自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:萬壽菊點解D葉軟晒求救~~!!

我大囝果盆已長到65cm高,係咪唔係幾正常呢?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我大囝果盆已長到65cm高,係咪唔係幾正常呢

原帖由 ChanMoody 於 13-01-14 發表
真係超高~我種左個幾月10cm都無mouth:

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

我果棵高過部冷氣機, 成棵樹咁, 但就係冇花........
正唔正常架?mouth:
你若盛開, 蝴蝶便來!

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cheese08 發表於 13-1-14 14:45
真係超高~我種左個幾月10cm都無

哈哈 !! 呀囝同我都諗緊點樣攞返學校 !!!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:又係不高+ +

原帖由 sweet2008 於 13-01-14 發表
又係不高
我果棵又係吳識高~但長出花蕾了

水晶宮

畀面勳章

回覆:萬壽菊點解D葉軟晒求救~~!!

我嗰棵擺喺屋外露台,啱啱發現俾雀仔幫我連根拔起

子爵府

cheese08 發表於 13-1-14 14:56
我果棵又係吳識高~但長出花蕾了

珍珠宮

回覆 bowling2004 的帖子

我果棵都係唔高, 無花冧......
好好過每一天......

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆 Tiffany1212 的帖子

唔好意思...笑咗
佢真係好高..高..高..高..

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆 may220033 的帖子

我都試過, 但我係因為幾日無淋水先變成咁樣的, 淋番多啲水(濕透D泥), 再拎出去曬太陽, 第二日就無事

大宅

回覆 littlecarey 的帖子

可以放天台勁曬嗎?

伯爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

http://www.baby-kingdom.com/foru ... ;page=1#pid98996279

伯爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ChanMoody 發表於 13-1-14 14:36
好勁

伯爵府

我上個星期都係d葉軟晒, 後來發覺底下d泥乾晒, 但係面頭就濕濕地, 之後我換盆及比肥及加番水, 今朝番公司 (因為我係屋企種唔到, 拎咗番公司種). 開花喇, d葉仲正常番.

子爵府

畀面勳章

引用:我果棵高過部冷氣機,+成棵樹咁,+但就係冇花

原帖由 超級特務 於 13-01-14 發表
我果棵高過部冷氣機, 成棵樹咁, 但就係冇花........
正唔正常架?
種咗幾耐?我棵好彩呢個星期五交如果再遲d交我諗真係成棵樹咁mouth:mouth:

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Tiffany1212 發表於 13-1-14 20:34
種咗幾耐?我棵好彩呢個星期五交如果再遲d交我諗真係成棵樹咁

...

個幾月, 要種到有花為止.........
我擺佢喺天窗位, 宜家高到拎唔到入黎, 個窗開盡都唔得mouth:
你若盛開, 蝴蝶便來!

首頁

尾頁

跳至