自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

侯爵府

以賓賓繁殖率計算,我估不出30~40年,佢哋人口會多過土生土長香港人,重成世界!? 真係越來越憎佢哋

珍珠宮

must go to the street and protest if the domestic helpers became hk residents

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔知大家知唔知,我以前菲姐話俾我聽,佢哋本土人唔敢夜晚出街,因為佢哋啲人,可以為咗小小錢就殺人,佢哋連着得光鮮啲都唔敢,枉論配戴首飾,我唔想將來香港都係咁。

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

離哂譜,打工打到要响到居留

子爵府

環保接龍勳章

搞錯呀

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章

我想問下…

居住香港連續 7 年 <-- d 賓賓每次 contract 完都返家鄉最少2星期,甘佢地仲算唔算「連續」呢?

禁止訪問

禁止訪問

大宅

回覆 DoReMi媽媽 的帖子

我睇野好簡單, 只要有任何方法化解香港危機, 我都會主張去做. 講真, 大陸成日都比美國鬧話唔尊重人權啦, 佢地都當耳邊風, 大陸真係會驚咩. 如果今次阿爺係想幫香港, 佢都話知你啦. 而家中國經濟甘強大, 好多國家都想依附中國, 政棍外星臭蟲算係咩姐?????? 諗起班政棍我真係好想請佢地吃米田共.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

KelS 發表於 11-8-8 15:08
我想問下…

居住香港連續 7 年 <-- d 賓賓每次 contract 完都返家鄉最少2星期,甘佢地仲算唔算「連續」呢?

外傭合唔合資格我唔知,但有賣港賊出賣緊港人利益,就係鐵一般事實,吳藹儀話外傭縱使勝訴,都要過入境處關卡,既然最終唔一定攞到居留權,點解多此一舉,用香港人嘅錢~公帑,去為一啲對香港不曾作出貢獻的外人爭取?去損害香港利益?就算入境處可以把關,但當中因哩次事件所牽涉而增加的行政費,又係香港巿民承擔,點解輸家一定係香港巿民?

WChan  仲要令到種族矛盾加劇, 原本佢地安安份份做家傭, 依家會覺得香港欠左佢.  發表於 11-8-8 16:28

象牙宮

BBTWIN 發表於 11-8-8 15:29
回覆 DoReMi媽媽 的帖子

我睇野好簡單, 只要有任何方法化解香港危機, 我都會主張去做. 講真, 大陸成日都比美國鬧話唔尊重人權啦, 佢地都當耳邊風, 大陸真係會驚咩. 如果今次阿爺係想幫香港, 佢都話知你啦. 而家中國經濟甘強大, 好多國家都想依附中國, 政棍外星臭蟲算係咩姐?????? 諗起班政棍我真係好想請佢地吃米田共.

本來無一物,係哩班政棍訟棍惹出嚟的禍。

子爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

點解貢多人..幫手捉d老鼠入米缸...知唔知后果有幾嚴重.....

大宅

如果821攪遊行, 今次我同老公都一定去. 我極度憎憎憎憎憎憎憎憎憎憎.........................................................死外星臭蟲. :;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp:

禁止發言

禁止發言

大宅

HY2007 發表於 11-8-8 15:44
唔止一拖三呀!

佢地既老公1人、父母2人、老爺奶奶2人、子女(4人計)、孫(最少16人)、塞(又最少64人)

我知唔應該笑, 但你寫得好好笑

大宅

Hate...........:;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp:
Daniel Cheng is my lovely boy.11/9/2005 is his brithdayWelcome to Daniel Cheng

男爵府

畀面勳章

They are coming!!!!!!

子爵府

我唔知你哋會唔會咁諗,就算呢單嘢hk人勝,我都只用埋呢個菲姐,就唔再用菲姐!823已經令人憤怒,之後又話要多收外傭保險,依家仲話比d賓賓入主hk?!雖然菲姐聰明過印姐,但佢哋亦古惑過印!雖然我家菲姐都做得唔錯,但我已經好討厭菲人嘞!我總唔信hk無咗佢哋會死!

LUON  讚成!  發表於 11-8-8 21:40

首頁
34567...8

尾頁

跳至