想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:pandafamily2008 的帖子

你或者叫你老公試下coq10吖,我老公做ivf時丁丁都唔合格型態得4%.當時ivf失敗了,我就叫佢一齊吃coq10食左3個月,本來打算放雪胎但放不成,點知下個cycle我地就自然bingo左,我覺得有幫助架!

侯爵府

引用:Quote:KarenKoo+發表於+12-1-4+15:36+Panda

原帖由 pandafamily2008 於 12-01-04 發表
Dr Ng都沒有直接答我著唔到床(醫學上可能都未搵到點解), 淨係叫我再試,

好彩QM係政府醫院, 否則, 我真係 ...
我始終都覺得要搞暖張床(子宮),先容易著床,但西醫冇呢樣野,所以真係要中西合壁。加油加油,你,毛豬,littlemss,karen就做2012代表啦,會好似我地上年,有我,bigsugar,eeyore同波兒咁熱鬧,我真係好想快d搞個gathering,大家開心下

侯爵府

引用:Quote:原帖由+songsongyeah+於+12-01-04+發

原帖由 pandafamily2008 於 12-01-04 發表
哎呀!好得意呀,我口水都流晒了。
唔駛流口水啦,好快就自己生兩個架喇,你得架!

侯爵府

引用:新人報到,+祝大家新一年事事順利!+心想事成

原帖由 KKM823 於 12-01-04 發表
新人報到, 祝大家新一年事事順利! 心想事成!

其實我要2013年1月先排到做IVF (係政府), 所以今年要 ...
13年代表,比心機,如果你唔係塞左,一定冇得自然懷孕,盡量今年都自己試下,可能有意外收獲

侯爵府

回覆:IVF + 2012年準媽媽作戰大聯盟,大家一齊打打氣 PART V

Bigsugar,eeyore,你地有冇入fb個孖b會?個邊d媽媽都好好傾架,入去傾下呀

男爵府

bbtam 發表於 12-1-4 17:06
你或者叫你老公試下coq10吖,我老公做ivf時丁丁都唔合格型態得4%.當時ivf失敗了,我就叫佢一齊吃coq10食左3 ...

都好喎.....
個响邊有得賣, 係咪要响外國訂 ?

男爵府

songsongyeah 發表於 12-1-4 17:56
我始終都覺得要搞暖張床(子宮),先容易著床,但西醫冇呢樣野,所以真係要中西合壁。加油加油,你,毛豬, ...

我都係咁諗, 正好littlemss講放胎之後, 可能要再做密小小針炙, 不過, 我之後可能開始返工, 到時唔知點就時間

呢個星期六C6第1次見Michelle, 睇下佢點講

2012既代表,,, 希望啦....
到時風爽大點點, 我都希望可以跟毛豬,littlemss同karen一齊大住肚出同抱你地幾個個BBs出來gathering....

波兒... 你點樣呀?? Dr Yu點講, 會不會是農曆年第1個龍B, 又上電視

侯爵府

引用:Quote:songsongyeah+發表於+12-1-4+17:56+

我都係咁諗, 正好littlemss講放胎之後, 可能要再做密小小針炙, 不過, 我之後可能開始返工, 到時唔知點就時 ...
男人做針灸都有用啦,至少我老公做左都好d,不過你身體真係好重要,盡量飲食戒下唔食得既野,早睡早起。快d出黎玩啦,等到頸都長

大宅

回覆:pandafamily2008 的帖子

係GNC有200mg有60粒,$7xx,兩公婆一齊食可以食一個月!

