婦女醫護

跳至

首頁
34567...20

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章

真係幾煩喎....
你係咪睇婦科醫生架?定普通西醫呀?睇婦科好D喎?!!!!

男爵府

回覆 plumtree 的帖子

全部睇過晒, 包括: 中醫, 普通西醫, 婦科醫生, 政府同私家都有...=.=

男爵府

回覆 maywon 的帖子

我買左嚟試啦, 飲左同洗左幾日, 冇之前咁痕(雖然仲係痕, 不過舒服好多了^^)

請問你問左朋友, 佢飲左幾耐先好未呀? 同埋請問係可以完全好番?? 唔再翻發的嗎??

感謝! ^^~

侯爵府

2018復活節勳章

回覆 kittymi 的帖子

真係有d棘手喎?!!!
但你睇過幾多個婦科先?
一個唔掂就要轉,轉第二第三第四個...囉...我都轉左4~5個架...雖然最後都唔係百份百醫好左...但佢算係頂到最耐先發...囉...

男爵府

我都睇過4個婦科醫生, 有私家, 有政府, 不過佢地全部應為陰道炎/念珠菌係小case, 全部比抗生素同塞藥就打發我走...

因為私家婦科醫生接生bb都有排接啦, 仲邊有心機睇我呢d問題><..

政府醫院就叫我半年後先去覆診, 你話有咩用= =?

我都睇過私家醫院婦科門診, 個女西醫一嚟就叫我上床check, 完全冇比時間我講亦都冇問我病歷>''<
勁趕時間咁=''=, 完全唔尊重同關心病人...

所以其實我睇西醫睇到死晒心, 勁灰心=.=

侯爵府

2018復活節勳章

唉...講起我仲慘過你呀.
有次我睇極都唔好,無個攪得掂,咪又走番去搵個以前有睇開嘅女老西醫睇囉...
點知佢二話不說就話我...唔止有念珠菌..仲有椰菜花...
即刻就捉我..上病床做...手朮...
用...一支好似辣雞嘅物體...燒落我下面....我痛到仆街呀....攪左十幾廿分鐘,...之後收左我千幾蚊.下面被佢燒完,何包又比佢劏左一大筆.干晒塘至走得.果次無唸住會咁發生,得我一條友...好孤單..痛苦呀.
起初我都信以為真.我地一般人點識分辨堅定流啫.(我當時嘅男友又的確係沙沙滾之人)
後來,我去另一個醫生度睇念珠兼且做婦檢,...
個醫生話....我唔係椰菜花...我根本無事.係念珠...佢仲教我點分辨.
因為大家都係行家,佢唔想講咁多,只係輕輕帶過,一味話我無事.
話肯定我唔係椰菜花,無果d特癥.叫我自己要學識分.
你話死唔死.
無良醫生多的是.唸起都苦不堪言.d醫生為左賺錢咩都夠膽死.
你要唔要試吓我個醫生呀.我而家都係搵佢做婦檢.佢係女西醫,係老醫生,好有經驗,我估佢以前接生唔少.佢無儀器,只係做簡單檢查.佢靠對手摸就已經知我有無事...我因為無野做,所以都唔想花太多錢去照咩野超聲波,佢摸完禁完話無需要唔駛照,我就唔照囉.有需要佢先叫我去照.但柏氏抹片就有得做.不過,講到底,念珠呢家野係體質問題,所以無一勞永逸唔發.所以,成日話黎開就成日黎搵你就係咁解.你之後要再搵中醫自己tune番好體質架.

男爵府

吓, 你個醫生咁賤格, 咁變態o既mouth:
我睇左咁多西醫真係搵唔到個有醫德, 所謂醫者父母心既醫生><

所以, 我都諗住睇中醫調理下, 不過中醫我都睇過7-8個, 個個講既野都有d唔同, 攪到我都唔知邊個啱@@
有d話我唔夠血, 有d話我脾胃虛, 有d話我唔夠氣......有d中醫開d藥攪到我係咁肚屙><一日8-9次, 有d就食到我成口痱滋...

唉! 唔知幾時先搵到個啱我既中醫><可以幫到我.

大宅

請問可唔可以PM埋個醫生既聯絡比我呀? 謝謝!

禁止發言

男爵府

好的,謝謝!

大宅

回覆 py_yeung 的帖子

Pls pm me. Thx.

py_yeung  pm 咗!  發表於 12-9-1 15:17

別墅

回覆:maywon 的帖子

Where can I order the grapefruit extract? Thanks!

世上没有没奶的妈~~

大宅

回覆 回覆:kawaii_bobo的帖子

啱啱又翻發, 即刻去睇醫生! 對上一次係舊年1月,有成年半冇事,算係咁。 以前試過個個月都有事。 之後注意飲食,多運動,係改善左。今次翻發,應該係近期天氣悶熱,著得多緊身褲同夜訓有關。

男爵府

回覆 kawaii_bobo 的帖子

你看第45格有link

別墅

回覆:醫唔好既陰道炎/念珠菌><

Is it better to buy the tablet or use the liquid? If tablet should I buy the 125mg or 250mg? Btw I\'m currently breastfeeding, is it still safe to use? Thanks

世上没有没奶的妈~~

別墅

回覆:YYQQ 的帖子

Could you please pm details to me? Many thx!!

世上没有没奶的妈~~

別墅

Other than sweet stuff what else do I need to cut out my diet? Thx

世上没有没奶的妈~~

禁止發言

別墅

Thx!

世上没有没奶的妈~~

禁止發言

首頁
34567...20

尾頁

跳至