自由講場

跳至

首頁
34567...47

尾頁

禁止發言

禁止發言

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

犯賤.....
衰格.....

個地鐵職員真係慘...............

sorry, 應該以企個standard, 唔係公務員真係慘.............

大宅

回覆:見到幾個不滿地鐵加價既帖,我又要發表下!

唉!我啱啱先溫完工務員嗰post, 宜家又黎,無心工作呀

我想生三個    發表於 12-6-18 14:18

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

見到幾個不滿地鐵加價既帖,我又要發表下!

無嘢好講
純粹呃分
幫港鐵實蕉不值

唔好點評我,電話睇唔到點評

象牙宮

2024年龍年勳章

小天晴 發表於 12-6-18 14:16
唉!我啱啱先溫完工務員嗰post, 宜家又黎,無心工作呀
x 2

追 post 追到索氣

禁止發言

伯爵府

引用:Quote:原帖由+我想生三個+於+12-06-18+發表

原帖由 alicealice313 於 12-06-18 發表
這個帖笑死我,殊不知有些人本來對公務員沒特別意見,兩帖一起看過後應該多了些因樓主而開始對公務員反感的人,真是幫了倒忙

lok1503    發表於 12-6-19 16:59
這世界唯一不變的就是變

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我啱啱喺地鐵網頁搵到嘅 :

“小童”(child)指3歲或以上,惟未滿12歲之人士;所有身高95厘米或以上之乘客將被視作3歲或以上者論;

咁如果個小朋友夠三歲或以上,但係佢身高未過 95厘米,都係要買票架啦

有無人可以話我聽,點解地鐵職員唔可以問小朋友幾多歲喎,我真係想知噃

Gee!  因為佢認為人地應該用肉眼就可以睇得出95CM 係幾多.........................  發表於 12-6-18 14:36

禁止發言

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

birdy09 發表於 12-6-18 13:09
哦 .............................. 難怪依家服 d 務性行業難做啦

同意...
問又俾人鬧...唔問又俾人話...

禁止發言

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

HY2007 發表於 12-6-18 11:43
上星期我帶住2歲85cm高既侄仔入閘,竟然被食蕉攔住,我︰小朋友幾多歲?

85cm都要買飛?
冇病下化?
咁緊張,果幾蚊係咪佢袋?
我即刻罵佢,你快d睇眼科啦!

大公司真係勁cheap!

HY2007 如果佢冇做錯,我做乜要罵? 發表於 30 秒前

咁你都識打人地係下你小朋友幾大暏, 你又鬧佢?

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

禁止發言

禁止發言

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我想生三個 發表於 12-6-18 14:36
佢開口問你梗係佢唔對,我支持你....

問咩問,幫你打鑊佢....
阿三 ................ 你幾時間變得咁暴力架

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

JunichiOkada 發表於 12-6-18 13:48
唉~~
D人都唔化既=>(我指各位回POST 既姊妹)
你地係唔係想==>

後果會點嫁???

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

HY2007 發表於 12-6-18 14:31
打橫黎講!
家陣我無端端捉住佢罵?
佢唔開口問我,我點會罵佢?

嘩~~~ 問你就要比你鬧啦 你真係好arm喎

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

首頁