婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:新抱?老婆?

男爵府

BK Milk勳章

講起姑奶,我D姑奶個個搬出去住,只係一星期回來食一次飯,仲要差不多開飯先到同唔會幫99住,99年紀越來越大,每次都改由老公同我去住,姑奶們不單唔會幫下個細佬,仲反而批評我地打掃間屋唔夠乾淨,頂......佢地都知6299係唔識得咩叫個人衛生架,去完廁所都係我或老公同佢地沖廁,人唔喺度住仲要呀之呀左,直頭當我兩公婆係工人咁,但又唔俾家用99WOR,仲要番黎又食又攞,有咩資格批評

男爵府

BK Milk勳章

打錯字,係煮飯先啱

大宅

引用:講起姑奶,我D姑奶個個搬出去住,只係一星

原帖由 VCMS 於 12-03-09 發表
講起姑奶,我D姑奶個個搬出去住,只係一星期回來食一次飯,仲要差不多開飯先到同唔會幫99住,99年紀越來越 ...
咁有無直接同佢地講or c6點睇

男爵府

BK Milk勳章

回覆 十一月 的帖子

有叫佢地唔好黎食飯,因為老公同我都唔想煮,佢地直頭當我地係工人,買d難搞嘅食材前唔會問下我地煮唔煮,係買左番黎叫我地點煮點煮咁,你話似唔似工人先?
之後老公都頂唔順叫佢地唔好黎咁密,連99都叫佢地唔好上咁多,最初還會兩星期上黎一次,但之後又係上得咁密,後來發生左d事,以後佢地都唔上黎,仲唱我地霸住間屋霸住99,你話我激唔激氣,我都係人地個女,我都知道乜野先叫真正的孝順,但我從來唔覺佢地係孝順99囉,一未叫99分分分,分咩?大家心照啦,依家我同老公落得清靜,而大伯同其中一個喺附近做野嘅姑奶都會同99飲茶,一個月一、二次咁
好多野都係自己知,雖然係兄弟姊妹,但我對住佢地十幾年,覺得佢地只係表面有親情,做戲咁做而已

大宅

新抱?老婆?

呢d人見都無謂,反正c6同99都唔想佢地黎,而家咪仲好,唔好理佢地講乜,把口係佢地好,做好無人講,反正稍有不順,就會話不是,唔好為呢種人激氣仲好。

伯爵府

chorkiu 發表於 12-3-9 13:34
唉!我姑奶都係唔做家務嫁!成日指意個細佬做!火都黎!好彩依家有工人!唉!咁樣一齊住好辛苦!
我老公都有個懶到出汁嘅家姐,家務唔做
都不特止,連涼都幾個月至沖一次.

大宅

引用:Quote:chorkiu 發表於 12-3-9 13:34 唉!我

原帖由 fattymama 於 12-03-09 發表
我老公都有個懶到出汁嘅家姐,家務唔做
都不特止,連涼都幾個月至沖一次.
唔係卦,幾個月都唔沖涼

伯爵府

十一月 發表於 12-3-9 23:40
唔係卦,幾個月都唔沖涼
珍珠都冇咁真.未止,連底褲都係幾個月先換.

VCMS  咁就要介紹下呢位極品黎識下,只不過佢PAT PAT 唔痕咩?  發表於 12-3-10 12:10

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

複式洋房

引用:睇左咁多post,其實做好新抱,自問我唔係,

原帖由 十一月 於 12-03-07 發表
睇左咁多post,其實做好新抱,自問我唔係,我都試過同佢地炒鑊,唔算大,但亦唔細,無要求c6幫口,亦唔駛佢 ...
認同,有時做女人真係好慘

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆:新抱?老婆?

我就一時時啦,睇下咩事law...有事小不忍則亂大謀,無謂贏左場交,輸左個家丫⋯不過搞到我bb就唔忍啦!:;pppp:

我是一隻喵

禁止訪問

引用:Quote:十一月+發表於+12-3-9+23:40+唔係卦

伯爵府

looklook_66 發表於 12-3-10 03:50
Crazy有冇發臭?咁佢返工出街點算
咩若無其事咁過日子囉,我老公就係最
嬲佢呢點,話佢連羞恥心都冇埋.
間屋一陣味,佢間房陣陣好似臭波鞋咁.

大宅

引用:Quote:原帖由 十一月 於 12-03-07 發表睇左

原帖由 Tabosharon 於 12-03-10 發表
認同,有時做女人真係好慘
每個人都會有自己一套,由其d老一輩,唔接受他人意見,就算個仔講都未必聽,何況新抱。

大宅

引用:我就一時時啦,睇下咩事law...有事小不忍則

原帖由 siumeow 於 12-03-10 發表
我就一時時啦,睇下咩事law...有事小不忍則亂大謀,無謂贏左場交,輸左個家丫⋯不過搞到我bb就唔忍啦!:;pp ...
咁講道理,你唔認同可以駁我,但佢地堅過份,好似買bb車,我唔係唔想買,把風扇真係危險,講左,佢叫我地買把新風扇返黎,佢仲有兩個仔同住,咁我覺得無理由,咪唔買bb車,阿叔仔寧願買bb車都唔換風扇,咁佢代表咩,一佢幫佢阿媽,二比下馬威我地兩公婆,我話你買,我就掉,全場dead air,佢地知我講得出做得到,重有佢地唔識尊重人,試過係我面前叫我老公做 X頭,你地諗下個X,係乜啦,不過當時我有出聲,佢地無再咁叫我老公。

男爵府

BK Milk勳章

回覆 十一月 的帖子

依家真係好清靜,唔洗個個星期都煮十幾人飯,得閒同個女去街行山去宿營過家庭生活,呢D日子一生唔會有好多年,個女大左就有佢嘅世界,所以我會好珍惜同阿女、老公一齊嘅時間,其他人係生係C我唔理LU,話之理 :;pppp:

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

十一月 發表於 12-3-10 11:25
咁講道理,你唔認同可以駁我,但佢地堅過份,好似買bb車,我唔係唔想買,把風扇真係危險,講左,佢叫我地買 ...
咁你男家D人咪覺得你好惡囉,我老公果邊d人依家唔敢再野我架啦,我好同意即使一家人都要互相尊重,點解我老公會咁企我果邊,因為佢d阿哥都無當過佢係兄弟,舉個事件~舊年老公個舅父抱孫(仲要係第一個),咁我地好少出去99度有好多野都唔知,原來老公屋企人個個都去睇左bb,係我地2公婆唔知囉,我地係聽到佢2個阿哥講野先知,咁我老公即刻問佢地,佢地居言扮聽唔到,果刻我睇到我老公個樣係勁無奈。

禁止訪問

引用:其實真係好多姑奶好衰!自私到死,又懶!我

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+siumeow+於+12-03-10+發表我

原帖由 十一月 於 12-03-10 發表
咁講道理,你唔認同可以駁我,但佢地堅過份,好似買bb車,我唔係唔想買,把風扇真係危險,講左,佢叫我地買 ...
唔係唔認同你,我只係想話,為左婆媳關係嘈而令老公難做,影響夫妻關係的話,真係好唔值得。
愛情唔係咁易修補架!夫妻恩愛,bb更幸福。
不過俾人踩到上心口果d, 就緊係唔同佢忍啦!所以反抗之前,真係諗清諗楚呀!

其實我都係駁咀新抱

所以之前影響左夫妻關係
後來努力煮愛心餐同靚湯,關係好返

我是一隻喵

首頁

尾頁

跳至