複式洋房

引用:係GNC有200mg有60粒,$7xx,兩公婆一齊食可

原帖由 bbtam 於 12-01-04 發表
係GNC有200mg有60粒,$7xx,兩公婆一齊食可以食一個月!
Bbtam,
你淨係食咗co Q10咋?仲有冇食或者做其他嘢輔助呢?唔該哂!
Panda,
若你是GNC會員,每月首星期有八折,你可以問問有冇朋友係會員。

複式洋房

引用:Quote:KarenKoo+發表於+12-1-4+15:36+Panda

Dr Ng都沒有直接答我著唔到床(醫學上可能都未搵到點解), 淨係叫我再試,

好彩QM係政府醫院, 否則, 我真係 ...
我係高齡人仕,政府唔收我呀!我在養和做的,2次IVF失敗,身心疲累加超級肉痛。

男爵府

KarenKoo 發表於 12-1-4 19:01
Bbtam,
你淨係食咗co Q10咋?仲有冇食或者做其他嘢輔助呢?唔該哂!
Panda,

我知會員有折, 我今日問個姐姐, 佢話入會費$60
嘩!!! GNC隻嚎皇丸好似話都有效喎, 而家先知有咁多野...

男爵府

KarenKoo 發表於 12-1-4 19:14
我係高齡人仕,政府唔收我呀!我在養和做的,2次IVF失敗,身心疲累加超級肉痛。

...

政府既私家應該收喎, 私家好似都收高齡, 但政府的私家得黎, 可能又會比外面私家平...
我都係肉痛, 我淨係可以support到做多次咋

侯爵府

引用:+本帖最後由+pandafamily2008+於+12-1-4+19

你地兩個咪就係做多一次就得囉,唔駛再做架喇,一次過生兩個,跟住收工!

複式洋房

引用:Quote:KarenKoo+發表於+12-1-4+19:01+Bbtam

我知會員有折, 我今日問個姐姐, 佢話入會費$60
嘩!!! GNC隻嚎皇丸好似話都有效喎, 而家先知有咁多野...
...
我老公11月尾開始食蠔皇+茄紅素,所以我哋係會員,剛剛買咗COq10(我係心急人),原價$769.90,折咗$615.90,比$60做會員都抵喎!

複式洋房

引用:Quote:songsongyeah+發表於+12-1-4+17:56+

我都係咁諗, 正好littlemss講放胎之後, 可能要再做密小小針炙, 不過, 我之後可能開始返工, 到時唔知點就時 ...
我c6好之前跟過我上去michelle到針過,點知當晚即刻病咗又發燒,從此他就不再去了。所以,唯有讓他吃維他命。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+pandafamily2008+於+12-01-04

原帖由 songsongyeah 於 12-01-04 發表
你地兩個咪就係做多一次就得囉,唔駛再做架喇,一次過生兩個,跟住收工!

...
係就好了!

大宅

回覆:KarenKoo 的帖子

我其實無嘢未做過架,中e針灸調理3年,人地話生仔中藥又煲過,量體溫3年,紅d綠d,食Dhea+coq10,排卵藥,IUI,IVF都做過,求神拜佛,仲有每月捐款去施棺,可能就係那不死的決心感動上天,所以你都唔好放棄呀!

男爵府

songsongyeah 發表於 12-1-4 19:42

...
我都講, 如果好似你生龍鳳, 正到暈,
一個好字, 肯定收工 !!!
本來, 以前C6想要2個, 而家佢都話一個都已經超開心... 攪咁多野...

複式洋房

引用:我其實無嘢未做過架,中e針灸調理3年,人地

原帖由 bbtam 於 12-01-04 發表
我其實無嘢未做過架,中e針灸調理3年,人地話生仔中藥又煲過,量體溫3年,紅d綠d,食Dhea+coq10,排卵藥,IU ...
嘩!看見你這種絕不放棄的精神同最終成功咗,好替你.....好替你歡喜快樂!

不過,我想再問你今次成功是否只吃了CoQ10?有冇同DHEA一同吃呢?你點解吃DHEA?有冇醫生同你驗住血咁食的呢?質和量有改善嗎?有冇咩副作用呢?對不起!我係個問題老年嚟架!

首頁

尾頁

跳至