美容扮靚

跳至

首頁
34567...10

尾頁

伯爵府

回覆 sandwich 的帖子

你果隻粉係溝好哂?定係分開7樣自己加?如果用乳酪會杰身啲~
用水+蜜糖的話, 禁要加多啲粉先得~又或加水時, 遂d加, 慢慢搞勻佢, 加到杰就停~
我都想影比你睇, 但前晚敷時唔見你個post, 今晚去脫面毛,
我怕會紅同起粒粒, 要敷保濕面膜~
我諗可能明晚或後晚先敷到呢個mask~

侯爵府

引用:回覆+sandwich+的帖子你果隻粉係溝好哂?

原帖由 Kofepinga 於 12-08-29 發表

thx,我果隻係溝好晒的,我先加蜜糖,再慢慢加水,但都係整到論論盡盡

伯爵府

禁每次用幾湯匙?我係7樣, 每樣1茶匙, 珍珠粉就落半茶匙左右, 加埋都成2湯匙粉~
再加2湯匙乳酪, 就剛剛好~
如果你用蜜糖+水, 要用多dd蜜糖, 少啲水就無禁稀~

伯爵府

回覆:七子白中藥面膜分享~

就用哂,要入貨。有興趣pm我一齊啦~

伯爵府

回覆:sandwich 的帖子

我就搞到禁上面20分鐘~
乳酪要逐少加,搞下佢~
直到好似糊仔禁

男爵府

回覆 Kofepinga 的帖子

琴日用完老公話我白左,我只用小小蘆薈gel加水喉水,膚左5分鐘感覺係涼的,唔似得其他jm靚媽話熱熱地,會唔會我D藥粉有問題但藥房是相熟的,仲有我開左水,D粉好似鴨x綠色的

伯爵府

回覆 angellam68 的帖子

有效果都正啦

但見啲人話用蒸餾水好過水喉水~
想問你買既藥粉成份有咩架?

男爵府

有白芷,白術,白蒺藜,白芍,白芨,白僵蠺,白茯苓

大宅

I buy this in taobo i will try it tmr

男爵府

如果係中蘗鋪叫佢磨, 大約會要幾錢呀?
我見YAHOO大約係80元10包....一包一次份量....

伯爵府

angellam68 發表於 12-9-12 17:30

有白芷,白術,白蒺藜,白芍,白芨,白僵蠺,白茯苓

有啲唔同~我係用白術、白芷、白芨、白蘞、白茯苓、白芍、珍珠粉~
你覺得去印方面OK嗎?可能我落左珍珠粉,去印去得好快~同埋第二日白淨啲~

伯爵府

回覆 Kristyssy 的帖子

期待你分享~

伯爵府

lovefreecarman 發表於 12-9-13 13:04
如果係中蘗鋪叫佢磨, 大約會要幾錢呀?
我見YAHOO大約係80元10包....一包一次份量....
...
未知呀~過幾日先去買。其實叫佢磨唔去買現成既粉,係怕佢啲藥材唔靚~
價錢又差唔多~睇住佢磨好啲

男爵府

我就係覺得現成果D好似有保障D...
等我又返樓下問下肯唔肯幫我磨先....

6月去完韓國曬到黑晒, 我12月要做姊妹...要加快美白先得喇~

伯爵府

回覆:lovefreecarman 的帖子

嘩。呢個面膜一定幫到你呀~
另外,煲薏米檸檬水飲下,都可美白架

男爵府

Kofepinga 發表於 12-8-27 19:35
報料~百佳 $19.9 475ml 12/9到期。
抵嗎???
但呢間無哂細杯原味,唯有買左禁大杯,可能到期前都未用得哂 ...

我都係買呢隻, 真係好難用得晒, 我諗住過期都照用, 唔知會唔會有問題呢

男爵府

我用咗幾次, 覺得係面白咗, 但唔知咩原因, 每次full完, 洗面, 再搽番平時用ge面霜, 就會覺得d皮膚好似受唔到咁, 有少少"啦"ge感覺, 其實係唔係塊面白咗ge同時, 皮膚會敏感咗呢? 大家會唔會有類似ge感覺?

伯爵府

回覆:salau 的帖子

我都正有此意
我用前聞一聞,未變就照用,癈事浪費啦

伯爵府

回覆 salau 的帖子

想問一下敷左幾耐? 以我經驗20分鐘就夠. 敷到乾哂先洗, 塊面就會好乾好乾.
如果未到20分鐘乾哂, 我就噴啲水上面度, 保持返濕濕地~
敷完搽返保濕野會"那"應該係美白野係會令到皮膚比較乾啲。我有時都覺架~但搽保濕就好吸收。
所以美白同保濕面膜要隔住做.

伯爵府

剛睇到少少資料,分享一下
白蔹
功效:美白、治療面部雀斑、清熱祛風
白茯苓
功效:美白、除痘、治療痤瘡、清熱利濕
白朮
功效:美白、除痘、消斑、清熱燥濕、殺蟎、治療皮膚癣症
白芍
功效:特效美白皮膚、消除皮膚斑點,有效消除皮膚瘡痘
白附子粉
美白、淡化斑點
珍珠粉
功效:珍珠粉是自古流傳至今的美白聖品,無論内服或是外敷都是美白的首選
白芷
功效:美白、治療面部色斑、祛風潤膚。
白芨
功效:消除臉上痤瘡般下的痕跡,讓肌膚光滑無痕

首頁
34567...10

尾頁

跳至