親子旅遊

跳至

首頁
34567...18

尾頁

大宅

happy-kid 發表於 12-10-6 11:56
請問以下地方點去:

1)津津海南雞飯
以我住間酒店黎講:
1) 行過去津津約五分鐘
2) Sentosa Merlion 係正 USS 隔離,我住間酒店有免費車去 USS
3) No Sign Board 係 Vico City 有分店,我係 Sentosa Merlion 坐 Angry Bird Cable Car 去 Vivo City
4) 我從酒店行去 Merlion Park 約 15 分鐘
5) 我係Merlion Park 坐地鐵 Sands,兩個站。
6) 黃亞細係 Sands 有分店

所以我選 Carlton Hotel住。

大宅

annayee 發表於 12-10-6 12:20
請問由星加坡怎去Lego land? 係咪要再過關架?Many thanks!

可以有唔同方法,我就係 WTS 買 package,直通車由Singapore Flyer直到Legoland連入場費 SGD60 一位,三歲以下免費。無錯係要落車過關,好似你搭過境巴士返大陸,情況一樣。

男爵府

回覆:更新: 新加玻,馬拉主題樂園遊 (USS, Legoland) 已更新短片

多謝分享!請問legoland 的小孩駕車遊戲幾髙可自己駕駛?謝

男爵府

個video 好正精彩原本對星加坡印象麻麻, 又貴, 依家都要考慮下添, 當地旅遊局應該要揾樓主你幫下手做 promote!

子爵府

syling 發表於 12-10-6 14:16
以我住間酒店黎講:
1) 行過去津津約五分鐘
2) Sentosa Merlion 係正 USS 隔離,我住間酒店有免費車去 USS
謝謝. Sands係一個地鐵站名?

大宅

引用:Quote:annayee+發表於+12-10-6+12:20+請問

原帖由 syling 於 12-10-06 發表
可以有唔同方法,我就係 WTS 買 package,直通車由Singapore Flyer直到Legoland連入場費 USD60 一位,三歲 ...
請問是否搭直通車到馬來西亞,跟住下車,做過關手續,然上車直去legoLand呢?係咪出示特區戶照就得架啦?咁回程時係咪係約定時間,搭返果架直通車回到星架坡呢?不好意思,咁多問題!Many thanks!

你們應該一無掛慮;要在禱告中把你們所需要的告訴上帝, 用感謝的心祈求。上帝所賜那超越人所能理解的平安, 會藉著基督耶穌,保守你們的心懷意念。(腓立比書4:6-7)

禁止訪問

大宅

Kim08 發表於 12-10-6 15:02
多謝分享!請問legoland 的小孩駕車遊戲幾髙可自己駕駛?謝
入面有兩個開車遊戲,一個比大仔玩,身高要120cm。另一個比細仔,三歲或以上,不論身高,我個仔未夠三歲,但我地同佢講話夠,然後佢又見我個仔玩得幾好(係香港玩開),所以無理,最後我個仔encore左5次!

大宅

Ksyy1018 發表於 12-10-6 15:16
個video 好正精彩原本對星加坡印象麻麻, 又貴, 依家都要考慮下添, 當地旅遊局應該要揾樓主 ...
老實講,我都唔鐘意呢個地方,除左出差根本唔想去,唔係Legoland我都唔考慮。最後都算ok。至於條片。。。嘻嘻,因為我好鐘意影相同拍片,所以將佢啲好野拍晒出黎。有無睇我同阿仔去其他地方啲片?(蘇梅,加拿大)

大宅

happy-kid 發表於 12-10-6 15:37
謝謝. Sands係一個地鐵站名?
Sands係金沙賭場,個車站叫 Bay Front。

大宅

annayee 發表於 12-10-6 16:49
請問是否搭直通車到馬來西亞,跟住下車,做過關手續,然上車直去legoLand呢?係咪出示特區戶照就得架啦?咁 ...
正確黎講呢去程係去到新加坡邊境就要落第一次車辨出境手續,跟住上番車過橋,然後去到馬來西亞再落車入境(唔駛塡表),然後再上番同一部車去Legoland。回程一樣。由於入番新加坡境要再塡表,所以一定要記住你架巴士的車牌,因為入境表要塡,另外建議你搭飛機入新加坡境時拎多幾張入境咭,因為由馬來西亞入境新加坡時好難揾到張咭(大部份入境人唔駛塡,不過香港特區護照要)。回程車時間係你訂去程時要決定埋。回程上車位置就係落車對面馬路,一定唔會miss。

大宅

lyf 發表於 12-10-6 20:41
讚呀!
多謝晒,賣下廣告先,有無睇埋我同阿仔去蘇梅同加拿大條片呀?

rain621  I miss Banff.  發表於 12-10-8 17:15

禁止訪問

大宅

lyf 發表於 12-10-6 22:33
無呀, 係邊呀? 搵搵先...
係我個簽名到。

大宅

lyf 發表於 12-10-6 22:33
無呀, 係邊呀? 搵搵先...

北美

蘇梅遊

禁止訪問

男爵府

回覆:syling 的帖子

Thank you!!

別墅

回覆:更新: 新加玻,馬拉主題樂園遊 (USS, Legoland) 已更新短片

Th

別墅

Thanks for sharing ! Great video

大宅

引用:Quote:annayee+發表於+12-10-6+16:49+請問

原帖由 syling 於 12-10-06 發表
正確黎講呢去程係去到新加坡邊境就要落第一次車辨出境手續,跟住上番車過橋,然後去到馬來西亞再落車入境( ...
唔該唒!好詳細呀!

你們應該一無掛慮;要在禱告中把你們所需要的告訴上帝, 用感謝的心祈求。上帝所賜那超越人所能理解的平安, 會藉著基督耶穌,保守你們的心懷意念。(腓立比書4:6-7)

首頁
34567...18

尾頁

跳至