跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 Lokyi709 的帖子

唔係第一round 收左, 就唔會有第二round比你
, 無第二round就自然唔會有第三round啦....
我又唔太了解嗱..係唔係咁...???

複式洋房

引用:回覆+Lokyi709+的帖子 哥哥讀邊間呀..??++

原帖由 adakitty 於 12-09-20 發表

哥哥讀邊間呀..?? 仲咩唔一齊呀..今年元朗D 小學爭到七彩..你都搏呀.?
哥哥讀鐘聲,比較多功課,其實哥哥都ok,但妹妹應該受吾到呢套傳統教學,而且我見南元小升中派位ok, 所以諗下有冇機會,不過我都會照報鐘聲先,睇下到下年統一派位後叩門仲有冇得見囉

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

如果係叩門既...都可以試下...有分唔好搏啦..
除非你有心理準備會比派左去天水圍..你知啦..天水圍其實好大....
同出九龍冇咩分別..

南元小都係官校..官校唔係傳統教學咩??

別墅

天天咁多人選,大家又點睇天水圍官立小學呢?請比些意見吖!

男爵府

回覆 sheung1126 的帖子

我仔都是誇區去屯門讀左4年幼稚園,上午dad送返學, 下午嫲嫲接返去嫲嫲家, 我地收工再去接回家, 真係好累呀. 現在小學轉返來元朗, 我可以日日送仔仔返學, 非常開心.

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yu-ma 發表於 12-9-24 09:29
回覆 sheung1126 的帖子

我仔都是誇區去屯門讀左4年幼稚園,上午dad送返學, 下午嫲嫲接返去嫲嫲家, 我地收 ...

我之前有返工就DAD送返學,佢或我家姐接放學
因要6點前接我又放6點,所以從來冇咩機會接返學放學
係學校旅行,家長會我先請假去
而家我冇做野就會去接放學,但係嗰個時間好多人搭車好迫好辛苦
所以希望小學可以近D,大家都舒服晒

首頁

尾頁

跳至