夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

polly922:你正粗身大細,一定要保重身體,你不宜再去同果女人有衝突,保護自己身體和bb最重要,想當年20年前,我老豆又係包二奶.當時佢又係60歲,個女人30歲,是在我老豆間大陸廠做女工的,老豆不停的講大話,呃我家人,話有收數佬上門,叫全家人搬走,原來係叫個大陸婆來香港住,仲攞埋良民証同個大陸婆在香港注冊結婚,(因我媽是用古老方式同我老豆結婚,有擺酒,無注冊),個大陸婆仲生埋個女,唔到你唔同佢注冊,那年,我家真係全毀了,大家姐係爸爸的最愛,而家姐又很敬愛父親,家姐得了肺癆,細佬正會考,成績一落千丈,直至現在,雖然我父母已7.80歲,我爸爸已年老,佢話已同個女人分開多年,而我媽媽早月前發現有大腸癌,仍不接受,原諒我老豆,當我爸爸說要去醫院,要去探我媽媽,我媽媽都say no.媽媽仍要吃安眠藥,仍不肯釋懷,所以,不是你老豆一個人包二奶,是關係於二個家庭,加埋你自己係三個家庭,你要好好處理,要以你媽媽感覺,表態.決定為先,既然已被發現,大家心平氣和的坐下來,問你爸爸想點樣,若你容易動氣,請讓你老公約你爸爸說清楚,但若你爸爸不做任何表態.一味拖,或應酬你們,你也無計,保重.也請你弟弟看住你媽媽,保重

伯爵府

收集證據 同佢講5分開就告佢通姦
如果佢兇妳 妳就兇返佢 揚單野出黎睇下邊個死得快
誰也不懂誰

大宅

回覆:老豆包二奶,俾我捉到,我打左個女人一餐

搵區議員會快好多上到樓架~

個老豆咁樣對屋企人,真係好hurt, 樓主要保重身子呀

大宅

要小心身體,有乜行動都要同老公一齊做,唔好單獨行事。

你老豆都CRAZY,居然為左個女人咁對你,你唔好俾家用佢。趕佢走!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

u need to take care ! and get rest ! remember, if u happy , ur baby also ......vice verse

bty, hope your mum can be handle this time...........
best wish !

男爵府

樓主你仲問人啱唔啱?大住肚打人梗係唔啱啦,應該等bb出世,然後養好身子,跟住先再打過,仲要一腳伸佢埋牆,然後再大巴大巴煎埋去

心如飛絮  你講得好對!好,養好自己身子,再來過!  發表於 11-7-29 09:29

別墅

真係唔能夠接受你老豆既行為.
但都要顧及阿媽既感受同尊重佢既選擇.

男爵府

醒目開學勳章

你真係要小心身體呀, 你自己有左bb, 唔好因為個衰人而影響埋個bb呀, 有咩事, 等d 男人(你細佬同你老公)去搞啦.

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 POLLY922 的帖子

POLLY,

你咁既情況, 你最好同埋你媽媽搵議員幫手(當然要睇下個議員肯唔肯落力幫你), 然後你媽媽住址所屬既社署家庭服務中心搵社工尋求協助體恤安置, 但去到呢步有點難道, 因為你細佬有入息, 而且你父母未正式離婚, 現階段建議你心平氣和同父母傾下, 佢地想如何面對下一步, 才可以決定方向...

大宅

索性絕D,搵人跟佢,擰哂証據先講..

離婚之後,應該可以分佢身家呀...

阿媽跟你地一齊住,居住問題應該不大。呢D都係其次問題

最主要你阿媽想唔想走,想走既人,唔會有太多顧累。

唔想走既人,一萬個理由讓自己走不得。

大宅

好似我果 UNCLE 咁 ... 臨老入花叢, 拋妻棄仔女 (好左對仔女已經成年人有正職, 唔洗媽媽辛苦), 依家 uncle 現眼報 la, 70 幾歲人仲要幫二奶養埋 3 個仔, 仲要 3 個仔都唔同姓.

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

其實......呢d野,仔女冇得理,你而家最需要係安慰同睇緊d你媽咪,因為佢而家呢個時候好危險(一時諗唔通,會有機會做傻事,咁我地當然唔容許發生),所以,你而家要做嘅,自己保重身體同開解你媽咪。

首頁

尾頁

跳至