情別戀,一腳踏兩船,大埋肚都好啦,男方都應該大方d有風度d,人地跟左佢成10年,分左手就比佢一家人鬧,我覺得呢家人好得人驚

感情嘅事,勉強唔黎,就算女仔講大話屈佢,咪硬食囉,男人就係要咁架啦

子爵府

畀面勳章

小詠 你只用了扮弱者 - 男方既觀點去睇野, 試下用另一角度睇下, 拍拖咋仲未嫁佢

就算拍拖都唔代表可以唔專一姐,又係觀點同角度問題.如果CK妹唔係爆一女侍兩男我都會撐CK妹,始終個男事業同外表同佢都有距離.但現在,我爭佢唔落lor,仲好鄙視佢,洗唔洗甘做呀佢??!!

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

拍拖咋, 咁即係男既都可以一路拍拖, 同居, 又繼續同其他女人上床, 好合理.

caramelpudding  呢D咪叫小3萬歲囉  發表於 11-7-8 16:14

首頁
34567...8

尾頁

跳至