嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 Nic-net 的帖子

加油!放鬆心情笑多D,等你好消息
[url=http://www.pregnology.com]Make a pregnancy ticker[/url

複式洋房

引用:加油!!!加油!!!

原帖由 fannychan721 於 12-12-01 發表
加油!!!加油!!!
Thx

複式洋房

引用:回覆+Nic-net+的帖子 加油!放鬆心情笑多D,

原帖由 Kaka777 於 12-12-01 發表

加油!放鬆心情笑多D,等你好消息
今日照到佢哋2個好生猛,其中一個弱少少,醫生約左另一個減胎專家見一見面先,再作決定,不過我暫時晤諗咁多喇,今日見到佢哋大過咗,醫生又話各方面好健康,所以好䦕心

SandyCPS  樓主和3bs加油!  發表於 12-12-6 12:52
VPL    發表於 12-12-3 10:43

子爵府

順其自然,船到橋頭自然直,把決定權交給bbs吖!加油準媽媽!

大宅

禁我就放心啦,the 3rd one 只是弱少少,比D時間同佢傾下計,叫另外果2個哥哥姐姐拖實弟弟or妹妹,祝他/她們一同健康!!
[url=http://www.pregnology.com]Make a pregnancy ticker[/url

禁止訪問

複式洋房

心情要保持輕鬆&開朗
BB都會感覺到嫁^^

子爵府

All the best to you and the family!!

Stay happy, no worry!

公爵府

引用:回覆 Nic-net 的帖子 其實好多醫生都一定

原帖由 jellyfishy 於 12-11-22 發表

其實好多醫生都一定叫人減胎,因為三b 出世後要住院起瑪1 month;政府資源根本不足, ...

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

祝bb們健健康康!!

大宅

我在自然懷孕下有3胞胎,他們已經14個月了...
初初在私家醫生照..佢見議減胎,而我做護士的姑姐也是見議我減,因對大同細都大風險...初時我們的決定是減的...

後來到威院見醫生也叫我考慮...到之後見高級醫生時...(說重點)基本上病人唔問,佢地唔會講減胎li樣野...and then explain to us...if minus one...同佢血管相連個個d藥可能會經血管流去對方到...到時可能保唔住兩個...如果咁樣,3個流產o既risk會增加...連健康個個斤都會冇埋...finally...we can't 3-1 --->is 3-3, 一聽到li到已經決定唔減,尤其見到佢地細細點咁卜卜跳,而且醫生話因為自然會好d...

之後每兩星期覆診一次,到陀到6個月時要開始sick leave, 34周開刀,他們出來: Big kor kor : 2.1 kg , 2 kor 1.9kg, smallest 2.1 kg,大個兩個個晚要插喉,細佬只你訓箱...they still in nicu around 2 weeks...until now they are healthy!!!just size of 2 kor little bit smaller~

please add oil for them!!!!!!!!and take more rest~be positive!!!!!!!!!!you can pm your facebook account, we have a triplets sharing club, have some triplets family share experience to you!!!!!!!

littletwinkle    發表於 12-12-6 23:19
VPL    發表於 12-12-6 17:48
miffymiffy    發表於 12-12-6 15:45
SandyCPS    發表於 12-12-6 12:54
ctt07    發表於 12-12-5 14:52
chou2bb    發表於 12-12-4 22:10

大宅

add oil

複式洋房

引用:你同bb講如果你地想出世,就要好健康胎兒的

原帖由 anubisking 於 12-11-30 發表
你同bb講如果你地想出世,就要好健康

胎兒的力量很強大
Thanks i will add oil

複式洋房

引用:我在自然懷孕下有3胞胎,他們已經14個月了..

原帖由 BBBmama 於 12-12-04 發表
我在自然懷孕下有3胞胎,他們已經14個月了...
初初在私家醫生照..佢見議減胎,而我做護士的姑姐也是見議我減, ...
我諗個人信心好緊要,我其實都好難決定!醫生1/12同我傾話兩樣都有風險,佢話bbbs留既風險大過減!佢以成功出世生存去計算,我想問下你係同卵定異卵呀?同卵係有機會血液帶到另一bb到!我三粒都係異卵!不過明天我就見呢一方面醫生傾傾,有任何決定再話俾你知

大宅

oh~if 三粒都係異卵即係有佢地自己o既胎盤啦~應該係最安全,因有自己o既房間,大家唔會搶野...
我有兩個b係同一胎盤,所以出來時size有d分別,最細個仔自己一個胎盤,出
6時最重最健康.不過而家兩個哥哥都追返晒lu~

同卵係有機會血液帶到另一bb -->yes ga because same 血管for them

waiting for your good news!!!add oil~
if you have, PM your facebook account!!!many triplets mama can help you!^^

jellyfishy    發表於 12-12-5 11:10

珍珠宮

DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

add oil ah BBB ma!!
笑下又一日。放鬆下啦大家!

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

大小都一齊加油

禁止訪問

回覆:急:三胞胎的決擇

複式洋房

引用:oh~if+三粒都係異卵即係有佢地自己o既胎盤

原帖由 BBBmama 於 12-12-05 發表
oh~if 三粒都係異卵即係有佢地自己o既胎盤啦~應該係最安全,因有自己o既房間,大家唔會搶野...
我有兩個b係同 ...
Thx

複式洋房

引用:add+oil+ah+BBB+ma!!

原帖由 shutupmate415 於 12-12-06 發表
add oil ah BBB ma!!
Thx

首頁

尾頁

跳至