時政擂台

跳至

首頁
34567...28

尾頁

大宅

wilsoncc 發表於 12-9-9 15:01
本不想說你,難到每天去爭取平反六四,釋放民運人士就能解決這些問題,再說在香港經濟最差時中央支持香港的 ...
本不想覆你, 再講一次

我只關心3個問題

1. 3000萬自由行大軍
2. 新界東北發展B6殖民雙非城
3. 洗腦國民教育

平反六四,釋放民運人士關我鬼事, 香港都未有民主, 我點幫大陸爭取?

用戶要求終止服務

回覆 大力大力 的帖子

我都差D投咗比佢地,但最後比咗獨立人士!勞生同阿白小姐.

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

heichunmum 發表於 12-9-9 14:22
新加玻是放棄了部分自由,換來同香港齊名,有得有失,有捨才有得

香港而家正正係雙失,地位比人超前之餘社會民生又停滯不前! 呢啲要多謝香港有人支持雙非、贊成外傭居港權、一份阿婆都識搞既環評報告、多謝5區公投、遊輪碼頭資詢再資詢、起公屋唔準起係我隔離、仲有成日都要話搞全民退休保障既政黨,辛苦晒!

公爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:heichunmum+發表於+12-9-9+14:22+新

原帖由 alicemic 於 12-09-09 發表
香港而家正正係雙失,地位比人超前之餘社會民生又停滯不前! 呢啲要多謝香港有人支持雙非、贊成外傭居港權 ...

水晶宮

引用:Quote:原帖由+sandylaw+於+12-09-09+發表其

原帖由 wilsoncc 於 12-09-09 發表
講真經濟民生問題解決,你天天去吵民主,我也支持,但現在一班泛民政客除了吵,反對而反對,沒一件有建設性 ...
咁泛民反對左咩有利民生的政策呢?最低工資泛民都是支持的,可否解釋他們為反對而反對甚麼?(我是真心請教的)

別墅

alicemic 發表於 12-9-9 15:08
香港而家正正係雙失,地位比人超前之餘社會民生又停滯不前! 呢啲要多謝香港有人支持雙非、贊成外傭居港權 ...

男爵府

引用:以前每次都投給泛民+,+今年真係頂不到了,+

原帖由 大力大力 於 12-09-09 發表
以前每次都投給泛民 , 今年真係頂不到了, 佢地日日嘈, 總之咩都反對 ~~
...
由區議會到立法會,我從未投過比民建聯

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

filicity 發表於 12-9-9 15:07
回覆 大力大力 的帖子

我都差D投咗比佢地,但最後比咗獨立人士!勞生同阿白小姐. ...

之前都想投比白姐姐,不過佢個軍師係任亮憲,而任先生又係黃先生既"愛將",即係變相投比人民力量,如果白姐姐唔係痴咗過去就好喇!

珍珠宮

回覆:平生笫一次投票給 民建聯 ~~

以前我只會自己選合適的人投,好少理人哋投乜。不過,今次後我平生第一次叫人唔好投民賤聯。
雖然工作上有好多國內客戶,但不會為人民幣折腰。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

babyvince 發表於 12-9-9 15:02
大力兄,我不會投民建聯,但更不投公民、泛民! 我同意你講香港已停滯了十幾年,2千年初我經常返國內大城市或到新加坡公幹還覺得香港人好有優勢,10年不夠幾近冇曬,我唔想再要一個傾10年都傾唔掂一個項目出來的立法會。

我成日外出就知, 新加坡十年前得隻獅子頭係岸, 但今日佢地有個美麗的城市 ~~

好命婆  其實會唔會你睇佢好;佢睇你好咋!  發表於 12-9-10 12:15
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

用戶要求終止服務

回覆 alicemic 的帖子

我估白姐姐唔會咁聽阿任生講,因為老人家都幾固執.

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

kengi269 發表於 12-9-9 15:11
由區議會到立法會,我從未投過比民建聯

之前一樣, 今年才改變 ~~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

複式洋房

引用:Quote:原帖由+wilsoncc+於+12-09-09+發表講

原帖由 sandylaw 於 12-09-09 發表
咁泛民反對左咩有利民生的政策呢?最低工資泛民都是支持的,可否解釋他們為反對而反對甚麼?(我是真心請教 ...
最低工資害了很多低收入人士失去工作你又有沒有想過,一碗河粉由18上到28,最低工資佔主要因素,你問問大家最低工資受益的多還是受害的多,現在香港的物價升了多少,所謂工資能補貼到嗎

大宅

以家香港被政治氣氛包圍,經濟停滯不前, 呢幾年咩都無做到,咩都嘈, 做為香港人好擔心咁樣環境呀,
前景一片灰暗, 只因為好多人安逸生活過的太耐, 唔珍惜, 當社會好似中國的文革時代或者前幾年的陳水扁時代, 香港會變成點樣呢?我們的下一代會係點樣呢?

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

引用:大力兄,我不會投民建聯,但更不投公民、泛

原帖由 babyvince 於 12-09-09 發表
大力兄,我不會投民建聯,但更不投公民、泛民! 我同意你講香港已停滯了十幾年,2千年初我經常返國內大城市 ...
我仲未投票,唔知投比邊個好,但我都唔想再見到咁多太激既行為,冇選擇下可能會投比民建聯

翡翠宮

filicity 發表於 12-9-9 15:15
回覆 alicemic 的帖子

我估白姐姐唔會咁聽阿任生講,因為老人家都幾固執.

其實我幾鍾意白姐姐,話晒一把年紀都仲咁有心,當初知道佢參選我同C6都想投佢,不過我唔敢博,事關上次選舉我親眼見到黃郁民帶任亮憲去洗樓同去商場拉票

大宅

回覆:平生笫一次投票給 民建聯 ~~

每人有佢投票自由,但我絕對唔會投民建聯!

Batgirl    發表於 12-9-9 17:47
GG9190    發表於 12-9-9 16:14

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

aachan2250 發表於 12-9-9 15:18
以家香港被政治氣氛包圍,經濟停滯不前, 呢幾年咩都無做到,咩都嘈, 做為香港人好擔心咁樣環境呀,
前景一片灰 ...

陳水扁不是一人一票選出的嗎 ???

@.@!!!  人民可要佢下台. 接受法律審判. 香港可以嗎???  發表於 12-9-11 10:05

買基金真係好傷

別墅

aachan2250 發表於 12-9-9 15:18
前景一片灰 ...
大陸以前乜都政治宜家乜都人民幣
香港以前乜都錢錢錢
宜家乜都係政治

翡翠宮

WChan 發表於 12-9-9 15:19
我仲未投票,唔知投比邊個好,但我都唔想再見到咁多太激既行為,冇選擇下可能會投比民建聯

...

我62叫我投民建聯,但其實我麻麻地舉手派,而99就因為憎CY唔想投佢哋,我就最憎泛民,剔除晒一定唔揀果啲原來無乜得揀

首頁
34567...28

尾頁

跳至