自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

子爵府

司機真係唔好彩,我跌咗$2,我諗我都唔知..$2又唔係多

侯爵府

hashtag影視迷勳章

既然咁有正義感
為何樓主自己唔拎去差館呢?
射左個波比司機後仲話人唔岩
雖則 2 蚊係錢﹐但如果用呢 2 蚊製造及放大麻煩﹐真係多得你唔少

別墅

司機叔叔給你害慘了

大宅

引用:Quote:原帖由+papa2011+於+12-07-10+發表正

原帖由 幸福小師奶 於 12-07-10 發表
多謝你意見……我岩岩打左去九巴留言了……等覆

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:小荻媽咪 的帖子

嘩!為左果兩蚊(仲要唔係自己袋)分分鐘無左份獎金。真係多得樓主唔少

別墅

回覆:巴士執錢

佢怕你放蛇呀,為兩蚊冇份工

子爵府

畀面勳章

tabo0890 發表於 12-7-10 17:19
我諗樓主唔係有心攪事既...

只係個人問題...性格上比較固執同有原則左少少o者

好多謝你既意見, 充心的...你看事看得很清...我都忍唔住要覆多一次...
我認我個人原則性係比較強, 呢樣野可能唔係幾好, 無錯我上得黎問, 我真係想知道事實應該係點做...
果一刻係我大意, 我無諗到可以捐左佢或者可以拎去差館...
我唔係有心搞事, 只係個銀"噹"一聲掉到個箱時我先覺得有D問題, 我唔敢話佢錯...我亦希望呢個係正確做法...只係我自己唔識而已...
如果做法係唔岩, 咁我有呢度既記錄, 可以同返巴士公司講, 等公司有返正確既指引, 可能未必係司機唔識做, 而係巴士公司冇清晰指引給員工呢?
我唔係諗住搞事, 亦都冇諗過想司機冇左獎金同份工...
係度話我有心搞事, 得閒冇野做, 搵乜痾果D人, 咁佢地又係唔係搵咩痾呢? 鬧完人但冇比過意見, 算是搞事嗎? 傷害到我但自己沒有益處, 又是為什麼?
我接受各人既善意既意見, 下次細錢銀碼就拎去捐左佢, 大銀碼就拎去差館...咁樣就唔會麻煩到人...
討論區無論係比人討論, 什麼人什麼話佢地都可以講...但最好唔係大家和平地討論嗎?
如個要惡言, 就算未去到人身攻擊, 其出發點都不好....
補充既係, 巴士CS打電話來時, 我唔得閒聽, 所以巴士司機係唔會有事, 因為我未講...所以關心司機既, 可以安心.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

真係咩人都有

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

meko~ 發表於 12-7-10 14:30
係樓主做法錯,正宗係樓主拎$2去警署

...唔知拎住$2去警署會唔會俾警察暗暗地鬧呢???

公爵府

媽咪面 發表於 12-7-10 15:51
我覺得為左兩蚊,特登send email去問,人地每日大把野做,要覆你兩蚊個email,佢可能要用上一頭半個鐘答, ...

AGREE....起初我都以為呢個係膠POST

象牙宮

$2

伯爵府

其實你又有無諗過,你嘅所謂執著,出發點亦都有問題,個司機寧願俾你言語上人身攻擊,都唔想無啦啦為左兩蚊雞搞到寫花個report!

你要尋求真相不是問題,但影響到其他人就根本有問題,希望你不要供出司機個名同車牌,純粹好奇問下就算!
個司機又唔係私吞兩蚊,不過就算佢話會交俾公司處理,你都會打去巴士公司追問兩蚊個去向囉!所以個司機橫又死,掂又係死!
世界難撈!
芭芭拉

公爵府

其實如果真係想知做法岩唔岩既話...
點解要公開車牌號碼、時間等等資料呢????

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

幸福小師奶 發表於 12-7-10 19:56
好多謝你既意見, 充心的...你看事看得很清...我都忍唔住要覆多一次...
我認我個人原則性係比較強, 呢樣野 ...
唔好客氣{:1_1:}講真..第一眼粗略去睇你個post時..真係幾錯愕架~ :lol
不過睇埋落去.....跟住睇多次..字裡行間睇得出你係正常人...

亦唔係偏激到只求真相..不理他人(司機)死活既"投訢者":D

知道你只係單純去諗o岩定唔o岩...

有時上討論區就係咁....要睇多兩次細心咀嚼下

因為文字上人人表達同理解都可能有出入.....真係好易誤會人同比人誤會...

不過我玩左forum咁多年...都提醒自己要記住網上禮儀....唔可以因為唔識人...唔見面

就講d唔負責任既野....笑左/鬧左先算....

唔緊要啦~~ 網上世界始終有好有唔好~ 令人又愛又恨~

BK都算係乾淨善良既平台~ 唔好因為今次咁小事而令你怕左同人討論呀~

大宅

引用:kmb:+MM3206+time:13:33+departure+fm+mei+

原帖由 幸福小師奶 於 12-07-10 發表
kmb: MM3206 time:13:33 departure fm mei foo…我係巴士執到個兩蚊比司機,不過司機將其掉進平時付錢那個 ...
有咩問題呀

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+papa2011+於+12-07-10+發表正

男爵府

其實樓主不是故意搞事,我明白你係一d原則強的人~有時候有原則係好,但係過於執著不是好事~不過希望司機無事~

子爵府

畀面勳章

tabo0890 發表於 12-7-10 20:29
唔好客氣講真..第一眼粗略去睇你個post時..真係幾錯愕架~
不過睇埋落去.....跟住睇多次..字裡 ...

多謝你呀, 如果多D人好似你咁就好...
我以後會小心D 用詞, 唔好咁易比人誤會...
亦唔會因為惡言而唔開心...我亦都會學你一樣, 多D提醒自己要記住網上禮儀

大宅

首頁
34567...8

尾頁

跳至